Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ & ΑΝΑΔΟΧΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΝΤΑΦΤΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Untitled
ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ & ΑΝΑΔΟΧΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΝΤΑΦΤΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Αθήνα  6- 7 -2022

                                           Αρ. Πρωτ.: 142

 

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ & ΟΙ ΑΝΑΔΟΧΕΣ ΝΑ ΣΚΟΝΤΑΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ;

 

Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΥΝΘΕΤΗ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΘΕΤΩΝ & ΑΝΑΔΟΧΩΝ ΓΟΝΙΩΝ & ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ ΤΩΝ «ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ»;

 Σε αυτά τα βασανιστικά ερωτήματα κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή όχι μόνο δεν προσπαθούν να δώσουν λύσεις, αλλά απαντούν με τον άκρως αντιεπιστημονικό και επικίνδυνο τρόπο, της εκ «περιτροπής» ανάθεσης των υποθέσεων υιοθεσιών και αναδοχών σε συναδέλφους Κοινωνικούς Λειτουργούς της Περιφέρειας Αττικής.

Έτσι στην αδυναμία εξέτασης των αιτήσεων υιοθεσίας/αναδοχής που έχουν κατατεθεί στην Δ/νση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δυτικής Αττικής, αντί να απαιτήσουν άμεση πρόσληψη Κοινωνικών Λειτουργών, αποφάσισαν να κάνουν «κομματάκια» Κοινωνικούς Λειτουργούς, που υπηρετούν στις Περιφερειακές Ενότητες Νότιου Τομέα Αθήνας και Πειραιά & Νήσων και να πάνε για δύο μήνες!!! στη Δυτική Αττική, για να μπαλώσουν καταστάσεις!!!!

Αντιμετωπίζουν τις υιοθεσίες και τις αναδοχές σαν μια γραφειοκρατική διαδικασία κι όχι σαν μια εξαιρετικά σύνθετη, ευαίσθητη και απαιτητική διαδικασία, που απαιτεί χρόνο, εξειδικευμένους χειρισμούς, κοινωνική έρευνα, παρακολούθηση και εποπτεία επί μακρόν.  

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά στην σχετική απόφαση ανάθεσης «παράλληλων» καθηκόντων για 2 μήνες, ότι υπάρχει «αδυναμία χρέωσης των αιτήσεων υιοθεσίας/αναδοχής και ορισμού αρμόδιου υπαλλήλου στο πληροφοριακό σύστημα «Αnynet» του ΕΚΚΑ»!!! Μιλάνε λες και αναφέρονται στη χρέωση κάποιων εγγράφων, κι όχι στη προσέγγιση ανθρώπινων ψυχών…

Κάνουν πως δεν αντιλαμβάνονται την επικινδυνότητα που ενέχουν τέτοιες απαράδεκτες διαδικασίες, λόγω του ότι δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για την σωστή αποτίμηση κάθε υπόθεσης.

Κάνουν πως δεν ξέρουν για τις νομικές και δεοντολογικές ευθύνες, που έχουν οι συνάδελφοι Κοινωνικοί Λειτουργοί.

Αναδεικνύονται ταυτόχρονα μια σειρά ζητήματα:

  • Η επί της ουσίας «απαγόρευση» των προσλήψεων, που έχει οδηγήσει στην κάλυψη μόλις στο 52% των οργανικών θέσεων στην Περιφέρεια Αττικής.
  • Στις πενήντα (50) εξαγγελθείσες προσλήψεις – εγκρίσεις για το 2020, που ακόμα έρχονται δεν περιλαμβάνεται κανένας-καμία κοινωνική λειτουργός.
  • Το νομοθετικό πλαίσιο κατάταξης των υπαλλήλων (προσοντολόγιο) και κινητικότητας (μετατάξεις) που έδωσαν τη δυνατότητα να φύγει σε άλλη Περιφέρεια η μοναδική Κοινωνική Λειτουργός, που υπηρετούσε στη Δυτική Αττική με τη συμπλήρωση 2 χρόνων υπηρεσίας, δεδομένου ότι έχουν εντάξει τους Κοινωνικούς Λειτουργούς στο κλάδο των ΤΕ Επαγγελμάτων Υγείας, μαζί με τους Επόπτες-τριες Δημόσιας Υγείας, τις Επισκέπτριες-ες Υγείας και άλλες ειδικότητες, με αποτέλεσμα ο κλάδος να εμφανίζεται ότι έχει συνολική κάλυψη 67,35%!!!
  • Η αυθαιρεσία και ο αυταρχισμός, που εμπεριέχονται στις αποφάσεις αυτές. Η αυθαίρετη ερμηνεία του άρθρου 30 του ν. 3528/2007, όπου «ανατίθενται στον υπάλληλο εργασίες συναφείς με την ειδικότητα ή τα καθήκοντα του» όχι μόνο σε άλλη υπηρεσία, αλλά σε υπηρεσία άλλης Περιφερειακής Ενότητας από αυτήν που υπηρετεί!!!

Δίνουν με αυτό τον τρόπο την δικιά τους αυθαίρετη ερμηνεία, μη αποδεχόμενοι την ερμηνεία του αρμόδιου υπουργείου (Διοικητικής Ανασυγκρότησης), που στο υπ’ αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/198/31973/28-9-2018 έγγραφό του σημειώνει ότι «οι διατάξεις του άρθρου 30 του Υ.Κ. δε συνιστούν τη νομιμοποιητική βάση για την άσκηση παράλληλων καθηκόντων σε διαφορετικές οργανικές μονάδες του ίδιου φορέα».

  • Τις σκοπιμότητες Βορίδη – Πατούλη, που με τροπολογία πετσόκοψαν την ρύθμιση για τις «μετακινήσεις» των υπαλλήλων σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα, στηρίζοντας τις αυθαιρεσίες, το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», τα μπαλώματα και τη δουλειά «λάστιχο».

Αντί να λύσουν μια σειρά ζητήματα, που αντιμετωπίζουν οι Κοινωνικοί Λειτουργοί σε όλο το φάσμα των ποικίλων, πολυάριθμων και ευαίσθητων αντικειμένων, που είναι επιφορτισμένοι και για τα οποία είναι ενήμεροι με μια σειρά ενημερωτικών σημειωμάτων, προχωρούν σε αποφάσεις που αντικειμενικά δυσκολεύουν το έργο τους.

Όλα αυτά κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή τα ξεχνούν ή κάνουν πως δεν τα ξέρουν… και τα θυμούνται μόνον όταν βγει στο φως κάποιο πρόβλημα… Τότε φωνάζουν κι αυτοί… Μα τι κάνανε οι Κοινωνικοί Λειτουργοί; Γιατί δεν εντοπίσανε τα ζητήματα; Και άλλα παρόμοια…

Απαιτούμε:

  • Να αντιμετωπιστούν οι υιοθεσίες και οι αναδοχές με την απαραίτητη σοβαρότητα, επάρκεια και ουσιαστική «ταχύτητα».
  • Να στελεχωθούν όλες οι Κοινωνικές Υπηρεσίες με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό. Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να εγκριθούν με fast track διαδικασίες όλες οι προσλήψεις Κοινωνικών Λειτουργών.
  • Να ανακληθούν όλες οι αποφάσεις για ανάθεση «παράλληλων» καθηκόντων, γιατί εκτός των άλλων αποτελούν «μπαλώματα», που δεν δίνουν λύση.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

  1. Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

κα Δόμνα Μιχαηλίδου welfare@yeka.gr

2.Υπουργείο Εσωτερικών

-Υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη

ypourgos@ypes.gr

-Δ/νση Προσωπικού Τ.Α. d.pta@ypes.gr

3.Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *