Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ
Untitled
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ

Αθήνα  20- 7 -2022

                                         Αρ. Πρωτ.: 150

                                                                      Προς

1.Υπουργείο Εσωτερικών

α. Γραφείο Υπουργού κ.Μ. Βορίδη

                                                                  ypourgos@ypes.gr

β. Γραφείο Υφυπουργού κ. Σ. Πέτσα

    gram.anyp@ypes.gr

2.Υπουργείο Οικονομικών

Γραφείο Αναπλ. Υπουργού κ. Θ. Σκυλακάκη

deputyminister-secr@minfin.gr 

3.Περιφερειάρχη Αττικής

κ. Γ. Πατούλη

gperatt@patt.gov.gr

ΘΕΜΑ : Για την συγκρότηση των Ειδικών Εκλογικών Συνεργείων.

Με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές και ανεξάρτητα του πότε αυτές θα προκηρυχτούν συγκεκριμένα, σας καταθέτουμε τα αιτήματα των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής σε σχέση με την συγκρότηση των Ειδικών Εκλογικών Συνεργείων.

Σημειώνοντας ότι στην Περιφέρεια Αττικής από το 2015 και εντεύθεν η συγκρότηση των Ειδικών Εκλογικών Συνεργείων πραγματοποιείται με εναλλαγή, μετά από κλήρωση των υπαλλήλων από κατάλογο, τα αιτήματά μας βασίζονται στα εξής:

  1. Στο γεγονός ότι η ευθύνη, αλλά και το σημαντικότερο κομμάτι της αρμοδιότητας της διενέργειας των εκλογικών διαδικασιών ανήκει στις Περιφέρειες της χώρας.

Για το σκοπό αυτό, όπως γνωρίζετε συγκροτούνται εκτός των άλλων με Αποφάσεις των Περιφερειαρχών τα Ειδικά Εκλογικά Συνεργεία, τα οποία βασίζονται στην σχετική με τον απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων και την αποζημίωση ΚΥΑ.

  1. Στις απαράδεκτες καταστάσεις, που δημιουργούνται κάθε φορά στα Ειδικά Εκλογικά Συνεργεία, με τους εξοντωτικούς όρους εργασίας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι Περιφέρειες στην αρμοδιότητα αυτή, δεδομένου ότι ο αριθμός που ορίζεται για τις Περιφέρειες δεν επαρκεί.
  1. Ότι όλα τα τελευταία χρόνια η ΚΥΑ, που ρυθμίζει τον αριθμό και την αμοιβή των συμμετεχόντων στα Ειδικά Εκλογικά Συνεργεία εκδίδεται λίγες μέρες πριν τις εκλογές, με αποτέλεσμα και να μην επαρκεί ο χρόνος της προετοιμασίας των εκλογών και να δημιουργούνται συνθήκες εξοντωτικής εργασίας καθώς και άνισης μεταχείρισης των συναδέλφων μας, αφού άλλοι απασχολούνται από την αρχή της αποστολής του εκλογικού υλικού, ενώ οι υπόλοιποι μετά την έκδοση της σχετικής Κ.Υ.Α. Υπενθυμίζουμε ότι για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 η ΚΥΑ εκδόθηκε μόλις 12 μέρες πριν!!!
  2. Ότι διατηρείται ένα νομικό πλαίσιο το οποίο διαχωρίζει τους εργαζόμενους και δημιουργεί το έδαφος για τη διαιώνιση του «διαίρει και βασίλευε» και αντιμετωπίζει με άλλη λογική τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ β’ βαθμού, από αυτούς των ΟΤΑ α’ βαθμού ή από τους υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα αξιοποίησης της εκλογικής αποζημίωσης ως εργαλείο χειραγώγησης.

Μετά από όλα τα παραπάνω ζητάμε:

Από τους αρμόδιους υπουργούς, ως προς την σχετική ΚΥΑ:

  • Να εκδοθεί έγκαιρα και να περιλαμβάνει τριπλάσιο αριθμό εργαζομένων ως απαιτούμενο αριθμό ένταξης στα Ειδικά Εκλογικά Συνεργεία, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες και οι συνάδελφοι να μην εργάζονται με εξοντωτικούς όρους.
  • Να καθορίζει ότι, εκτός από τους Περιφερειακούς υπαλλήλους που μετέχουν στα Ειδικά Εκλογικά Συνεργεία λόγω της συγκεκριμένης υπηρεσιακής τους ιδιότητας (ex officio) σύμφωνα με τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας, οι οποίοι όμως δεν πρέπει να ξεπερνούν τον αναγκαίο αριθμό, η επιλογή των υπολοίπων εργαζομένων των Περιφερειών που θα μετέχουν θα πραγματοποιείται με εναλλαγή, μετά από κλήρωση από κατάλογο των υπαλλήλων.
  • Να μην εντάσσονται ex officio στα Ειδικά Εκλογικά Συνεργεία μετακλητοί, αποσπασμένοι υπάλληλοι, σύμβουλοι, συνεργάτες κλπ που εργάζονται σε γραφεία Περιφερειαρχών ή Αντιπεριφερειαρχών, αλλά να μπορούν να μετέχουν στη κλήρωση.
  • Να αναγνωρίζεται και οικονομικά η ιδιαίτερη ευθύνη που έχουν οι υπάλληλοι των Περιφερειών που μετέχουν λόγω της συγκεκριμένης υπηρεσιακής τους ιδιότητας (ex officio) (αρμοδιότητα σύμφωνα με τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας, υπάλληλοι Διοίκησης, Πληροφορικής κλπ), όπως εξάλλου γίνεται και με τους υπαλλήλους συγκεκριμένων Δ/νσεων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Από τον Περιφερειάρχη Αττικής να συνεχίσει το σύστημα εναλλαγής (από εκεί που σταμάτησε στις βουλευτικές εκλογές 2019) μετά από κλήρωση από κατάλογο, στον οποίο θα μετέχουν οι μη εμπλεκόμενοι υποχρεωτικά υπάλληλοι (λόγω αρμοδιότητας Δ/νσης ή ειδικότητας), προτάσσοντας τους υπαλλήλους που δεν μετείχαν στις εκλογές του 7/2019.

Κοιν/ση

  1. Υπουργείο Εσωτερικών

α. Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

β. Δ/νση Εκλογών

gramatia@ypes.gr

  1. Εκτελεστικό Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής

ektelestikos@patt.gov.gr

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

150.22-ΣΥΠΑ Για την συγκρότηση των Ειδικών Εκλογικών Συνεργείων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *