Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ COVID
Untitled
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ COVID

                                               Αθήνα 25 – 5 -2022

                                          Αρ. Πρωτ.: 119

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ COVID

 

Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των συναδέλφων συμβασιούχων στην απεργιακή κινητοποίηση της 24/5/2022 που προκήρυξε η ΟΣΥΑΠΕ για τις Περιφέρειες και στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η συμμετοχή των συναδέλφων έδειξε, ότι έχουν σπάσει σε μια μερίδα συναδέλφων αυταπάτες και ανιστόρητες αντιλήψεις ότι «η μάχη τώρα κερδίζεται μόνο στα δικαστήρια», «να μην μπλέξουμε με το σωματείο, γιατί δε θα μας ωφελήσει»… κα.

Η ίδια η εμπειρία των συναδέλφων έσπασε και την αυταπάτη ότι το ζήτημα των επιλογών και των εξελίξεων στο ζήτημα της δουλειάς, καθώς και σε όλα τα ζητήματα αποτελεί προσωπική επιλογή ενός υπουργού ή πολιτικού παράγοντα!!!. Κατάλαβαν ότι αποτελεί πολιτική επιλογή της εκάστοτε κυβέρνησης.

Δεδομένου ότι ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης δεν δέχθηκε να συναντήσει εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργάνων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μόνο του προεδρείου της ΠΟΕ ΟΤΑ,  με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα ο οποίος δήλωσε «αναρμόδιος» για τους συμβασιούχους Covid και επανέλαβε την βούληση της κυβέρνησης να τους απολύσει στο τέλος του Μάη!

Όσο κι αν προσπαθούν λοιπόν ορισμένοι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί παράγοντες να ταΐσουν «κουτόχορτο» τους συναδέλφους, ότι υπάρχουν υπουργοί «αδιάλλακτοι», «σκληροί και στραβόξυλα» και άλλοι που είναι «φιλεργατικοί», «διαλλακτικοί και ελίσσονται»….η ίδια η εμπειρία τους διαψεύδει…., τους διαψεύδουν οι ίδιοι οι υπουργοί! Να θυμίσουμε ότι ακόμα και εκλεγμένοι της Περιφερειακής Αρχής έδειχναν, τον εν λόγω υπουργό ως «φίλο» των εργαζομένων!!!, που θα «έβαζε το χέρι του, κάτι να γίνει!»….. Και το ίδιο δούλεμα προσπαθούν να το συνεχίσουν και άλλοι πρόθυμοι από το μπλοκ του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, μόνιμοι και συμβασιούχοι…

Απευθυνόμαστε σε κάθε συνάδελφο που στέκεται με αξιοπρέπεια απέναντι στη δουλειά του και στο δικαίωμα του στη μόνιμη και σταθερή εργασία και λέμε ότι πρέπει να βγάλει συμπεράσματα για το ποια είναι η σωστή πλευρά της διεκδίκησης και να συνεχίσει αταλάντευτα τον αγώνα.

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *