Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Untitled
ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

                                               Αθήνα 26 – 6 -2022

                                          Αρ. Πρωτ.: 134

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ «ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ» ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΕ ΑΝΑΘΕΣΗ, ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

 

Το «έργο» των αναθέσεων με απόφαση της Περιφερειακής Αρχής σε θέσεις ευθύνης συνεχίζεται. Οι διαδικασίες επιλογής  έχουν πάει στις καλένδες… Η πρόσφατη αποστολή εγγράφου της Περιφέρειας Αττικής στο ΥΠΕΣ για προκήρυξη των επτά θέσεων Γενικής Διεύθυνσης του φορέα, δεν αποτελεί συγχωροχάρτι για τη συνέχιση του έργου των αναθέσεων…

Υπάλληλοι από άλλες υπηρεσίες, με «άσχετες» ειδικότητες, μεταφέρονται σε υπηρεσίες και καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης, τσαλαπατώντας την προσφορά και τα προσόντα των ήδη υπηρετούντων υπαλλήλων, αυξάνοντας το κλίμα της αδικίας και της μη αναγνώρισης της προσφοράς τους.

Αυτό ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Κεντρικού Τομέα, στο Τμήμα της Γραμματείας, όπου μετακινήθηκε και ορίστηκε προϊστάμενος με απόφαση ανάθεσης, υπάλληλος προερχόμενος από άλλη Δ/νση, την Δ/νση Ανάπτυξης Πειραιά και Νήσων, με ειδικότητα Τεχνολόγου Τροφίμων, την ίδια ώρα μάλιστα, που η Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού/Τμήμα Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων με έγγραφό της καλεί τις υπηρεσίες να καλύπτουν εκ των έσω τα τεράστια κενά λόγω υποστελέχωσης, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να γίνεται  «κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών μέσω της ανακατανομής των ήδη υπηρετούντων σε αυτές υπαλλήλων»!!!

          Και αναρωτιόμαστε:

  • Γιατί δεν ρωτήθηκαν οι υπηρετούντες συνάδελφοι στο συγκεκριμένο Τμήμα για την ανάληψη αυτής της ευθύνης; Ή μήπως ρωτήθηκαν και υπήρξε άρνησή τους;
  • Ποιοι έκριναν τους υπαλλήλους του συγκεκριμένου Τμήματος και με τι στοιχεία ότι δεν έχουν την διοικητική ικανότητα για να αναλάβουν αυτήν την ευθύνη;

Τα ερωτήματα αυτά είναι ρητορικά, καθώς ουδέποτε διερευνήθηκαν.

Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να συγκρίνουμε τυπικά προσόντα, γιατί αυτό δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, αλλά του ΣΕΠ, το οποίο έχει τεθεί σε «αχρηστία».

Όμως αναδεικνύονται δυο πλευρές.

Από τη μια να μην αναγνωρίζονται οι συνάδελφοι που έβαλαν πλάτη στο να κρατηθεί όρθια η υπηρεσία, όταν ειδικά η συγκεκριμένη λειτουργεί σχεδόν 2,5 χρόνια χωρίς Διευθυντή-ντρια (!), και αντ’ αυτού υποτιμώνται, παραγκωνίζονται και πετιέται στο κάλαθο των αχρήστων η συσσωρευμένη εμπειρία που έχουν αποκτήσει.

Από την άλλη βλέπουμε συναδέλφους που με ευκολία δέχονται να πάρουν μέρος στο συγκεκριμένο σχεδιασμό της Διοίκησης, μην υπολογίζοντας άλλους συναδέλφους και οι οποίοι γίνονται με αυτήν την αντισυναδελφική στάση τους μέρος του προβλήματος και όχι επίλυσης προβλημάτων.

Ούτε βεβαίως αποτελεί λύση να μετακινείται ένας εξειδικευμένος υπάλληλος σε μια άσχετη με την ειδικότητά του θέση, για να καλυφθούν τα τεράστια κενά σε διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη. Αλήθεια…. είναι τόσοι πολλοί οι Τεχνολόγοι Τροφίμων που «περισσεύουν» από τις Δ/νσεις Ανάπτυξης;;;     

  Αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι η τοποθέτηση έγινε, με κριτήριο ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος ήταν υποψήφιος με το εργοδοτικό ψηφοδέλτιο, την παράταξη της «Αναγέννησης- Δημοκρατικής Συνεργασίας Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής» και μέσα από αυτό η Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει τις αναθέσεις και ταυτόχρονα κάνει επίκληση του «ανέφικτου» για να υπηρετηθούν οι σκοπιμότητες της.

Καταγγέλλουμε αυτές τις ενέργειες εκατέρωθεν και καλούμε τους συναδέλφους να μην φοβηθούν, να αρνηθούν να εμπλακούν σε αυτόν τον σχεδιασμό, που αδικεί άλλους συναδέλφους, να καταγγέλλουν ενέργειες που τους ζημιώνουν.      

Η δημοσιοποίηση και η ανάδειξη αυτών των ζητημάτων αποτελεί προϋπόθεση για να δυναμώσει η απαίτησή μας για να σταματήσουν οι αναθέσεις σε θέσεις ευθύνης και να προχωρήσουν οι διαδικασίες επιλογής.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *