Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ
Untitled
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ

Αθήνα  3- 03 -2022

                                       Αρ. Πρωτ.: 60

ΑΝΕΞΙΤΗΛΗ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΗΣ 8ης ΜΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 18.30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Προσυγκέντρωση στα Προπύλαια στις 18.00                                               

Τιμάμε αγωνιστικά την 8η Μάρτη, πρωτοστατώντας για να δυναμώσει τώρα ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας για τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες των γυναικών στην εργασία, στην Υγεία και στην κοινωνική προστασία της μητρότητας. Δίνουμε συνέχεια στην αγωνιστική διεκδίκηση για μέτρα προστασίας του εργατικού, λαϊκού εισοδήματος, των εργασιακών, κοινωνικών δικαιωμάτων, της υγείας μας.

Εμπνεόμαστε από τους γεμάτους αυτοθυσία αγώνες των αγωνιστριών των περασμένων αιώνων που άνοιξαν τον δρόμο της πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση των γυναικών. Σε αυτό το δρόμο οι εργαζόμενες γυναίκες αντλούν τη δύναμη, το θάρρος, το κουράγιο για να αντιπαλέψουν την εκμετάλλευση, τους εκβιασμούς, τη βία, ιδιαίτερα την εργοδοτική, κρατική.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλα τα σωματεία και τους φορείς, που στέκονται ενάντια στο νέο έγκλημα στην Ουκρανία και που καταγγέλλουν την εμπλοκή της χώρας σ’ αυτό! Λέμε όχι στον πόλεμο της Ρωσίας από τη μια και των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ- ΕΕ από την άλλη για να ξαναμοιράσουν τους δρόμους της ενέργειας και τις σφαίρες επιρροής, αφήνοντας πίσω χιλιάδες νεκρούς, ορφανά παιδιά, ξενιτεμένους και φτώχεια.

Η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να ενισχύσει με όπλα και πυρομαχικά την Ουκρανία θα έχει εξαιρετικά επικίνδυνες επιπτώσεις και για το λαό μας. Τη μετατρέπει σε εν δυνάμει στόχο της Ρωσίας, με πιθανές αδιανόητες συνέπειες. Η κίνηση αυτή, που αποτελεί συμμετοχή της Ελλάδας στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι απόρροια της κατάπτυστης εμπλοκής της χώρας μας στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ και στις δεσμεύσεις, φανερές και κρυφές, που η τωρινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν αναλάβει.

Δεν δεχόμαστε η χώρα μας να εμπλέκεται ολοένα και πιο βαθιά σε έναν πόλεμο που διαλύει το λαό της Ουκρανίας, ενώ την ίδια στιγμή ο λαός της χώρας μας βυθίζεται στην ανέχεια και δεν μπορεί να ικανοποιήσει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες του όπως είναι η θέρμανση και η διατροφή (!), παρόλα τα άλματα της τεχνολογίας και της επιστήμης.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΗΜΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΗ ΒΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΑ

Δεν μπορούμε να συμφιλιωθούμε με την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που «πλασάρουν» την “ισότητα των φύλων” και τις “ίσες ευκαιρίες” ανδρών και γυναικών στην εργασιακή ζούγκλα, ενώ έχουν νομοθετήσει όλες διαχρονικά τη γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας, 10ωρη εργάσιμη μέρα, η καθιέρωση με νομοθετική ρύθμιση της τηλεργασίας.

Δεν συμβιβαζόμαστε στον 21ο αιώνα να στερούμαστε τα αναγκαία μέτρα προστασίας της Υγείας, ιδιαίτερα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, της μητρότητας. Αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας αποκαλύφθηκαν οι μεγάλες και εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων για την υποβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας και έπεσε ακόμα μεγαλύτερο βάρος στις γυναίκες για τη φροντίδα της υγείας των οικογενειών τους. Φανερώθηκαν με τραγικό τρόπο οι συνέπειες από  την ανυπαρξία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, από την έλλειψη μέτρων  προστασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και τις σχολές. Την ώρα που υποβαθμίζονται τα δημόσια μαιευτήρια και τα παιδιατρικά νοσοκομεία, ενισχύεται με κάθε τρόπο η επιχειρηματική δράση στο χώρο της υγείας.

Διεκδικούμε όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις, ώστε κάθε εργαζόμενη να στέκεται στα πόδια της χειραφετημένη, χωρίς να εξαρτάται οικονομικά, κοινωνικά από το πλαίσιο του γάμου, της οικογένειας ή της διαπροσωπικής της σχέσης. Σ΄ αυτές τις συνθήκες ανασφάλειας, γίνεται όλο και πιο δύσκολο για μια γυναίκα να απεγκλωβιστεί από μια βίαιη παθογόνα σχέση. Αντιπαλεύουμε όλους τους παράγοντες- οικονομικούς, κοινωνικούς- που “γεννούν” τους δράστες- τέρατα και αφήνουν τις γυναίκες εκτεθειμένες στην πολύμορφη βία, που φτάνει μέχρι τη σεξουαλική παρενόχληση, την ενδοοικογενειακή βία, το βιασμό, ακόμα και τη δολοφονία.

Μέσα στο συλλογικό, οργανωμένο αγώνα του σωματείου μπορεί κάθε εργαζόμενη να βρει τη δύναμη ώστε με τη δική της αποφασιστική θέληση, στάση, δράση να αντιπαλέψει την εκμετάλλευση, κάθε είδους διάκριση, τη βία, την ανισότητα.

Δίνουμε δυναμικά το παρών στους εργατικούς- λαϊκούς αγώνες, δυναμώνουμε κάθε εστία αγώνα, συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις.

8 Μάρτη 2022

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 12ΜΜ ΕΩΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στις, 18.30 στο Σύνταγμα

Παλεύουμε για:

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, με μείωση των ωρών εργασίας, χωρίς μείωση αποδοχών, για 35ωρο, 7ωρο-5ημερο. Για την κατάργηση των νόμων που προωθούν τις “ελαστικές” εργασιακές σχέσεις! Όχι στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
  • Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
  • Κάλυψη των εξόδων από την Περιφέρεια Αττικής της απασχόλησης των παιδιών σε ημερήσιες δομές (camp, εργαστήρια κλπ) κατά τις θερινές διακοπές, πέρα από την κάλυψη των κατασκηνωτικών εξόδων.
  • Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού. Επαναλειτουργία των Νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια. Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων Υγείας χωρίς αποζημίωση. Δημιουργία δημόσιων δομών κοινωνικής φροντίδας.
  • Δημόσιες και δωρεάν δομές συμβουλευτικής γονέων, παιδιών, οικονομικής, κοινωνικής στήριξης των διαζευγμένων γονιών, ιδιαίτερα των μονογονεϊκών οικογενειών.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50%, κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας.
  • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δημιουργία και λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών (ξενώνες, τηλεφωνικές γραμμές κ.α.), με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ. Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία, σχολές, σε χώρους νεολαίας από επιστημονικούς κρατικούς φορείς.
  • Να μη σταλούν τα παιδιά μας να πολεμήσουν έξω από τα σύνορα της χώρας μας. Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στον πόλεμο στην Ουκρανία και να μην έχει η χώρα μας γενικά καμία εμπλοκή.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *