Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. 18-11-2022
Untitled
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. 18-11-2022

Αθήνα 21 – 11 – 2022

                                           Αρ. Πρωτ.: 424

       

         Προς

          Όλα τα μέλη του Συλλόγου

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 18 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022

     Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Παρασκευή 18-11-2022 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 23 από τα 25 μέλη και συγκεκριμένα Πανουτσάκου Βέτα, Παγανέλη Αριάδνη, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Δοξακίδη Σωτήρη, Ζαβερδινό Άλκη, Καζάκο Βαγγέλη, Κοντούδη Κυριάκο, Μαντσιώκα Αλεξάνδρα, Ντόντο Παναγιώτη, Ποριάζογλου Βενετία, Σαραντοπούλου Κυριακή, Στεβή Ειρήνη, Δεγαίτη Βασιλική, (αποχώρησε πριν τη λήξη της συνεδρίασης), Γυπαράκη Γεώργιο (αποχώρησε πριν τις ψηφοφορίες), Μπακογιώργο Ευάγγελο, Πασβαντίδη Χαράλαμπο (αποχώρησε πριν τις ψηφοφορίες),  Πέππα Θωμά (αποχώρησε πριν τη λήξη της συνεδρίασης), Πολυζώη Ευαγγελία (προσήλθε πριν τη λήξη της συνεδρίασης), Τσιλογεώργη Γεώργιο (αποχώρησε πριν τις ψηφοφορίες), Κυριακόπουλο Γεώργιο, Πνακά Χάρη, Φωτεινό Σταύρο και Μπουκουβάλα Αχιλλέα, καθώς και τα μέλη των Τοπικών Διοικουσών Φιλιάδη Φίλιππο, Σούλτο Γιάννη και Στασινοπούλου Ιωάννα και συζήτησε για τις εξελίξεις και τα ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τους  υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής και κατέληξε στα εξής κυρίως ζητήματα:

 

  1. Αρχικά έγινε εκτίμηση της απεργίας της 9ης Νοέμβρη, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι απέργησαν και συμμετείχαν στη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση των Σωματείων. Η συγκλονιστική συμμετοχή των εργαζομένων όλων των κλάδων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα δείχνει ότι ο δρόμος της σύγκρουσης με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση, αποτελεί μονόδρομο στον διεκδικητικό αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για φτηνό ρεύμα και τρόφιμα. Στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι δε θα περιμένουμε να πεινάσουμε, δε θα ανεχτούμε να έχουμε παγωμένα σπίτια και σχολεία, δε θα πληρώσουμε για ακόμα μια φορά την κρίση και τον πόλεμό τους, δε θα ζούμε με ψίχουλα και “vouchers” για να κερδίζουν οι μεγάλοι όμιλοι στην ενέργεια, στο φάρμακο, στα τρόφιμα και αλλού.

Χωρίς να χαθεί χρόνος, χωρίς να περιμένουμε κανέναν σωτήρα, με την αισιοδοξία και την ορμή που αντλούμε όλοι οι εργαζόμενοι από τη συμμετοχή μας στα απεργιακά συλλαλητήρια, θα συμβάλλουμε στην οργάνωση της κλιμάκωσης για το αμέσως επόμενο διάστημα, με την ενίσχυση των διεκδικήσεών μας, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής αυτής της πολιτικής.

Πρώτος μεγάλος σταθμός ήταν ο αγωνιστικός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, που έστειλε δυνατό μήνυμα ενάντια στην εμπλοκή στον πόλεμο, ενάντια στο φόρτωμα των επιπτώσεών του στον λαό. Ιδιαίτερη αναφορά χρειάζεται να γίνει και στην πολύ καλή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία μας με ομιλία, προβολή video και την καταπληκτική παρουσία του Μουσικού Σχήματος του Συλλόγου.

  1. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο για τις Λαϊκές Αγορές και την ίδρυση Νομικού Προσώπου. Αναρτήσαμε την τοποθέτησή μας στη διαβούλευση. Απαντήσαμε για άλλη μια φορά στις απαράδεκτες τοποθετήσεις εκλεγμένων με την παράταξη της Αναγέννησης οι οποίοι συμφωνώντας με το νομοσχέδιο θεωρούν ότι «έτσι θα μπουν τα πράγματα σε τάξη…» και δήλωσαν ότι «θα περίμεναν να πανηγυρίζουν οι συνάδελφοι των Λαϊκών Αγορών» με την εξέλιξη αυτή!!!
  2. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην επιχειρούμενη αρπαγή της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Μετοχικού Ταμείου, ενάντια στον νέο αντεργατικό – αντιλαϊκό προϋπολογισμό, που στις συνθήκες της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας αναμένεται να φορτώσει νέα βάρη στους εργαζόμενους με τη φοροληστεία ώστε να τροφοδοτούνται οι επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων, ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, απαιτώντας την απόσυρσή του.
  3. Συμμετέχουμε σε κινητοποιήσεις μαζί με άλλα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και άλλους μαζικούς φορείς σε παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, προβάλλοντας την απαίτησή μας για «Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό!» καθώς σε κινητοποιήσεις σε εταιρίες διαχείρισης κόκκινων δανείων, στα κοράκια δηλαδή των funds και των τραπεζών, ενάντια σε πλειστηριασμούς σπιτιών. Μετέχουμε στη σύσκεψη και τις πρωτοβουλίες φορέων του αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος, εργαζόμενων, εκπαιδευτικών, γυναικών και νεολαίας για τη μετατροπή της 3ης Δεκέμβρη Παγκόσμιας Ημέρας ΑΜΕΑ σε μέρα κλιμάκωσης του αγώνα.
  4. Καταγγέλλουμε τις αυθαίρετες «μετακινήσεις» συναδέλφων, που αρκετές από αυτές γίνονται σε άσχετες με την ειδικότητά τους θέσεις, ενώ άλλες γίνονται λίγο πριν την συνταξιοδότηση, εξωθώντας τους μια ώρα γρηγορότερα στην κατάθεση αίτησης για σύνταξη. Αποφασίστηκε να στηρίξουμε τους συναδέλφους, που θα καταθέσουν προσφυγές.
  5. Καταγγέλλουμε τις αυθαίρετες αναθέσεις σε θέσεις ευθύνης, που όχι μόνο συνεχίζονται αλλά γίνονται συνεχώς όλο και πιο προκλητικές αφού σε συγκεκριμένη υπηρεσία προκειμένου να λάβει θέση ευθύνης υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της παράταξης της Αναγέννησης προσπεράστηκαν τρεις συνάδελφοι με περισσότερα χρόνια κλπ. Αποφασίστηκε να στηρίξουμε τους συναδέλφους, που θα καταθέσουν προσφυγές. Καυτηριάστηκε επίσης από την πλειοψηφία η απαράδεκτη στάση της Αναγέννησης να ζητήσει με έγγραφό της από την Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού να αναζητηθούν ευθύνες συναδέλφου επειδή απέστειλε ανακοίνωση που περιείχε κριτική στην κατάσταση των αναθέσεων σε στελέχη, υποψηφίους της κλπ, σημειώνοντας ότι είναι απαράδεκτο να «ποινικοποιείται» η όποια κριτική άποψη διατυπώνεται, πόσο μάλλον όταν αυτή είναι «ηλίου φαεινότερη».
  6. Αποφασίστηκε να στηρίξουμε πρώην συνάδελφο των Λαϊκών Αγορών, που αναίτια και αβάσιμα διώκεται, αναδεικνύοντας όχι μόνο το διάτρητο σύστημα που αντιμετωπίζουν πολλοί υπάλληλοι σε ελεγκτικούς μηχανισμούς, αλλά και το πόσο εκτεθειμένοι είναι απέναντι σε κάθε είδους σκοπιμότητες.
  7. Σε συνεννόηση με τις Τοπικές Διοικούσες, θα πραγματοποιηθούν Τοπικές Γενικές Συνελεύσεις των Παραρτημάτων, με επείγοντα – τρέχοντα θέματα (εκλογές για τα ΥΣ και διεκδίκηση αποζημιώσεων για μετακινήσεις εκτός υπηρεσίας κλπ) ως εξής:

        α. Τρίτη 22 Νοέμβρη 2022 Συνέλευση του Παραρτήματος Ανατολικής Αττικής (στην αίθουσα συνεδριάσεων)

   β. Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2022 Συνέλευση του Παραρτήματος Πειραιά & Νήσων (στην αίθουσα συνεδριάσεων)

       γ. Δευτέρα 28 Νοέμβρη 2022 Συνέλευση του Παραρτήματος Αθήνας

   δ. Τρίτη 29 Νοέμβρη 2022 Συνέλευση του Παραρτήματος Δυτικής Αττικής (στην αίθουσα συνεδριάσεων)

  1. Αποφασίστηκε η φετινή γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων να περιλαμβάνει την θεατρική παράσταση «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι», ένα επίκαιρο, αντιπολεμικό και αντιρατσιστικό έργο του πολυβραβευμένου Mike Kenny σε Πανευρωπαϊκή πρεμιέρα, με το θίασο του Ηλία Καρελλά. Για την κάλυψη όλων των παιδιών έχουμε κλείσει 2 παραστάσεις, που θα πραγματοποιηθούν στην Παιδική σκηνή – Θέατρο Κάππα στις 15 Γενάρη 2022, ώρες 30 & 14.30.
  2. Εγκρίθηκαν αιτήσεις εγγραφής νέων μελών.

Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.- 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

                                            

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *