Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ
Untitled
ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Αθήνα  27- 9 -2022

                                         Αρ. Πρωτ.: 362

 

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 21/9/2022 συζήτησε για την Απόφαση του Περιφερειάρχη, με την οποία προκήρυξε τις εκλογές για τους αιρετούς  στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία και αποφάσισε να προχωρήσει σε δράσεις και παρεμβάσεις, απαιτώντας την ακύρωσή της και την προκήρυξη των εκλογών δια ζώσης, με άμεση, αυτοπρόσωπη, καθολική και μυστική ψηφοφορία σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα χωριστά, με 7 κάλπες και όλα τα μέτρα προστασίας. Σημειώνουμε ότι ήδη σε παρέμβασή μας στον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη/ Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, εκφράσαμε την διαφωνία μας με την σχετική Απόφαση.

 

Η απόφασή μας αυτή απορρέει από τις παρακάτω επισημάνσεις:

  • Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην επιβολή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και συνολικά στον νόμο Χατζηδάκη και θα συνεχίσουμε να είμαστε αντίθετοι όσο κι αν προσπαθούν «δια πυρός και σιδήρου» να τα εφαρμόσουν.
  • Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να τα ακυρώσουμε συνολικά και στην πράξη, γνωρίζοντας πως τις εκλογές για τους αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια τις καθορίζει η Περιφερειακή Αρχή.
  • Δίνουμε την μάχη για να επιβάλουμε σε όλα τα επίπεδα τις ζωντανές διαδικασίες, που αποτελούν πηγή δύναμης, ουσιαστικού διαλόγου και διαπάλης των εργαζομένων. Έτσι κάναμε και έτσι συνεχίζουμε.
  • Στην κατεύθυνση αυτή εφαρμόσαμε και εφαρμόζουμε τις ζωντανές διαδικασίες σαν Σύλλογος και σαν Ομοσπονδία (ΟΣΥΑΠΕ) στο σύνολο των διαδικασιών (Γενικές Συνελεύσεις, Εκλογές, Συνέδριο). Τις εφαρμόσαμε παρά τις Κασσάνδρες που κινδυνολογούσαν ότι εάν δεν εφαρμόσουμε τον νόμο Χατζηδάκη, κινδυνεύει η Διοίκηση του Σωματείου και της Ομοσπονδίας να μην νομιμοποιηθεί, να μην έχει δικαίωμα τραπεζικής διαχείρισης των οικονομικών τους κλπ.
  • Σημειώνουμε ότι στην ίδια κατεύθυνση προχωρήσαμε μετά την περσινή διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην κατάθεση στο Συμβούλιο Επικρατείας Αίτηση Ακύρωσής της, που όμως μετά από αλλεπάλληλες και «ανεξήγητες» για εμάς αναβολές, ακόμα δεν έχει εκδικαστεί…
  • Πριν λίγες μέρες καταγγείλαμε τις «Κατά το δοκούν επιλογές του Περιφερειάρχη», αφού την ώρα που οι πληροφορίες έλεγαν ότι θα προχωρήσει σε προκήρυξη ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τα ΥΣ, ο ίδιος με την ιδιότητα του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών προκήρυξε εκλογές για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, για τους 000 γιατρούς – μέλη του Ιατρικού Συλλόγου, δια ζώσης!!!!
  • Καταγγείλαμε την νέα Απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής προκήρυξης στις 2/12 Εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις σκοπιμότητες που υπηρετεί με αυτήν, αφού θέλει να αξιοποιήσει την ηλεκτρονική ψηφοφορία για να παρέμβει στις αρχαιρεσίες και τα αποτελέσματα, με χτύπημα της μυστικότητας της ψήφου και νοθεία, με μεγαλύτερους εκβιασμούς και παρεμβάσεις, αφού θέλει να ενισχύσει και με αυτόν τον τρόπο την προσπάθειά του να πετάξει έξω από τα ΥΣ την φωνή υπεράσπισης των εργαζομένων.
  • Η Απόφαση προκήρυξης ηλεκτρονικής ψηφοφορίας συνδέεται ταυτόχρονα και με την όλη προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής στο να παίρνει το ΥΣ αποφάσεις σύμφωνες με την «γραμμή» της Διοίκησης και με την μη υπογραφή των «αντίθετων» αποφάσεων, είτε αυτές αφορούν αιτήματα συναδέλφων για «μετακινήσεις», είτε αφορούν εκπαιδευτικές άδειες κλπ.
  • Είναι φως – φανάρι ότι η Περιφερειακή Αρχή αξιοποιεί την παράταξη της Αναγέννησης/ΔΑΚΕ, η οποία του δημιουργεί άλλοθι για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, αφού δηλώνει την ανεπιφύλακτη συμφωνία της. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι ακόμα και ο εκλεκτός της ΝΔ Περιφερειάρχης, θα το σκεφτόταν πολύ να επιβάλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία, εάν ήταν αντίθετες και την καταδίκαζαν όλες οι παρατάξεις.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μας δημιουργεί ιδιαίτερη ευθύνη η απαίτηση που εκφράζεται από την πλειοψηφία των εργαζομένων, να είμαστε και μέσα στα ΥΣ για να υπερασπιζόμαστε τα αιτήματά τους.

Η απαίτηση αυτή και η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν αποτελεί ψήφο καταδίκης της Απόφασης Πατούλη για ηλεκτρονική ψηφοφορία, ψήφο καταδίκης των συνδικαλιστικών παρατάξεων, που την στηρίζουν και ψήφο εμπιστοσύνης στην παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων στο ΥΣ, ψήφο εμπιστοσύνης, που συνδέεται με την διεκδίκηση υπογραφής όλων των θετικών αποφάσεων του ΥΣ που εκκρεμούν ή παραμένουν στο συρτάρι…

 

Γι αυτό και θα συνεχίζουμε τον αγώνα μας με όλα τα μέσα και την απαίτησή μας για ακύρωση της Απόφασης Πατούλη για την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η εκπροσώπηση των εργαζομένων είναι δικιά μας υπόθεση κι όχι της Περιφερειακής Αρχής.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *