Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022
Untitled
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022

Αθήνα 14 – 9 – 2022

                                              Αρ. Πρωτ.: 181

          Προς

          Όλα τα μέλη του Συλλόγου

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022

     Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Τρίτη 13-9-2022 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 16 από τα 25 μέλη (Πανουτσάκου Βέτα, Παγανέλη Αριάδνη, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Δοξακίδη Σωτήρη, Ζαβερδινό Άλκη, Καζάκο Βαγγέλη, Κοντούδη Κυριάκο, Μαντσιώκα Αλεξάνδρα, Ντόντο Παναγιώτη, Ποριάζογλου Βενετία, Σαραντοπούλου Κυριακή, Στεβή Ειρήνη, Κορκίδου Σωτηρία, Πνακά Χάρη, Φωτεινό Σταύρο και Μπουκουβάλα Αχιλλέα) και συζήτησε για τις εξελίξεις και τα ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τους  υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής. 

Κυριάρχησε η συζήτηση για τα απανωτά χτυπήματα που δέχονται οι εργαζόμενοι με την τεράστια ακρίβεια και τους μισθούς που συνεχώς απομειώνονται από την πληθωρισμό που ξεπερνάει το 11% και την στάση που πρέπει να κρατήσουμε απέναντι στην κοροϊδία των voucher και pass, που αφήνουν ανέγγιχτες τις αιτίες, στηρίζουν τα κέρδη των ενεργειακών ομίλων και γενικότερα των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η αγωνιστική διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς, πάνω απ’ τον πληθωρισμό, επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισού, απαίτηση για ρεύμα και καύσιμα φθηνά κλπ αποτελεί μονόδρομο για όλους μας.

Μετά τις τοποθετήσεις των μελών το Δ.Σ. κατέληξε στα εξής κυρίως ζητήματα:

  1. Παίρνουμε όλα τα μέτρα για να πετύχει η γενική απεργία, που έχουμε μπροστά μας, για την οποία ήδη έχει ληφθεί η σχετική απόφαση για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα. Ταυτόχρονα συμμετέχουμε σε κινητοποιήσεις μαζί με άλλα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και άλλους μαζικούς φορείς (όπως έγινε χθες 13/9 με τις κινητοποιήσεις στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και απαίτηση για «Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό!», την προγραμματισμένη για τις 15/9, στις 7.00 μμ κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών για αυξήσεις στους μισθούς κλπ).
  2. Να πραγματοποιηθεί η Τακτική μας Γενική Συνέλευση με καταληκτική ημερομηνία (3η Γ.Σ.) την Δευτέρα 3 Οκτώβρη.
  3. Να πραγματοποιηθούν περιοδείες στις υπηρεσίες, με προτεραιότητα στη Δ/νση Λαϊκών Αγορών και στις υπηρεσίες του ΒΤ.
  4. Να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30-9-2022 στις 19.00 στην ταράτσα του κτηρίου των γραφείων του Συλλόγου μας η εκδήλωση επιβράβευσης των παιδιών που έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις και όλων γενικά που πέρασαν από τη δύσκολη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων, και απονομής τιμητικής πλακέτας σε συναδέλφους, που συνταξιοδοτήθηκαν για την πολύχρονη αγωνιστική τους δράση και προσφορά στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, μέσα από τον Σύλλογό μας.
  5. Να αποσταλούν επιστολές στους συναδέλφους που έχουν οικονομικές οφειλές στο Σύλλογο.
  6. Να δοθεί απάντηση στις ανακοινώσεις της «Αναγέννησης», σε σχέση με ζητήματα που διατυπώνει για τις οφειλές συνδρομών των συναδέλφων κλπ.
  7. Να στηριχθεί οικονομικά προσφυγή συναδέλφου, που μετακινήθηκε σε υπηρεσία και θέση άσχετη με την ειδικότητά του.
  8. Να στηριχθεί οικονομικά η συμμετοχή της αθλητικής ομάδας στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ΑΔΕΔΥ.
  1. Να συνεχιστούν οι παρεμβάσεις για την ορθή και πλήρη εφαρμογή των ΣΣΕ.
  2. Να εκδοθούν ανακοινώσεις για τα Τεχνικά έργα, τα ζητήματα που προκύπτουν από την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, τις σχετικές υπηρεσίες και άλλα τρέχοντα ζητήματα.
  3. Εγκρίθηκαν απολογιστικές δαπάνες για το διάστημα από 27/5/2022 έως 13/9/2022
  4. Εγκρίθηκαν αιτήσεις εγγραφής νέων μελών

Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.-                                            

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *