Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Υψώνουμε τείχος στα σχέδια καταστολής και αυταρχισμού της κυβέρνησης
Untitled
Υψώνουμε τείχος στα σχέδια καταστολής και αυταρχισμού της κυβέρνησης

Αθήνα  6- 9 -2022

                                           Αρ. Πρωτ.: 177

Υψώνουμε τείχος στα σχέδια καταστολής και αυταρχισμού της κυβέρνησης

 

Η κυβέρνηση φέρνει τις πρώτες περιπολίες της πανεπιστημιακής αστυνομίας γύρω από τα Πανεπιστήμια, ξεκινώντας από το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ.

Ωστόσο, στις πύλες τόσο της Πανεπιστημιούπολης όσο και της Πολυτεχνειούπολης, οι αστυνομικές δυνάμεις συνάντησαν ένα «τείχος» από φοιτητές που μαζί με τους φοιτητικούς τους συλλόγους ξεκαθάρισαν ότι η προσπάθεια καταστολής δεν θα περάσει.

«Από τα ιδρύματα δεν λείπει η Αστυνομία, δώστε λεφτά για καθηγητές βιβλία», φώναζαν οι φοιτητές που συγκεντρώθηκαν στην Πανεπιστημιούπολη.

Οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα από όλο το προηγούμενο διάστημα! Ξέρουμε πως η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, έρχεται να διασφαλίσει την όλο και μεγαλύτερη είσοδο των επιχειρήσεων στα ιδρύματα, με βάση τις κατευθύνσεις του νέου νόμου-πλαισίου που ψήφισε μέσα στο κατακαλόκαιρο η κυβέρνηση!

Σε μία περίοδο που οι εργατικές-λαϊκές οικογένειες στενάζουν από την ακρίβεια, που χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες έρχονται αντιμέτωποι με την έλλειψη εστιών και τα υπέρογκα νοίκια, που η χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων έχει “πιάσει πάτο”, η κυβέρνηση επιλέγει να δίνει 50 εκατομμύρια για την πανεπιστημιακή αστυνομία, για κάμερες και τουρνικέ μέσα στις σχολές μας! Επιλέγει μάλιστα να δυναμιτίσει το κλίμα στις σχολές εν μέσω εξεταστικής!

Αυτό που φοβούνται είναι η μαζική αντίδραση των εργαζομένων και των φοιτητών στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας! Την οργανωμένη διεκδίκηση μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους  και τα σωματεία μας για το Πανεπιστήμιο και τις σπουδές που αξίζουν στα παιδιά μας στον 21ο αιώνα!

Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας και απαιτούμε να σταματήσει το αίσχος των ΜΑΤ, της αστυνομίας, της καταστολής και της τρομοκρατίας στα πανεπιστήμια.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *