Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Για την άδικη και απαράδεκτη ποινή φαντάρου
Untitled
Για την άδικη και απαράδεκτη ποινή φαντάρου

Αθήνα  13- 7 -2022

                                         Αρ. Πρωτ.: 146

 

Να ανακληθεί η άδικη και απαράδεκτη ποινή φαντάρου

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ποινή 20 ημερών φυλάκισης που επέβαλε η διοίκηση του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής στη Ρόδο σε στρατιώτη, επειδή εξέφρασε τις φιλειρηνικές απόψεις του ενάντια στον πόλεμο.

Ο φαντάρος διώκεται γιατί εναντιώθηκε στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τάχθηκε ενάντια στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται η τρομοκράτηση των νέων στρατευμένων και γενικά του λαού που βιώνουν καθημερινά τις τραγικές συνέπειες από τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών με την ακρίβεια, την εκτόξευση του κόστους ζωής αλλά και τους κινδύνους συνολικά για τον λαό μας από την μετατροπή της χώρας σε απέραντη νατοική βάση.

Έχει μεγάλη ευθύνη η κυβέρνηση, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η διοίκηση της μονάδας. Η απαράδεκτη αυτή εξέλιξη αποτελεί συνέχεια της στάσης διαχρονικά των κυβερνήσεων απέναντι στους στρατευμένους και τα δικαιώματά τους. Επιδιώκουν να στερήσουν από τους νέους στρατευμένους το αναφαίρετο δικαίωμά τους να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους και την περίοδο της θητείας τους.

Οι στρατευμένοι νέοι έχουν κάθε δικαίωμα και λόγο να εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αυτόν, καθώς κατά τη διάρκεια της θητείας τους διατηρούν όλα τα πολιτικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.

Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη ποινή!

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *