Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022
Untitled
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

                                                   Αθήνα 29 – 6 – 2022

                                              Αρ. Πρωτ.: 137

          Προς

          Όλα τα μέλη του Συλλόγου

 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Τετάρτη 29-6-2022 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 13 από τα 25 μέλη (Πανουτσάκου Βέτα, Παγανέλη Αριάδνη, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Δοξακίδη Σωτήρη, Ζαβερδινό Άλκη, Καζάκο Βαγγέλη, Κοντούδη Κυριάκο, Ντόντο Παναγιώτη, Σαραντοπούλου Κυριακή, Στεβή Ειρήνη, Πνακά Χάρη, Φωτεινό Σταύρο και Μπουκουβάλα Αχιλλέα) και συζήτησε για τις εξελίξεις και τα ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τους  υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής. 

  • Έγινε ενημέρωση για την συζήτηση που αναπτύχθηκε στην Πανελλαδική Σύσκεψη Σωματείων και Συνδικαλιστών που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στις 18 και 19/6/2022 στη Δραπετσώνα και στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Συλλόγου μας. Στις εργασίες που ολοκληρώθηκαν μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και ελπίδας, εκατοντάδες συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες, από διάφορους εργασιακούς χώρους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, πρωτοπόροι οργανωτές της πάλης των εργαζομένων, μετέφεραν την πείρα και τη δράση των συνδικάτων τους, με ζωντάνια και ενθουσιασμό, αποδεικνύοντας πως το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι ελπίδα, είναι το μέλλον για να αναχαιτιστεί η αντεργατική πολιτική, για να έχουν κατακτήσεις οι εργαζόμενοι.

Οι αποφάσεις της Πανελλαδικής Σύσκεψης πρέπει και μπορούν να γίνουν όπλο για το κάθε συνδικάτο, για να περάσει ο διεκδικητικός αγώνας σε πιο αναβαθμισμένο επίπεδο, για να μη μείνουμε απροετοίμαστοι στη νέα κρίση, για να μη γίνουμε κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών και παιχνίδι τους πάνω στους δρόμους των ανταγωνισμών τους.

Ο δρόμος του ανυποχώρητου, διεκδικητικού αγώνα με τις ταξικές κόκκινες γραμμές αποτελεί μονόδρομο για τους εργαζόμενους.

  • Καταγγέλθηκε η απόφαση των εκλεγμένων στο ΔΣ μελών με την παράταξη της Αναγέννησης/ΔΑΚΕ, να μην προσέρχονται στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Είναι προφανές ότι προσπαθούν να σταματήσουν να «εκτίθενται» με όσα λένε, όσα υπερασπίζονται… κι όσα ψηφίζουν ή καταψηφίζουν και τα οποία καταγράφονται στις συνεδριάσεις πχ η συμφωνία τους με την κυβερνητική τροπολογία για τις μετακινήσεις, για τις αυθαίρετες αναθέσεις της Περιφερειακής Αρχής σε θέσεις ευθύνης, η καταψήφιση διεκδικητικού πλαισίου για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας κλπ.

Μετά τις τοποθετήσεις των μελών το Δ.Σ. κατέληξε στα εξής κυρίως ζητήματα:

  1. Αποφάσισε να προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την οργάνωση της διεκδίκησης χορήγησης «πάγιων οδοιπορικών» και αύξησης της αποζημίωσης της τιμής της βενζίνης ανά χιλιόμετρο για όλες τις υπηρεσιακές μας μετακινήσεις, με άμεση νομοθετική ρύθμιση, σταματώντας σε διαφορετική περίπτωση κάθε χρήση ιδιωτικού αυτοκινήτου ή άλλου μέσου μετακίνησης.
  2. Να βγουν ανακοινώσεις-καταγγελίες
    • Για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, που ανατρέπει τη συνταγματική απόφαση Roe εναντίον Wade που κατοχύρωνε το δικαίωμα στην άμβλωση σε εθνικό ομοσπονδιακό επίπεδο.
  • Για το βάρβαρο έγκλημα του «προοδευτικού» ιμπεριαλισμού της Ευρώπης, την σφαγή μεταναστών στην Μελίγια.
  1. Να καταγγελθεί η ανάθεση «παράλληλων καθηκόντων» σε συναδέλφους και μάλιστα σε υπηρεσία άλλης Περιφερειακής Ενότητας.
  2. Να διεκδικηθεί η συνέχιση συμμετοχής στα εκλογικά συνεργεία με την διαδικασία της κλήρωσης, από όπου σταμάτησε στις εκλογές του 2019.
  3. Να προγραμματιστεί η εκδήλωση επιβράβευσης των παιδιών που έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις και απονομής τιμητικής πλακέτας σε συναδέλφους, που συνταξιοδοτήθηκαν για την πολύχρονη αγωνιστική τους δράση και προσφορά στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, μέσα από τον Σύλλογό μας.
  4. Εγκρίθηκαν αιτήσεις εγγραφής και λήφθηκαν αποφάσεις για αγορά εξοπλισμού των γραφείων του Συλλόγου και έκφραση αλληλεγγύης σε συνάδελφο.

 Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.-    

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

                                        

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *