Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022
Untitled
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

Αθήνα 17 – 4 -2022

                                        Αρ. Πρωτ.: 92

Προς

Όλα τα μέλη του Συλλόγου

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Παρασκευή 15 Απριλίου  2022 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 19 από τα 25 μέλη (Πανουτσάκου Βέτα, Παγανέλη Αριάδνη, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Δοξακίδη Σωτήρη, Ζαβερδινό Άλκη, Καζάκο Βαγγέλη, Κοντούδη Κυριάκο, Μαντσιώκα Αλεξάνδρα, Ντόντο Παναγιώτη, Ποριάζογλου Βενετία, Σαραντοπούλου Κυριακή, Στεβή Ειρήνη, Γυπαράκη Γεώργιο, Μπακογιώργο Ευάγγελο, Πολυζώη Ευαγγελία, Κυριακόπουλος Γιώργος, Πνακάς Χάρης, Φωτεινός Σταύρος και Μπουκουβάλας Αχιλλέας) και αφού συζήτησε για τις εξελίξεις, που συνδέονται με την ακρίβεια και τους τσακισμένους μισθούς, που καθημερινά χειροτερεύουν με τις πολεμικές δαπάνες και τη στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και των ιδιαίτερων θεμάτων, κατέληξε στα εξής:

  1. Εκτίμησε ως θετική την απόφαση συμμετοχής του Συλλόγου μας στην παράσταση διαμαρτυρίας με άλλα Σωματεία την Πέμπτη 14 Απρίλη 2022 στο Υπουργείο Ανάπτυξης (πλατεία Κάνιγγος), ενάντια στην ακρίβεια, την φοροληστεία, και τον εμπαιγμό με επιδόματα – ψίχουλα, για την υπεράσπιση του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος.
  2. Εκτίμησε ως θετική την εξέλιξη με την αποτροπή της μετεγκατάστασης των υπηρεσιών από το κτήριο Συγγρού 80-88 για να στεγαστεί «στρατιά» αντιπεριφερειαρχών και Περιφερειακών Συμβούλων, μετά την άμεση παρέμβαση και κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε. Όπως ενημέρωσε την πρόεδρο και τους Δ/ντές των υπηρεσιών ο εκτελεστικός γραμματέας δεν θα μεταστεγαστούν οι υπηρεσίες στον χώρο που θα αναζητηθεί με τον επικείμενο διαγωνισμό.            Συζήτησε επίσης για την ανάγκη επαγρύπνησης.
  3. Έκανε επίσης θετική εκτίμηση για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 15-4-2022 μετά από πρόσκληση του Δ.Σ., με τους κοινωνικούς λειτουργούς και τους κοινωνικούς συμβούλους των κοινωνικών υπηρεσιών με σκοπό την ενημέρωση τόσο για τα ιδιαίτερα ζητήματα των συναδέλφων, όσο και τις αρμοδιότητες που εκτελούν σε ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα και ευάλωτες ομάδες.
  4. Να οργανώσει τη συμμετοχή του Συλλόγου και των εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση και τις σχετικές εκδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά. Η συγκέντρωση θα γίνει 1 Μάη στο Σύνταγμα στις 10.30 πμ προβάλλοντας τις διεκδικήσεις μας για αυξήσεις στους μισθούς και ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος, σε συνδυασμό με το όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την απαίτηση να σταματήσει τώρα κάθε ελληνική εμπλοκή.
  5. Να οργανώσει την Εκδήλωση για τα παιδιά των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», με δύο Θόλους Ψηφιακών Πλανητάριων, όπου θα παρουσιαστούν σχετικές προβολές και διάφορες άλλες δράσεις.
  6. Να οργανώσει την απαίτηση όλων των εργαζομένων, που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία να καλύπτονται τα οδοιπορικά τους έξοδα, δεδομένου πως η κατάσταση με την οικονομική επιβάρυνση ήταν πάντα απαράδεκτη και τώρα έχει γίνει και δυσβάσταχτη.
  7. Συζήτησε για τα ζητήματα που προκύπτουν από το αίτημα του Συλλόγου σε κατασκηνώσεις για την διευκόλυνσης αποπληρωμής της δαπάνης συμμετοχής των παιδιών των υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής.
  8. Έγιναν εγκρίσεις εγγραφής νέων μελών.
  9. Τέλος, έγινε ενημέρωση για την δήλωση παραίτησης και την αντικατάσταση του μέλους του Δ.Σ. Ιωακειμίδου Νικολέτας.

Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.-    

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

ΣΥΠΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. 15-4-2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *