Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ – ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ
Untitled
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ - ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ

Αθήνα  1- 7 -2022

                                          Αρ. Πρωτ.: 140

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

 

ΔΕΝ ΘΑ «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕ» ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ

Συντασσόμαστε με την κατεύθυνση που έδωσε η Ομοσπονδία μας για τη διεκδίκηση της αποζημίωσης των μετακινήσεων των υπαλλήλων για εξωτερική υπηρεσία. Η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω, καθώς επί της ουσίας χρηματοδοτούμε από την τσέπη μας την μετακίνησή μας για την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών, που υπηρετούμε, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των μετακινήσεων σε όλες τις υπηρεσίες γίνεται με ΙΧ αυτοκίνητα, δεδομένου πως:

  • οι υπηρεσίες δεν διαθέτουν καθόλου υπηρεσιακά οχήματα και οδηγούς ή διαθέτουν ελάχιστα,
  • οι ποσότητες των καυσίμων, που διατίθενται στα υπηρεσιακά αυτοκίνητα των υπηρεσιών δεν επαρκούν για το σύνολο των κινήσεων,
  • η αποζημίωση των υπαλλήλων, που χρησιμοποιούν τα ΙΧ αυτοκίνητά τους για την εκτέλεση αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών που υπηρετούν δεν καλύπτει ούτε κατ’ ελάχιστο ούτε τα έξοδα των καυσίμων (0,15 €/χιλ.), στις δε κινήσεις σε απόσταση κάτω από 50 χιλ, στις λεγόμενες δηλαδή κινήσεις «εντός έδρας» η κατανάλωση καυσίμου και η επιβάρυνση του αυτοκινήτου είναι εντελώς δυσανάλογη,
  • η χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς δεν εξυπηρετεί αφού δεν καλύπτει τις ανάγκες μετακίνησης σε όλη την έκταση του Τομέα ευθύνης. Μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες με τα ΜΜΜ σε Ανατολική και Δυτική Αττική; Επιπλέον απαιτείται η «προπληρωμή» τους και ένας τεράστιος όγκος χαρτιών για να καλυφτεί ένα τμήμα των εξόδων (είναι χαρακτηριστικό το έγγραφο της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αναφέρει ότι στην Αττική το ανώτερο ποσό, που μπορεί να καλυφτεί για τα ΜΜΜ είναι 1 €/εργάσιμη ημέρα, μετά από την υποβολή ενός τεράστιου όγκου δικαιολογητικών και την σχετική έγκρισή τους).

Το παράδειγμα της διεκδίκησης των Εποπτών Δημόσιας Υγείας είναι αποκαλυπτικό για την αδιαφορία της πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών και της Περιφερειακής Αρχής Πατούλη, για το πώς είναι «γαλαντόμοι» για τους επιχειρηματικούς ομίλους και «οικονόμοι» για τις ανάγκες των υπαλλήλων.  Αποτελεί πρόκληση ότι μετά την αποχή από την εξωτερική εργασία που προκηρύχτηκε για τους Επόπτες, την σχεδόν καθολική συμμετοχή σ’ αυτήν και τη λυσσαλέα επίθεση της Περιφερειακής Αρχής για να ανασταλεί….. σχεδόν δυο χρόνια μετά δεν έγινε ούτε η παραμικρή ενέργεια από πλευράς της για να ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα, να καλύπτονται δηλαδή οι μετακινήσεις για να κάνουν τη δουλειά τους!

Απαιτούμε να  επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα στης εξής κατεύθυνση:

1.Την χορήγηση «πάγιων οδοιπορικών» για τις «εντός έδρας» κινήσεις, εντός της έδρας – πόλης της υπηρεσίας, με την χορήγηση μηνιαίου ποσού σε όλους τους συναδέλφους (πάγια οδοιπορικά), που ασκούν μόνιμα καθήκοντα άσκησης εξωτερικών ελέγχων, με αποφάσεις των υπηρεσιών τους (Επόπτες Δημόσιας Υγείας, Κτηνίατροι, Γεωπόνοι, Μηχανικοί, Κοινωνικοί Σύμβουλοι, Ελεγκτές  των Δ/νσεων Ανάπτυξης, των ΔΑΟΚ,  Λαϊκές Αγορές κ.α.), διαδικασία που άλλωστε ισχύει για υπαλλήλους αρκετών άλλων ελεγκτικών φορέων.

2.Την απλοποίηση των δικαιολογητικών όλων των σχετικών διαδικασιών για την κάλυψη και έγκαιρη πληρωμή όλων των οδοιπορικών-εισιτήριων-αποζημιώσεων για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων, ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές, χωρίς να απαιτούνται εργατοώρες για τη διαδικασία αυτή.

  1. Αύξηση με διπλασιασμό των ημερών μετακίνησης εκτός έδρας.

4.Αναπροσαρμογή της απαράδεκτης  χιλιομετρικής αποζημίωσης (0,15 λεπτά/χιλμ), στις περιπτώσεις χρήσης ΙΧ αυτοκινήτου για την εκτέλεση της υπηρεσίας κατ’ ελάχιστο στα 0,30 €/χλμ

5.Αύξηση της ποσότητας καυσίμων που δικαιούνται τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα κατά 50% (κατάργηση του άρθρου 10 της ΚΥΑ 129/2534/20.01.2010).

  1. Ιδιαίτερα για τις νησιωτικές περιοχές:

-Να αποζημιώνεται η δαπάνη μεταφοράς ανεξαρτήτως κατηγορίας πλοίου (συμβατικό ή ταχύπλοο)

-Να προσαυξάνεται κατά 30% η δαπάνη διανυκτέρευσης στα νησιά, την τουριστική περίοδο   (Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία να μην χρησιμοποιούν τα ΙΧ τους και να μετακινούνται μόνο με υπηρεσιακά αυτοκίνητα και οδηγό.

  • Να καταθέτουν αιτήματα χορήγησης υπηρεσιακών οχημάτων.
  • Να συγκεντρώνουν τυχόν απαντήσεις ότι δεν τους διατίθενται ή ότι δεν έχουν οι υπηρεσίες υπηρεσιακά οχήματα.
  • Να σταματήσουν την τυχόν «κατ’ εξαίρεση» οδήγηση κλπ.

Να καταδείξουν έτσι ότι η μετακίνηση με τη χρήση ΜΜΜ, είναι εις βάρος των ελέγχων και άρα της εξυπηρέτησης των πολιτών, των οποίων οι αιτήσεις θα καθυστερούν εκ των πραγμάτων να εξεταστούν. Επειδή τα αρμόδια Υπουργεία και η Περιφερειακή Αρχή ξέρουν πως η εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται με δικά μας μέσα κατά κύριο λόγο και «βολεύονται», πατάνε στο φιλότιμο μας.

Δεν είναι δυνατόν να διατίθενται τα υπηρεσιακά οχήματα στα γραφεία των Αντιπεριφερειαρχών κ.α. και στις υπηρεσίες να απαντάνε «Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα»!!!

Να δείξουμε τώρα τη δύναμη της διεκδίκησης μας, συσπειρωμένοι στις αποφάσεις του Συλλόγου μας

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

140.22-ΣΥΠΑ Για την διεκδίκηση Οδοιπορικών – Αποζημίωσης μετακινήσεων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *