Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΣΚΗΣΗ ΕΦΕΣΗΣ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΥΝ ΩΣ ΙΔΑΧ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ
Untitled
ΑΣΚΗΣΗ ΕΦΕΣΗΣ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΥΝ ΩΣ ΙΔΑΧ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Αθήνα  27- 4 -2022

                                       Αρ. Πρωτ.: 98

ΑΣΚΗΣΗ ΕΦΕΣΗΣ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΥΝ ΩΣ ΙΔΑΧ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ «ΑΡΧΕΣ» ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Όταν οι σκοπιμότητες και όχι οι «αρχές» καθοδηγούν τις πολιτικές αποφάσεις λέγεται καιροσκοπισμός

Όταν απουσιάζουν οι «αρχές» από τις πολιτικές αποφάσεις αναδεικνύονται όλες οι μικροκομματικές σκοπιμότητες

Όταν οι «αρχές» προσαρμόζονται κατά το δοκούν για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των «λίγων» είναι καιρός οι εργαζόμενοι να δουν κατάματα την αλήθεια, χωρίς τους φακούς που βάζουν μπροστά τους οι αστικές κυβερνήσεις, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές για να κρύβουν τις πραγματικές τους προθέσεις…

Αυτές τις πραγματικές προθέσεις της ομηρίας των συμβασιούχων εργαζομένων, των εκβιασμών, των μηχανισμών, μα πάνω απ’ όλα των χαμηλών μισθών και των μειωμένων δικαιωμάτων προσπαθούν απεγνωσμένα να κρύψουν κυβέρνηση και Περιφερειακή αρχή Πατούλη/ΝΔ.

Η ΝΔ, πιάνοντας το νήμα από κει που το έφεραν μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ όπου εδραίωσαν την Συνταγματική απαγόρευση για την μετατροπή των συμβάσεων των ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ πρόσθεσε και νέα νομικά εμπόδια.

Ακόμα κι αυτά όμως όπου και όποτε θέλει τα ξεπερνά…

Αυτό δείχνει ότι στην Περιφέρεια Αττικής ο Πατούλης και οι συν αυτώ αποφάσισαν κατά πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή να ασκήσουν έφεση στην απόφαση 688/2021 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία κρίθηκε ότι οι ενάγοντες συμβασιούχοι συνάδελφοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και κατά συνέπεια συνδέονται με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου με την Περιφέρεια Αττικής, ενώ στην Ε.Ε. του ΕΣΔΝΑ με την υπ’ αριθμ. 65/2022 απόφαση αποδέχτηκαν την εισήγηση του Προέδρου, που είναι ταυτόχρονα και Αντιπεριφερειάρχης και μέλος της Ο.Ε. της Περιφέρειας ότι θα «συμμορφωθούν με την υπ. αριθμ. 154/2022 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία αναγνωρίστηκε ότι άπαντες οι ενάγοντες συνδέονται με τον ΕΔΣΝΑ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και ότι ο ΕΣΔΝΑ παραιτείται από το δικαίωμα άσκησης έφεσης κατά της ως άνω απόφασης».

Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη ο πρόεδρος και τα μέλη της πλειοψηφίας της Ο.Ε. της Περιφέρειας και ας πουν, σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται;

  • Νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι δεν τους έχουν πάρει χαμπάρι ότι αυτή την «νομιμότητα» υπηρετούν όταν λέγανε στην Ο.Ε. ότι πρέπει να τηρηθεί η «νομιμότητα» και ότι είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν έφεση;
  • Νομίζουν πως θα καταφέρουν να κλείσουν το στόμα στους εργαζόμενους, να μην βροντοφωνάξουν πως ξέρουν ότι όλοι όσοι στηρίζουν τις ιδιωτικοποιήσεις, την επιχειρηματική δράση, την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων στηρίζουν και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα φτηνά μεροκάματα και τα μειωμένα δικαιώματα;
  • Νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι δεν καταλαβαίνουν ότι τους νόμους «τους κόβουν και τους ράβουν στα μέτρα τους», στα μέτρα της αστικής εξουσίας, που θεωρεί τους εργαζόμενους φτηνούς και αναλώσιμους κι όχι παραγωγούς του πλούτου.
  • Νομίζουν πως όταν λέγανε στην Ο.Ε. και στις μετέπειτα δηλώσεις ότι είναι υποχρεωμένοι να ασκήσουν έφεση κατά της θετικής πρωτόδικης απόφασης οι εργαζόμενοι θα τους πίστευαν; Ακόμα όμως κι αυτό αν εν μέρει γινόταν ήρθε η «ντροπολογία» Βορίδη που όχι μόνο έκανε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ την άσκηση ένδικων μέσων από τις Περιφέρειες και τους Δήμους μέσω της Οικονομικής Επιτροπής!!!, αλλά και ξεσκέπασε τα ψέματα και την υποκρισία τους.

Αυτή είναι η «νομιμότητα» που προωθούν, που ψηφίζουν.

Αυτές είναι οι σκοπιμότητες που υπηρετούν.

Ένα πλέγμα αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων βάζει στο απόσπασμα κάθε δικαίωμα, «στύβει» τους εργαζόμενους και μετά τους πετάει σαν λεμονόκουπα στους ουρές της ανεργίας, τους θέλει «σκυφτούς» και όμηρους.

Οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και των κομμάτων, που νομοθετούν και στηρίζουν τις ιδιωτικοποιήσεις και τις εργολαβίες, που στήριξαν την Συνταγματική απαγόρευση για τη μετατροπή των ΙΔΟΧ συμβάσεων είναι τεράστιες.

Οι ευθύνες όλων των Περιφερειαρχών και της πλειοψηφίας των Δημάρχων που με τη στάση τους βάζουν πλάτη και υλοποιούν όλα αυτά, που αποδέχονται τις μετρημένες στα δάχτυλα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και δεν απαιτούν την μετατροπή των συμβάσεων χιλιάδων εργαζόμενων σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είναι τεράστιες.

Απέναντι σε όλα αυτά μία είναι η απάντηση.

Διεκδικούμε δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Μετατροπή των συμβάσεων ΟΛΩΝ των συμβασιούχων σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

1 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!! και  Συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

των Συνδικάτων στις 10.30 στο Σύνταγμα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

 ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΕΦΕΣΗΣ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΥΝ ΩΣ ΙΔΑΧ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *