Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Διευκόλυνση αποπληρωμής της δαπάνης συμμετοχής των παιδιών σε κατασκήνωση
Untitled
Διευκόλυνση αποπληρωμής της δαπάνης συμμετοχής των παιδιών σε κατασκήνωση

                                         Αθήνα 12 – 5 -2022

                                         Αρ. Πρωτ.: 108

Θέμα: Διευκόλυνση αποπληρωμής της δαπάνης συμμετοχής των παιδιών των υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής σε κατασκήνωση.

Σχετ.: α. Το υπ’ αριθμ. 70/28-3-2022 έγγραφό μας για λήψη απόφασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο για κάλυψη της δαπάνης.

β. Το υπ’ αριθμ. 79/8-4-2022 έγγραφό μας προς κατασκηνώσεις για διευκόλυνση αποπληρωμής της δαπάνης συμμετοχής των παιδιών.

Συνάδελφοι σε συνέχεια των παραπάνω σχετικών καθώς και των επικοινωνιών με τις κατασκηνώσεις που απευθυνθήκαμε με το (β) σχετικό σας γνωρίζουμε τα εξής:

 • Από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 53/2022 Απόφαση (συνημμένη) με την οποία εγκρίθηκε «η σκοπιμότητα για την κάλυψη δαπάνης για τη συμμετοχή των τέκνων του προσωπικού της Περιφέρειας Αττικής σε παιδικές κατασκηνώσεις για το έτος 2022» σύμφωνα με την σχετική νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 167 του ν. 4483/2017), την οποία πετύχαμε όπως όλοι θυμάστε μετά από αγωνιστικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις μας.

Σύμφωνα με την απόφαση «Οι γονείς που θα κάνουν χρήση του δικαιώματος αποστολής των τέκνων τους σε παιδικές κατασκηνώσεις, με κάλυψη της δαπάνης από την Περιφέρεια, θα πρέπει να υποβάλουν απολογιστικά στη Δ/νση Οικονομικών Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών σχετική αίτηση, προσκομίζοντας:

 1. Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών ή Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών που εκδίδεται από την κατασκηνωτική επιχείρηση στο όνομα του δικαιούχου υπαλλήλου και αποτυπώνει το γινόμενο του αριθμού τέκνων του επί τον αριθμό ημερών διαμονής επί το ημερήσιο τροφείο.
 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 3. Υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου υπαλλήλου, ότι τόσο αυτός, όσο και ο/η σύζυγός της/του δεν λαμβάνουν συναφή παροχή από οποιονδήποτε φορέα για το έτος 2022
 4. Σε περίπτωση τέκνου με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω, απαιτείται Βεβαίωση πιστοποίησης αναπηρίας σε ισχύ αρμόδιου Δημόσιου Φορέα από την οποία προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας ή αίτηση για επανεξέταση από την αρμόδια Επιτροπή, εάν η σχετική βεβαίωση έχει λήξει και εκκρεμεί η εκ νέου πιστοποίηση της αναπηρίας.
 5. Όταν οι δικαιούχοι δεν είναι γονείς των παιδιών (φυσικοί ή θετοί) αλλά ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.ο.κ.), απαιτείται: • Επίσημο δικαιολογητικό από αρμόδια αρχή περί ανάθεσης της επιμελείας και • Βεβαίωση ΑΜΚΑ των παιδιών.».
 • Οι κατασκηνώσεις στις οποίες απευθυνθήκαμε με το (β) σχετικό έγγραφο αποδέχτηκαν την πρότασή μας για διευκόλυνση αποπληρωμής της δαπάνης συμμετοχής των παιδιών των υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής. Αποδέχτηκαν δηλαδή να τους καταβληθεί η δαπάνη για την συμμετοχή κάθε παιδιού μετά την εκκαθάριση του σχετικού χρηματικού εντάλματος και την απόδοση της δαπάνης από την Περιφέρεια στον υπάλληλο.

Σημειώνουμε ότι:

 • Η δαπάνη που καλύπτει η Περιφέρεια αφορά διαμονή διάρκειας έως δύο εβδομάδες κατ΄ανώτατο όριο (συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης). Οι τυχόν επιπλέον ημέρες επιβαρύνουν αποκλειστικά και μόνο τον συνάδελφο. Επίσης το ημερήσιο τροφείο που καλύπτεται από την Περιφέρεια σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής ΚΥΑ (38249/20-04-2022 (ΦΕΚ 2025/Β’/21-04-2022) ανέρχεται: α) στα 30,00€ ημερησίως, συμπεριλαμβανομένων όλων των επιβαρύνσεων και β) στα 52,00€ ημερησίως, συμπεριλαμβανομένων όλων των επιβαρύνσεων, για τα παιδιά με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω. Τυχόν μεγαλύτερες ή πρόσθετες δαπάνες επιβαρύνουν αποκλειστικά και μόνο τον συνάδελφο.
  • Οι συνάδελφοι που θα αξιοποιήσουν την διευκολυντική συμφωνία μας με τις συγκεκριμένες κατασκηνώσεις οφείλουν:
  • Να ενημερώσουν (πριν τη διαμονή του παιδιού) το Σύλλογο στέλνοντας στο email (syllogos.patt@gmail.com)  τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο υπαλλήλου, τηλέφωνο, email, υπηρεσία, ονοματεπώνυμο παιδιού, επιλεγείσα κατασκήνωση, κατασκηνωτική περίοδο).
  • Να φροντίσουν να καταθέσουν έγκαιρα (μετά την διαμονή του παιδιού και την λήψη της σχετικής απόδειξης) όλα τα παραπάνω αναφερόμενα δικαιολογητικά στην Δ/νση Οικονομικών Π.Ε. Κεντρικού Τομέα, ώστε και η αρμόδια υπηρεσία να μπορεί να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά και οι κατασκηνώσεις να αποπληρώνονται το συντομότερο δυνατόν και να μην δημιουργούνται αρνητικές καταστάσεις, που μπορεί να βάλουν «τέλος» στις «συνεργασίες» που πετύχαμε.
 • Οι συγκεκριμένες κατασκηνώσεις έχουν δικαίωμα να ζητήσουν από τον συνάδελφο να υπογράψει μια σχετική Υπεύθυνη Δήλωση ή ένα σχετικό συμφωνητικό, στο οποίο θα αποτυπώνεται η συμφωνία και οι υποχρεώσεις του συναδέλφου. Στη περίπτωση αυτή οι συνάδελφοι εάν θέλουν να κάνουν χρήση της διευκολυντικής συμφωνίας μας δεν μπορούν να αρνηθούν την υπογραφή του.
 • Οι κατασκηνώσεις με τις οποίες ήρθαμε σε συμφωνία είναι οι εξής:

« Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ »   ΑΦΙΔΝΑI

« Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΑΦΙΔΝΑΙ

«ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ Α.Ε. ΚΑΛΑΜΟΣ

«ΞΕΓΝΟΙΑΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΙ» ΣΟΥΝΙΟ

KINDERLAND ΚΑΛΑΜΟΣ

SPORTS VILLAGE ATHITAKIS ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ

Ι.ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ ΣΑΡΩΝΙΔΑ

RANCH SKOURAS – Κ ΣΚΟΥΡΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ

Συνάδελφοι  πιστεύοντας ότι θα τηρηθούν όλα τα παραπάνω αναφερόμενα, ευελπιστούμε να λειτουργήσουν αποτελεσματικά στη μεγαλύτερη συμμετοχή των παιδιών και στην υποβοήθηση κάθε οικογένειας τις δύσκολες μέρες, που όλοι βιώνουμε.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *