Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΠΑ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Untitled
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΠΑ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

                                               Αθήνα 25 – 7 -2022

                                         Αρ. Πρωτ.: 153

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΠΑ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 12:00 στην αίθουσα συσκέψεων επί της Συγγρού 15-17 ανάμεσα σε αντιπροσωπείες του Συλλόγου μας και της Περιφερειακής Αρχής, μετά από αίτημά μας.

Στην αντιπροσωπεία του Συλλόγου ήταν η πρόεδρος Βέτα Πανουτσάκου, οι αντιπρόεδροι Άλκης Ζαβερδινός και Βαγγέλης Καζάκος, η γραμματέας Αριάδνη Παγανέλη, η ταμίας Αλεξάνδρα Μαντσιώκα και τα μέλη Κυριάκος Κοντούδης, Σωτήρης Δοξακίδης και Κάκια Σαραντοπούλου.

Στην αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Αρχής ήταν ο Αναπληρωτής  Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κος Νικόλαος Πέππας και ο Εκτελεστικός Γραμματέα  κος Σελίμης Ιωάννης.

Κατά την συνάντηση θέσαμε όλα τα σημαντικά ζητήματα, που απασχολούν τους εργαζόμενους της Περιφέρειας και έχουν άμεση σχέση με τις πολιτικές επιλογές της Περιφερειακής Αρχής. Πριν από αυτά θέσαμε την ανάγκη άμεσης στήριξης της συναδέλφισσας, που κάηκε το σπίτι της στις πρόσφατες φωτιές στην περιοχή της Παλλήνης κλπ.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για:

  • Την επίλυση των καθυστερήσεων στη χορήγηση των ΜΑΠ, ιατρικών εξετάσεων, εμβολίων και γάλακτος και στην αποτίμηση σε χρήμα για τα προηγούμενα χρόνια. Την ανάγκη λήψης μέτρων για την υγεία και ασφάλεια, τις ολοκληρωμένες μελέτες επαγγελματικού κινδύνου και την αποφυγή συνεχούς εναλλαγής γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας.
  • Την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων υπάρχουν στην εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Την απόφαση μη χρήσης των ΙΧ αυτοκινήτων από τους συναδέλφους για την εκτέλεση εξωτερικής υπηρεσίας, εφόσον δεν ικανοποιηθεί το αίτημα για χορήγηση μηνιαίου ποσού ως «πάγια οδοιπορικά».
  • Την συγκρότηση των εκλογικών συνεργείων με εναλλαγή μετά από κλήρωση, σύμφωνα με την ολοκληρωμένη πρότασή μας (υπ’ αριθμ. 150/20-7-2022.)
  • Την συγκρότηση όλων των Επιτροπών διαγωνισμών, παραλαβής κλπ με τις ίδιες αρχές και παραμέτρους σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και κάλυψη των εξόδων για τις Δηλώσεις «πόθεν έσχες».
  • Την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης, ανάκληση των όποιων απαράδεκτων αποφάσεων για «παράλληλα καθήκοντα» και των ακούσιων μετακινήσεων υπαλλήλων.
  • Την προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης και το σταμάτημα των «αναθέσεων».
  • Την επίλυση των ζητημάτων ολοκληρωμένης νομικής κάλυψης των υπαλλήλων με προπληρωμή των εξόδων καθώς και της «στοχοποίησης» ελεγκτικών μηχανισμών.
  • Την αντιμετώπιση προβλημάτων σε κτήρια υπηρεσιών, με ιδιαίτερη έμφαση στην προσβασιμότητα (μικρές αποστάσεις από μέσα σταθερής τροχιάς) και στην εξασφάλιση επαρκούς αριθμού θέσεων στάθμευσης (πχ κτήριο Λ. Αλεξάνδρας, Συγγρού 80-88 κλπ).

Αναγνωρίστηκε το δίκιο των περισσοτέρων αιτημάτων μας, με την «κλασσική» όμως μέθοδο, είτε ότι θα το «εξετάσουμε», είτε της μετάθεσης της ευθύνης επίλυσης στην κυβέρνηση!!!

Θεωρούν ότι η επίκληση της κυβερνητικής ευθύνης ή της ανάγκης νομοθέτησης κάποιων ζητημάτων, τους απαλλάσσει από τις δικές τους ευθύνες…

Όμως για τα περισσότερα από τα παραπάνω ζητήματα, δεν χρειάζεται άλλη νομοθέτηση, κι αν θέλουν τα προχωρούν αμέσως, ενώ για άλλα, με δικές τους κατά παραγγελία παρεμβάσεις οι ισχύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις χειροτέρεψαν (πχ μετακινήσεις) ή επιλύθηκαν μόνο οι πλευρές που τους ενδιέφερε, όπως πχ έγινε με την νομική κάλυψη των αιρετών ή όπως με την ρύθμιση που συμπεριλήφθηκε τώρα στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για τις αποδοχές του Εκτελεστικού Γραμματέα!!!

Τι κι αν έχουμε καταθέσει σε υπουργούς και Περιφερειακές Αρχές συγκεκριμένες προτάσεις – τροπολογίες για συγκεκριμένα ζητήματα πχ «πάγια οδοιπορικά», «ελεγκτικό επίδομα», «νομική κάλυψη» και τόσα άλλα; Τα «δικά» μας δεν χωράνε στα δημοσιονομικά δεδομένα και τις πολιτικές τους επιλογές, που στηρίζουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, τους πολεμικούς τους εξοπλισμούς και τις νατοϊκές δαπάνες, που θεωρούν σημαντικά και επιλύουν μόνον τα «δικά τους» ζητήματα.

Συνάδελφοι όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την ακρίβεια που τσακίζει κόκκαλα και τους συνεχώς – σε πραγματικό επίπεδο – μειούμενους μισθούς μας αποτελούν ένα αντεργατικό μείγμα, που οξύνει τις συνθήκες εργασίας και γενικότερα της ζωής μας.

Ο μόνος δρόμος για να επιβάλουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας είναι ο δρόμος του αγώνα, ο δρόμος της σύγκρουσης με την αντεργατική πολιτική.

Αυτόν τον δρόμο πρέπει να χαράξουμε και να ακολουθήσουμε μαζί με όλους τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους που δεν «βολεύονται» του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *