Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 27 ΜΑΙΟΥ 2022
Untitled
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 27 ΜΑΙΟΥ 2022

                                                   Αθήνα 6 – 6 – 2022

                                              Αρ. Πρωτ.: 124

          Προς

          Όλα τα μέλη του Συλλόγου

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 27 ΜΑΙΟΥ 2022

     Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Παρασκευή 27-5-2022 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 23 από τα 25 μέλη (Πανουτσάκου Βέτα, Παγανέλη Αριάδνη, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Δοξακίδη Σωτήρη, Ζαβερδινό Άλκη, Καζάκο Βαγγέλη, Κοντούδη Κυριάκο, Μαντσιώκα Αλεξάνδρα, Ντόντο Παναγιώτη, Ποριάζογλου Βενετία, Σαραντοπούλου Κυριακή, Στεβή Ειρήνη, Κορκίδου Σωτηρία, Δεγαίτη Βίκυ, Πασβαντίδης Χαράλαμπο, Ζερβάκη Χρήστο, Γυπαράκη Γεώργιο, Μπακογιώργο Ευάγγελο, Πέππα Θωμά, Τσιλογεώργη Γεώργιο, Κυριακόπουλο Γιώργο, Πνακά Χάρη και Φωτεινό Σταύρο) και συζήτησε για τις εξελίξεις, σε σχέση με την ακρίβεια και τους τσακισμένους μισθούς, για το πώς χειροτερεύει η κατάσταση με την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία και τις άλλες πολιτικές εξελίξεις στο χώρο των πανεπιστημίων, της υγείας κλπ, καθώς και τα ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τους  υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής.  Μετά τις τοποθετήσεις των παρατάξεων κατέληξε στα εξής κυρίως ζητήματα:

 

  1. Να συμμετέχει ο Σύλλογος μας στην Πανελλαδική Σύσκεψη Σωματείων και Συνδικαλιστών που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 18 και 19 Ιουνίου 2022, στο κλειστό γήπεδο Δραπετσώνας «Αριστείδης Παπαμιχαήλ».

Η πανελλαδική σύσκεψη αυτή έχει σκοπό να συζητήσουμε για την ανασύνταξη, τον προσανατολισμό και την προοπτική του συνδικαλιστικού κινήματος. Πώς δηλαδή θα δυναμώσει η οργάνωση των εργαζομένων στα συνδικάτα. Πώς θα γίνει πράξη η αναζωογόνηση και η αντεπίθεση των συνδικάτων, με νέες δυνάμεις, με μεγαλύτερη ορμή και αποφασιστικότητα ώστε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και να διευρύνουμε τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Τι κίνημα χρειάζεται σήμερα για να αντιμετωπίσει την επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, τα νέα δεινά που περιμένουν το λαό μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την ένταση της εκμετάλλευσης και το δυνάμωμα της φτώχειας, την ένταση της επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα, το δυνάμωμα της κρατικής καταστολής και της εργοδοτικής βίας. Με αυτό το πλαίσιο αυτό έχουν ξεκινήσει, πραγματοποιούνται και θα συνεχιστούν περιοδείες και συζητήσεις του Δ.Σ. στους χώρους δουλειάς.

  1. Εκτίμησε ως αρνητικό και αντιδραστικό το Σχέδιο νόμου με τίτλο «Ενιαίο Πλαίσιο Δεξιοτήτων – Αξιολόγησης και Στοχοθεσίας» και θα σταθεί ενάντια σε όποια περαιτέρω διαίρεση και στοχοποίηση των υπαλλήλων και στο bonus που αποτελεί το «τυράκι» για τις σκοπιμότητες και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που προωθούνται.
  2. Αποφάσισε υλοποιώντας σχετική απόφαση της ΟΣΥΑΠΕ να διεκδικήσουμε την χορήγηση «πάγιων οδοιπορικών» και αύξηση της αποζημίωσης της τιμής της βενζίνης ανά χιλιόμετρο για όλες τις υπηρεσιακές μας μετακινήσεις, με άμεση νομοθετική ρύθμιση. Σε διαφορετική περίπτωση θα ζητήσουμε από όλους τους εργαζόμενους να μετακινούνται για εκτέλεση υπηρεσίας μόνο με υπηρεσιακά αυτοκίνητα, σταματώντας κάθε χρήση ιδιωτικού αυτοκινήτου ή άλλου μέσου μετακίνησης.
  3. Την περεταίρω στήριξη στον αγώνα των συναδέλφων ΙΔΟΧ να παραμείνουν στη δουλειά, εκτιμώντας ως θετική τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση στις 24/5/2022 και την διεκδίκηση για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες μας με μόνιμο προσωπικό.
  4. Την καταδίκη των αντιδημοκρατικών δηλώσεων της υπουργού Παιδείας για κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων, που έγιναν λίγες ώρες μετά την ανάδειξη της Πανσπουδαστικής σε 1η δύναμη, στην προσπάθεια να χτυπηθεί ο αγώνας των φοιτητών ενάντια στην ένταση της καταστολής, την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και τον νέο νόμο-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια. Ενόςσαρωτικού νόμου που μετατρέπει ουσιαστικά τα πανεπιστήμια σε αυτόνομες, επιχειρηματικές μονάδες. Ολοκληρώνει την σφιχτή, άμεση, οργανική τους σύνδεση με τις ανάγκες των επιχειρήσεων και τα απομακρύνει ακόμα περισσότερο από τις μορφωτικές ανάγκες των φοιτητών, απομακρύνει ακόμα περισσότερο την έρευνα και την επιστήμη από την κάλυψη των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας. Δημιουργεί μια υπεραγορά Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπου όλα θα πουλιούνται και θ’ αγοράζονται.
  5. Εγκρίθηκαν αιτήσεις εγγραφής και απολογιστικά τα οικονομικά για την περίοδο από 1-4-2022 έως 26-5-2022.

 Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.-

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

                                             

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *