Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
Untitled
ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Αθήνα 27 – 4 -2022

                                       Αρ. Πρωτ.: 99

Οι αυθαίρετες αναθέσεις σε θέσεις ευθύνης συνεχίζονται

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟ «ΑΝΕΦΙΚΤΟ»

ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ

Αντί για προκήρυξη των θέσεων ευθύνης η Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ/Πατούλη συνεχίζει ακάθεκτη τις αναθέσεις συνεχίζοντας το δρόμο που ακολούθησαν όλες οι Περιφερειακές Αρχές από ιδρύσεως των Περιφερειών.

Δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα και μεγαλώνει συνεχώς τον κατάλογο των «δικών» της παιδιών που τους ορίζει σε θέσεις ευθύνης.

Γράφει «στα παλιά της τα παπούτσια» τις νομοθετικές ρυθμίσεις που οι ίδιοι με τις κυβερνήσεις τους ψηφίζουν και προβλέπουν προκήρυξη των θέσεων ευθύνης και διαδικασία επιλογής. Τροποποιούν μάλιστα συνεχώς τις ισχύουσες ρυθμίσεις για τις διαδικασίες επιλογής, τις κάνουν κάθε μέρα και πιο «φωτογραφικές» και παρόλα αυτά δεν προχωρούν στις σχετικές προκηρύξεις.

Τελευταία τροποποίηση είναι αυτή που «αναβαθμίζει» ακόμα περισσότερο την συνέντευξη!!! (άρθρο 4 παρ. 1δβ και 2 του ν. 4915/2022), σύμφωνα με την οποία «σε περίπτωση που υποψήφιος λαμβάνει τελική μοριοδότηση στη συνέντευξη μικρότερη του πεντακόσια (500), αποκλείεται από την περαιτέρω διαδικασία ανεξαρτήτως από το συνολικό αριθμό μορίων που έχει συγκεντρώσει».

Η Περιφερειακή Αρχή με τις πλάτες της κυβέρνησης συνεχίζει τις αναθέσεις ισχυριζόμενη μάλιστα ότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς…, προβάλλοντας ως επιχειρήματα εκτός των άλλων:

  • Την «αρχή του ανέφικτου»!!!, ότι δηλαδή αφού δεν υπάρχουν «κριμένοι» προϊστάμενοι Τμημάτων ώστε να μπορούν νόμιμα να αναλάβουν ως αναπληρωτές Διευθυντικές θέσεις στις υπηρεσίες είναι «μονόδρομος» να ορίζονται στις θέσεις αυτές και μη «κριμένοι» προϊστάμενοι Τμημάτων!!!

Αναφέρει συγκεκριμένα σε σχετική απόφαση ορισμού αναπληρωτή προϊσταμένου της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Κεντρικού Τομέα «Ως εκ τούτου, η Διοίκηση έχει τη διακριτική ευχέρεια να εξειδικεύσει την αρχή του ανέφικτου στην συγκεκριμένη περίπτωση και αιτιολογημένα να παρακάμψει την γενική αρχή της αναπλήρωσης από κατά κυριολεξία προϊστάμενο υποκείμενης οργανικής μονάδας…».

Μόνο που η ίδια είναι η υπαίτια του «ανέφικτου», που επικαλείται προκειμένου να δημιουργήσει τα τετελεσμένα που επιδιώκει.

Κι όπως έχει γνωμοδοτήσει και το Νομικό Γραφείο ΠΕ Κεντρικού, Νότιου, Βόρειου και Δυτικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, μετά από ερώτημα της Διοίκησης δεν μπορεί «να γίνει επίκληση από τη Διοίκηση της «αρχής του ανέφικτου» ούτε για την εφαρμογή της παρ. 3 ούτε για την αναπλήρωση προϊσταμένου από αναπληρωτή προϊστάμενο, όταν επί μακρό χρονικό διάστημα υφίστανται κενές οργανικές θέσεις προϊσταμένων προς πλήρωση, και αυτές για οποιοδήποτε λόγο επί σειρά πολλών ετών δεν προκηρύσσονται. Και αυτό επειδή το «ανέφικτο» δημιουργείται από υπαιτιότητα ή αδράνεια της Διοίκησης, η οποία δεν μπορεί εν συνεχεία, και εξαιτίας αυτής, να επικαλείται την αρχή του ανέφικτου, με αντικειμενικό αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία νέα de facto κατάσταση η οποία δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία.».

Να σημειωθεί ότι η Περιφερειακή Αρχή επέλεξε να «πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων» αυτή την «αρνητική» γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας αφού δεν της έκανε και να «παραγγείλει» μια νέα γνωμοδότηση όπως την βόλευε…

Φανταστείτε τι θα γίνει μετά και την απευθείας πρόσληψη προϊσταμένου της Νομικής Υπηρεσίας, που ζήτησαν….

  • Ότι επίκειται… τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής!!!

Με αυτό το ψευτοεπιχείρημα «ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής για την αναδιοργάνωση των δομών της» δεν προχωράνε στην προκήρυξη των θέσεων των Γενικών κ.α.

Με αυτό το ψευτοεπιχείρημα ακόμα και την προκήρυξη των δύο θέσεων Γενικών την κρατάνε σε συνεννόηση με τον Βορίδη στο συρτάρι του υπουργείου Εσωτερικών.

Κάνουν πως δεν ξέρουν ότι στα έντεκα χρόνια σύστασης και λειτουργίας της Περιφέρειας Αττικής έχει τροποποιηθεί πολλές φορές (πέντε) ο Οργανισμός της και ότι δεν αλλάζει, ούτε επηρεάζει τη διαδικασία της προκήρυξης για πλήρωση θέσεων ευθύνης η οποιαδήποτε τροποποίηση του Οργανισμού.

Κάνουν πως δεν ξέρουν ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 86 του Υπαλληλικού Κώδικα, προκύπτει ευθέως, δέσμια αρμοδιότητα και όχι διακριτική ευχέρεια της Διοίκησης, δηλαδή υποχρέωσή της για την άμεση εφαρμογή των προβλεπομένων από τις σχετικές διατάξεις για την προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων ευθύνης, καθ’ όσον οι νομοθετικές διατάξεις επιβάλλουν την άμεση εφαρμογή των προβλεπομένων απ’ αυτές, χωρίς να την συνδέουν με καμιά άλλη προϋπόθεση, παρά μόνο με το γεγονός, είτε της λήξης της θητείας των υπηρετούντων προϊσταμένων, είτε της κένωσης ή σύστασης θέσεως προϊσταμένου. 

  • Ότι αποτελεί «προσωρινό τρόπο πλήρωσης» η πλήρωση της θέσης αναπληρωτή προϊσταμένου Διεύθυνσης από αναπληρωτή προϊστάμενο Τμήματος!!!, χαρακτηρίζοντας τον ως «προσωρινό», χωρίς όμως ημερομηνία λήξης ή προκήρυξη των θέσεων ευθύνης και έναρξη των σχετικών διαδικασιών.

Οι εργαζόμενοι στέκονται απέναντι στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση και την κοροϊδία, απέναντι στις διάτρητες και αυθαίρετες διαδικασίες, που  θέλουν να δημιουργούν τετελεσμένα, με υπαλλήλους που βλέπουν μόνο «την καρέκλα τους», που θεωρούν τους εαυτούς τους πιο άξιους και ικανούς από όλους τους άλλους, που συμπράττουν με κάθε Περιφερειακή Αρχή για την υπηρετήσουν χωρίς αρχές.

Και σε αυτή την κατεύθυνση θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σταματήσει αυτή η κατάσταση.  

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

ΣΥΠΑ για αυθαίρετες αναθέσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *