Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Untitled
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

                                                 Αθήνα 31 – 10 -2022

                                          Αρ. Πρωτ.: 413

 

«Υπερασπίσου το παιδί
Γιατί αν γλιτώσει το παιδί
Υπάρχει ελπίδα»

 

Τετάρτη 2 Νοέμβρη στις 17:30 μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

 

Σε συνέχεια της συμμετοχής του Δ.Σ. του Συλλόγου μας στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24-10-2022 μετά από πρόσκληση του Σωματείου Εργαζομένων Π.Π.Π «Η ΜΗΤΕΡΑ & ΠΑΙΔΟΠΟΛΕΙΣ», συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας που συνδιοργανώνει μαζί με την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, τον  Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων, το  Συνδικάτο Ο.Τ.Α. (Α’ και Β’ Βαθμού) Αττικής και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.

Η πολιτική που για τα κέρδη των λίγων φέρνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση στους πολλούς, με τις περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις, την εμπορευματοποίηση της υγείας, της πρόνοιας, της παιδείας, εκθέτει τα παιδιά της φτωχής λαϊκής οικογένειας, της πολύτεκνης, της μονογονεϊκής, τα παιδιά με αναπηρίες σε ανείπωτους κινδύνους.

Το φρικιαστικό έγκλημα με τη 12χρονη στον Κολωνό είναι μια ακόμα χαρακτηριστική περίπτωση που αναδεικνύει ότι τα παιδιά είναι τα πρώτα θύματα της πολιτικής, της εμπορευματοποίησης των πάντων, της αποσάθρωσης των κοινωνικών υπηρεσιών, του τσακίσματος των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, της λαϊκής οικογένειας, της σαπίλας αυτού του κοινωνικού συστήματος. Θύματα βεβαίως είναι και τα παιδιά χωρίς οικογένεια, τα κακοποιημένα παιδιά, τα παιδιά με ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον αλλά και τα παιδιά με αναπηρία. Αυτά τα παιδιά θα κινδυνεύσουν ακόμα περισσότερο αν δεν ορθώσουμε τοίχο προστασίας ενάντια στην  ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια και τον πόλεμο.  

Συντασσόμαστε στη διεκδίκηση για:

  1. Ανάπτυξη δικτύου κρατικών δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών (για την πρόληψη, την στήριξη των παιδιών και των οικογενειών σ’ όλες τις πλευρές της ζωής, στη γειτονιά, στο σχολείο κλπ, των θυμάτων βίας και κακοποίησης) με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων χωρίς επιχειρηματική δράση και εμπλοκή ΜΚΟ.
  2. Στήριξη των δημόσιων δομών προστασίας του παιδιού και των κοινωνικών υπηρεσιών στήριξης της οικογένειας των Δήμων και Περιφερειών. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  3. Να γίνουν άμεσα ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, νοσηλευτές) σε κάθε σχολείο.
  4. Δωρεάν σχολικά γεύματα για όλα τα παιδιά χωρίς εξαιρέσεις σε όλα τα σχολεία.
  5. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις προνοιακές δομές με βάση τις ανάγκες για να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ποιοτικές συνθήκες στήριξης και φροντίδας των παιδιών. Καμία απόλυση, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.
  6. Να ανοίξουν όλες οι πτέρυγες που έχουν κλείσει, με την ανάλογη στελέχωση στο Π.Π.Π. «Μητέρα», στο Αναρρωτήριο Πεντέλης, στις Παιδοπόλεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα με βάση τις ανάγκες.
  7. Δημόσιο πανελλαδικό φορέα που θα έχει την αποκλειστική ευθύνη της προστασίας του παιδιού χωρίς οικογένεια, του κακοποιημένου παιδιού, του παιδιού σε επικίνδυνο οικογενειακό περιβάλλον, χωρίς την ανάμειξη καμίας ΜΚΟ και ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Θωράκιση του θεσμικού πλαισίου, ενίσχυση και προστασία της διαδικασίας της υιοθεσίας.

 Όλοι στον αγώνα για την προστασία του παιδιού! Για να μπει τέλος στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στην κακοποίηση του παιδιού, της σαπίλας και της εμπορευματοποίησης των πάντων για μια κοινωνία που στο κέντρο της θα είναι το παιδί, ο άνθρωπος και οι ανάγκες του.    

Κλιμακώνουμε τη δράση μας συμμετέχοντας μαζικά στην απεργιακή μάχη και τη συγκέντρωση στις 9 Νοέμβρη στα Προπύλαια 10.30 πμ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *