Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΘΗΝΑΣ
Untitled
ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΘΗΝΑΣ

Αθήνα 19-9 -2022

                                          Αρ. Πρωτ.: 191

 

 

Κυριακή 2-10-2022

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΘΗΝΑΣ

«Η οδός Αθηνάς… των θαυμάτων και των τεράτων»

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου διοργανώνει επίσκεψη στην οδό Αθηνάς:

  • την Κυριακή 2-10-2022, ώρα συγκέντρωσης 9:45 Πλ. Ομονοίας & Αθηνάς 64 (Φούρνος Βενέτη) και ώρα ξενάγησης 10:0
  • την Κυριακή 2-10-2022, ώρα συγκέντρωσης 12:00 Πλ. Ομονοίας & Αθηνάς 64 (Φούρνος Βενέτη) και ώρα ξενάγησης 12:15

Το 1834, η Αθήνα έγινε η νέα πρωτεύουσα ενός νέου κράτους, μεγάλωσε και αναβαθμίστηκε σε διοικητικό και οικονομικό κέντρο, με τις εμπορικές δραστηριότητες να βγαίνουν έξω από το παραδοσιακό «παζάρι», στις γειτονιές και στους νέους δρόμους της.

Στην οδό Αθηνάς, που ένωσε την ως τότε κατοικημένη λαϊκή περιοχή των αμπατζήδικων και των τσαρουχάδικων στα νότια, από την Ευριπίδου ως το Μοναστηράκι, με την νεόδμητη αστική περιοχή στο βόρειο τμήμα της, ανοίχτηκαν πλατείες, έσμιξαν νεοκλασικά κτίρια, σχολεία, μέγαρα εμπόρων, αριστοκρατικά και λαϊκά ξενοδοχεία, το Δημαρχείο και το Δημοτικό Θέατρο, η σκεπαστή αγορά, οινομαγειρεία, εστιατόρια, καφενεία, μικρομάγαζα, υπαίθριοι πάγκοι, πλανόδιοι πραματευτάδες, παπατζήδες, κουρείς, θαυματοποιοί αλλά και κομπογιαννίτες θεραπευτές.

Ένας δρόμος πολύχρωμος και πολύβουος, αριστοκρατικός και λαϊκός μαζί, με φωτεινά σαλόνια αλλά και μισοσκότεινους οίκους ανοχής, και κάθε λογής θεάματα, η Αθηνάς υπήρξε ο δρόμος «των θαυμάτων και των τεράτων».

Η ξενάγηση θα γίνει με φορητό σύστημα ξενάγησης (θα ακούμε με ακουστικά), για να μπορούμε να διατηρούμε τις μεταξύ μας αποστάσεις. Η ξενάγηση διαρκεί 2 (δύο) ώρες και έχει βαθμό δυσκολίας 1.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα αποστέλλονται αποκλειστικά και μόνο στο email του Συλλόγου: syllogos.patt@gmail.com και θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν συμπληρωμένη την ανάλογη με τη ώρα που επιθυμούμε (10 ή 12) συνημμένη φόρμα με τα στοιχεία των συναδέλφων, μέχρι την Τρίτη, 27-9-2022.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, η οποία θα προκύπτει από την ημερομηνία και ώρα αποστολής του e-mail, γιατί ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος και συγκεκριμένος.

Οι συνάδελφοι που σύμφωνα με τη σειρά προτεραιότητας θα συμμετέχουν  θα ενημερωθούν.

Παρακαλούμε να είμαστε “σίγουροι” για την προσέλευση όσων δηλώνουμε ότι θα συμμετέχουν, γιατί ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.                                                                                                        

    Η επίσκεψη είναι δωρεάν, την ξενάγηση την καλύπτει ο Σύλλογος.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *