Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΗ ΜΕΛΙΓΙΑ
Untitled
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΗ ΜΕΛΙΓΙΑ

Αθήνα  30- 6 -2022

                                         Αρ. Πρωτ.:139

Στη Μελίγια  εκδηλώθηκε το «προοδευτικό» πρόσωπο

της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους πρόσφυγες και μετανάστες

Οι εικόνες βαρβαρότητας και απανθρωπιάς στην Μελίγια, στα σύνορα Ισπανίας-Μαρόκου, με την δολοφονία δεκάδων μεταναστών, είναι ένα σύγχρονο έγκλημα του δήθεν «προοδευτικού» ιμπεριαλισμού της Ευρώπης.

Οι ίδιες δυνάμεις που για αιώνες ληστεύουν τον πλούτο  των χωρών της Αφρικής και εκμεταλλεύονται τους λαούς της σαν σκλάβους, σήμερα δολοφονούν εν ψυχρώ και σε ζωντανή μετάδοση εκατοντάδες ξεριζωμένους.

Στις χώρες τους πόλεμοι, εδώ εγκλωβισμένοι, οι μετανάστες

είναι της γης οι κολασμένοι

Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις που κόβουν τους μισθούς στους εργαζόμενους της Ευρώπης, επιβάλλουν βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές, διώκουν όποιον αντιστέκεται και επιτίθενται στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στο εσωτερικό των χωρών τους,  επιχειρούν να στοχοποιήσουν τους φτωχούς και κατατρεγμένους άλλων χωρών και να καλλιεργήσουν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό για να κρύψουν την σκληρή αντεργατική πολιτική τους.

Εντύπωση δημιουργεί το γεγονός του ξεπετάγματος και της διαστρέβλωσης του ζητήματος από τα ΜΜΕ που έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν το γεγονός  σαν «πρόσφυγες που σκοτώθηκαν πέφτοντας στο φράχτη»!!!

Το στυγερό αυτό έγκλημα αποκαλύπτει και τον επικίνδυνο ρόλο διαφόρων δυνάμεων στα συνδικάτα που προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους της Ελλάδας και της Ευρώπης σε ψευτοδιλήμματα για μετατροπή του εργατικού κινήματος σε μηχανισμό στήριξης διάφορων δήθεν «προοδευτικών» ή «αριστερών» κυβερνήσεων.  Οι λαοί στα σύνορα της Ευρώπης, της Ισπανίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, βιώνουμε από κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων την στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών ως “εισβολείς” και “υβριδική απειλή”. Όπως ταυτόχρονα βιώνουμε αντίστοιχα και την στοχοποίηση των εργατικών αγώνων ως «κίνδυνο για την οικονομία».

Η συγκυρία του εγκλήματος στην Μελίγια, κυνικών δηλώσεων του δήθεν «προοδευτικού» πρωθυπουργού της Ισπανίας με την σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη,  η απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων της Αστυνομίας που χτύπησαν και συνέλαβαν μέλη των απεργιακών περιφρουρήσεων των μεταλλεργατών που διεκδικούν με απεργιακές κινητοποιήσεις ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, σήμερα Πέμπτη 30 Ιούνη, στις περιοχές Βιζκάγια και Αλάβα είναι οι ίδιες όψεις του ίδιου νομίσματος, στην Μαύρη Βίβλο των εγκλημάτων του μονοπωλίων και του πολιτικού τους προσωπικού εναντίον των λαών.

Η εργατική τάξη του κόσμου δεν χωρίζεται από σύνορα, χρώμα, θρησκεία, φύλο ή φυλή. Μας ενώνει ο κοινός αγώνας ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία, τον ξεριζωμό. Ο κοινός αγώνας ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους.

Δυναμώνουμε την πάλη των εργαζομένων για την ανατροπή της βαρβαρότητας και της εξαθλίωσης.

 Δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα Ελλήνων και Μεταναστών!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

139.22-ΣΥΠΑ Για την βαρβαρότητα της ΕΕ στην Μελίγια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *