Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ
Untitled
ΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ

Αθήνα  23- 6 -2022

                                       Αρ. Πρωτ.:131

 

                                                                     ΠΡΟΣ: όλους τους συναδέλφους

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΤΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ

 ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΦΟΒΕΡΑ ΘΕΛΕΙ!!!

 

 Για αυτονόητους λόγους ενημέρωσης, σας αποστέλλουμε το συνημμένο έγγραφο με το οποίο μας γνωστοποιήθηκε, απαντώντας σε γραπτό ερώτημά μας ότι: «η Περιφέρεια Αττικής με το αρ. πρωτ. 542957/10-06-2022 έγγραφό της απέστειλε αίτημα στο αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών για την προκήρυξη πλήρωσης θέσεων ευθύνης για τις επτά (7) Γενικές Διευθύνσεις του φορέα».

Ο Σύλλογός μας επανειλημμένα έχει αναδείξει την απαράδεκτη στάση των Περιφερειακών Αρχών και του Υπουργείου Εσωτερικών, που δεν εφαρμόζουν ούτε το δικό τους νομοθετικό πλαίσιο και δεν προκηρύσσουν τις θέσεις ευθύνης Γενικών Δ/ντών, προκειμένου να έχουν την ευχέρεια να τοποθετούν κατά το δοκούν προϊστάμενους, ώστε να προσπαθούν να τους «έχουν στο χέρι», να τους έχουν «υποχρεωμένους» και «εξαρτημένους», να προσπαθούν να τους κάνουν χειραγωγήσιμους στην υπηρέτηση της αντιλαϊκής πολιτικής και κάθε είδους σκοπιμοτήτων.

Με αφορμή έγγραφό μας που τους προϊδέαζε για περαιτέρω ενέργειές μας και ως αποτέλεσμα της πίεσης που διαχρονικά έχουμε ασκήσει, αναδεικνύοντας τις διάτρητες διαδικασίες τοποθέτησης προϊσταμένων, την προκλητική μάλιστα επίκληση του «ανέφικτου» στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν τα αδιέξοδα της πολιτικής τους, αναγκάζονται τώρα να προχωρήσουν σε αυτήν την ενέργεια.

Αλήθεια τι έγινε με το επιχείρημα που διακινούσαν ότι δεν προκηρύσσονται οι θέσεις ευθύνης, λόγω του ότι επίκειται αλλαγή στον Οργανισμό και υιοθετούσαν σε ανακοινώσεις τους συνδικαλιστές και παρατάξεις φερέφωνα της Διοίκησης; Μάλλον έρχεται η στιγμή που οι ευθύνες μη άσκησης δέσμιας αρμοδιότητας επί δώδεκα συναπτά έτη δεν μπορούν να συγκαλυφθούν με τέτοιου είδους φθηνά επιχειρήματα.

Ο Σύλλογος μας θα παρακολουθήσει την διαδικασία πλήρωσης των θέσεων ευθύνης των Γενικών Δ/νσεων κρατώντας βέβαια «μικρό καλάθι» για την τελική έκβαση, μιας και Περιφερειακή Αρχή και Υπουργείο Εσωτερικών θα μπορούσαν ευχερώς να είχαν προχωρήσει έγκαιρα, πριν την λήξη της θητείας των πέντε Γενικών Διευθυντών στις σχετικές διαδικασίες τόσο της νέας προκήρυξης Γενικών, όσο και των προϊσταμένων Δ/νσεων και Τμημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στο νόμο Βερναρδάκη (ΣΥΡΙΖΑ) έφτιαξε ένα νομοθετικό πλαίσιο στα μέτρα τους, με φωτογραφικές διατάξεις για τη συνέντευξη, τη μοριοδότηση κλπ, για να μπορούν και πάλι να κάνουν προϊστάμενο όποιον εκείνοι κρίνουν, εκδιώκοντας μάλιστα τους αιρετούς εκπροσώπους από το ΣΕΠ, για να μην βγαίνουν προς τα έξω οι πομπές τους!

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μαζί όλους τους συναδέλφους που επιτελούν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα με ψηλά το κεφάλι – μακριά από λογικές δουλοπρέπειας προς τα πάνω και αυταρχισμού προς τα κάτω – , που δεν δέχονται αδιαμαρτύρητα να γίνονται εξάρτημα της μηχανής του αστικού κράτους εις βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων γενικότερα, που αγωνίζονται για την ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα της Περιφέρειας απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές. 

Συνημμένα:

  1. Το υπ’ αριθ. έγγραφο 109.22-ΣΥΠΑ Χορήγηση στοιχείων για προκηρύξεις θέσεων ευθύνης
  2. Το με αρ. πρωτ.: 579271/21-06-2022 έγγραφο της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *