Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Ορισμός Γραμματέων στα Α΄, Β΄, Γ΄ και ∆΄ κοινά Πειθαρχικά Συµβούλια στις Περιφέρειες Αττικής, Βορείου και Νότιου Αιγαίου
Untitled
Ορισμός Γραμματέων στα Α΄, Β΄, Γ΄ και ∆΄ κοινά Πειθαρχικά Συµβούλια στις Περιφέρειες Αττικής, Βορείου και Νότιου Αιγαίου

Αθήνα 28 – 7 -2022

                                       Αρ. Πρωτ.: 156

 

Προς

Υπουργείο Εσωτερικών

-Γραφείο Υπουργού

  ypourgos@ypes.gr

-Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

  gramatia@ypes.gr

 

Θέμα: Ορισμός Γραμματέων στα Α΄, Β΄, Γ΄ και ∆΄ κοινά Πειθαρχικά Συµβούλια στις Περιφέρειες Αττικής, Βορείου και Νότιου Αιγαίου.

Σχετ.:

  1. Η υπ’ αριθμ. Υ.Α. 60008/2021 περί «Τροποποίησης της υπ’ αρ. 36610/24.09.2012 υπουργικής απόφασης «Σύσταση των Πειθαρχικών Συμβουλίων στις Περιφέρειες».
  2. Η υπ’ αριθμ. Υ.Α 824/2022 περί «Συγκρότησης των Α΄, Β΄, Γ΄ και ∆΄ κοινών Πειθαρχικών Συµβουλίων στις Περιφέρειες Αττικής, Βορείου και Νότιου Αιγαίου», με τις τροποποιήσεις που έχουν ακολουθήσει.

         

Όπως γνωρίζετε σύμφωνα με τις παραπάνω σχετικές υπουργικές αποφάσεις έχουν οριστεί και στα τέσσερα κοινά Πειθαρχικά Συµβούλια (Α΄, Β΄, Γ΄ και ∆΄), που αφορούν τις Περιφέρειες Αττικής, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου με αρμοδιότητα την άσκηση πειθαρχικής εξουσίας στους υπαλλήλους των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού που υπάγονται στις ρυθμίσεις του ν. 4057/2012, ως γραμματείς (τακτικοί & αναπληρωματικοί) υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής.

Γνωρίζετε επίσης πως τα τρία από τα τέσσερα Πειθαρχικά Συμβούλια (Α’, Β΄ και Γ΄) εξετάζουν θέματα που αφορούν στην άσκηση πειθαρχικής εξουσίας σε υπαλλήλους μόνον των ΟΤΑ Α΄ βαθμού και συγκεκριμένα:

-Α΄ Πειθαρχικό Συμβούλιο: Δήμο Αθηναίων και ΟΤΑ Α΄ βαθμού αρμοδιότητας Γ΄ Υπηρεσιακού Συμβουλίου διοικητικής περιφέρειας Νομαρχίας Αθηνών.

-Β΄ Πειθαρχικό Συμβούλιο: Δήμο Πειραιά, ΟΤΑ Α΄ βαθμού αρμοδιότητας Υπηρεσιακών Συμβουλίων Νομαρχιών Πειραιά, Δυτικής Αττικής και Ανατολικής Αττικής.

-Γ΄ Πειθαρχικό Συμβούλιο: ΟΤΑ Α΄ βαθμού αρμοδιότητας των Α΄, Β΄ και Δ΄ Υπηρεσιακών Συμβουλίων διοικητικής περιφέρειας Νομαρχίας Αθηνών.

Η επιλογή αυτή που επιφορτίζει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα την Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού, στην οποία ανήκουν όλοι οι υπάλληλοι-γραμματείς με ένα σημαντικό διοικητικό βάρος και μάλιστα για ζητήματα που δεν την αφορούν και για υπαλλήλους, που δεν ανήκουν στον φορέα μας, δημιουργεί τεράστια επιβάρυνση στην λειτουργία και οξύνει όλα τα προβλήματα εξαιτίας και της γνωστής σε όλους υποστελέχωση όλων των οργανικών μονάδων της Περιφέρειας Αττικής.

Μετά τα παραπάνω θεωρούμε αναγκαίο να προχωρήσετε στην τροποποίηση των σχετικών αποφάσεων ορισμού έδρας και γραμματέων στα τρία παραπάνω αναφερόμενα Πειθαρχικά Συμβούλια (Α’, Β΄ και Γ΄) από τους Δήμους τους οποίους αφορούν.

Με μια τέτοια τροποποίηση οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής θα υποστηρίζουν το Δ΄ Πειθαρχικό Συμβούλιο και θα στηρίζουν γραμματειακά τις υποθέσεις που αφορούν υπαλλήλους εκτός της Περιφέρειας Αττικής και των νησιωτικών Περιφερειών Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, καθώς και των νησιωτικών ΟΤΑ Α΄ βαθμού αρμοδιότητας Υπηρεσιακών Συμβουλίων Νομών Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Λέσβου, Χίου και Σάμου, αλλά θα αμβλυνθεί σημαντικά το διοικητικό βάρος που επωμίζονται.

Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες, ευελπιστώντας ότι θα είναι άμεσες.

Κοιν/ση

Περιφέρεια Αττικής

-κ. Περιφερειάρχη

-Εκτελεστικό Γραμματέα

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *