Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Για την Εφαρμογή των ΣΣΕ στην ΔΑΟΚ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Untitled
Για την Εφαρμογή των ΣΣΕ στην ΔΑΟΚ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα 1 – 9 -2022

                                           Αρ. Πρωτ.: 169

Προς

Την Προϊσταμένη της ΔΑΟΚ 

Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

Θέμα: Εφαρμογή Ειδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των εργαζομένων στην Δ/νση σας.

Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. 786027/12-8-2022 Απόφαση Περιφερειάρχη περί καθορισμού δικαιούχων υπαλλήλων της Διεύθυνσής σας.

 

Όπως γνωρίζετε στην παραπάνω αναφερόμενη σχετική Απόφαση έχουν ενταχθεί όλοι οι γεωτεχνικοί της Διεύθυνσής σας στους «περιστασιακά απασχολούμενους σε εξωτερικά συνεργεία», παρότι υπάρχει ρητή αναφορά στις Συλλογικές Συμβάσεις για ένταξη των ειδικοτήτων τους  «στους εργαζόμενους, αποκλειστικά και κατά πλήρες ωράριο σε εξωτερικά συνεργεία», ζήτημα για το οποίο σας είχαμε ήδη και ενημερώσει κατ’ ιδίαν προφορικά.

Δεδομένου ότι η Απόφαση αυτή στηρίχτηκε σε δικές σας εισηγήσεις, σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να τροποποιηθεί αυτή, εντάσσοντας όλους τους εργαζόμενους γεωτεχνικούς της Διεύθυνσής σας (και όποιες άλλες τυχόν ειδικότητες) – μέλη του Συλλόγου, «στους εργαζόμενους, αποκλειστικά και κατά πλήρες ωράριο σε εξωτερικά συνεργεία».

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι Συλλογικές Συμβάσεις έχουν ισχύ νόμου και η εφαρμογή τους είναι υποχρεωτική, για τους εργαζόμενους που αφορούν. Επομένως η όποια τυχόν διαφορετική προσωπική σας προσέγγιση δεν αναιρεί την υποχρέωση εφαρμογής τους.

Σημειώνουμε επίσης ότι η παρουσίαση των συναδέλφων γεωτεχνικών ως «περιστασιακά απασχολούμενους σε εξωτερικά συνεργεία», αναδεικνύει υποβάθμιση του ουσιαστικού ρόλου της υπηρεσίας και του γεωτεχνικού δυναμικού της και μετατροπή του σε «διοικητικό μηχανισμό».

Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες, καθώς και του  Προϊσταμένου της Γενικής Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας και του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας, στους οποίους κοινοποιείται το παρόν.

Κοιν/ση

  1. Εκτελεστικό Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής
  2. Προϊστάμενο Γενικής Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *