Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Υπόμνημα για την ανάγκη παραμονής των ΙΔΟΧ εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής
Untitled
Υπόμνημα για την ανάγκη παραμονής των ΙΔΟΧ εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής

                                               Αθήνα 25 – 5 -2022

                                         Αρ. Πρωτ.: 118

 

Θέμα: Υπόμνημα για την ανάγκη παραμονής των ΙΔΟΧ εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής.

 

Είναι γνωστό σε όλους (κυβέρνηση, αρμόδιους υπουργούς και Περιφερειακή Αρχή) ότι η εργασία των συναδέλφων ΙΔΟΧ την περίοδο που σύναψαν σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, ήταν καθοριστική για την εκτέλεση του συνόλου των αρμοδιοτήτων που είναι επιφορτισμένες οι υπηρεσίες μας και για την συνολική λειτουργία τους, καθώς τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από την χρόνια υποστελέχωση είναι τεράστια και ξεπερνούν σε όλες τις οργανικές μονάδες της Περιφέρειας το 40% των οργανικών της θέσεων.

Εν ολίγοις οι ανάγκες της πανδημίας αξιοποιήθηκαν από όλους τους αρμόδιους (κυβέρνηση, αρμόδιους υπουργούς και Περιφερειακή Αρχή) για να καταφέρουν με τις συμβάσεις που συνήψαν με τους ΙΔΟΧ εργαζόμενους, να καλύψουν βασικές πάγιες και διαρκείς ανάγκες στελέχωσης των υπηρεσιών, για να κρατηθούν οι υπηρεσίες «όρθιες».

Οι συμβασιούχοι συνάδελφοι μας κατάφεραν να ανταποκριθούν στα σύνθετα καθήκοντα που επέβαλε η προστασία του πληθυσμού από την πανδημία της Covid-19, καλύπτοντας την ανάγκη για λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων, εντατικοποιώντας τους ελέγχους αρμοδιότητάς της Περιφέρειας, αλλά πολύ περισσότερο στηρίζοντας πραγματικά το έργο ΟΛΩΝ των υπηρεσιών μας, ανεξαρτήτως αντικειμένου. 

Οι παρατάσεις των συμβάσεών τους, τους έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία, η οποία δεν πρέπει να πάει χαμένη. Δεν μπορεί οι υπηρεσίες με το διαρκώς μειούμενο προσωπικό να επιβαρύνονται με την ενημέρωση – εκπαίδευση «εναλασσόμενων» εργαζομένων αντί να αξιοποιούν την αποκτημένη εμπειρία όλων αυτών των ΙΔΟΧ συναδέλφων, που εκπαιδευμένοι και έμπειροι συνεισφέρουν στην αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών.

ΘΕΩΡΟΥΜΕ ως το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και ως υπάλληλοι στις υπηρεσίες μας, ότι εάν αποχωρήσουν οι συνάδελφοι μας συμβασιούχοι από τις υπηρεσίες, θα επιδεινωθεί η λειτουργία τους και δε θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να παράγουν τον ίδιο όγκο έργου με αυτό που μέχρι σήμερα παράγουν.

Ενόψει των ανωτέρω, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής υποστηρίζει ότι οι συνάδελφοι ΙΔΟΧ καλύπτουν, πάγιες και διαρκείς  ανάγκες και ζητάει την παραμονή τους στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και

ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ:

  • Καμία απόλυση συναδέλφου μας.
  • Να μετατραπούν οι συμβάσεις των συναδέλφων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 
  • Να παραταθούν όλες οι υφιστάμενες συμβάσεις των ΙΔΟΧ μέχρις ότου επιλυθεί οριστικά το ζήτημα σύμφωνα με τα παραπάνω.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *