Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΡΩΣΙΑΣ & ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
pexels-mohammad-danish-891059
ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΡΩΣΙΑΣ & ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Αθήνα   7 /3/2022  

                                             Αριθμ. Πρωτ.: 46

 

Καταδικάζουμε την εισβολή της Ρωσίας και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ουκρανικό λαό.

Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας και ο πόλεμος στο έδαφος της Ουκρανίας είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας για τα επιχειρηματικά συμφέροντα των χωρών τους για την αναβάθμιση τους για τον έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Ο πόλεμος αυτός δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα των λαών. Ίσα – ίσα που τους ξεριζώνει και δημιουργεί καραβάνια προσφύγων, οξύνει τις αντιπαραθέσεις, μεγιστοποιεί τις δαπάνες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και προσπαθεί να νομιμοποιήσει τον επιθετικό χαρακτήρα του ΝΑΤΟ.

Είναι χαρακτηριστική η απόφαση της Γερμανίας που  ανακοίνωσε εξοπλισμό-μαμούθ 100δις ευρώ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς για πρώτη φορά μετά την ήττα του Χίτλερ στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Όλα αυτά, όπως και τα ραφάλ και τις πολεμικές φρεγάτες στη χώρα μας τα πληρώνουν οι λαοί. Στη χώρα μας την ίδια ώρα που ο λαός μας στενάζει, η κυβέρνηση εξακολουθεί να δαπανά πάνω από 5 δις ευρώ το χρόνο σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς που δεν έχουν καμία σχέση με την υπεράσπιση της άμυνας της χώρας αλλά αξιοποιούνται για τη στήριξη των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Την ώρα που οι πολεμικές προετοιμασίες σε όλη την ΕΕ εντατικοποιούνται οι λαοί πρέπει να φωνάξουμε πιο δυνατά:

  • Καταδικάζουμε την εισβολή της Ρωσίας και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
  • Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα.
  • Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

Τα διλήμματα που βάζουν οι εκμεταλλευτές μας για να πάρουμε γραμμή στοίχισης πότε με τον έναν και πότε με τον άλλο ιμπεριαλιστικό πόλο, όχι μόνο δεν λύνουν τα τεράστια καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια από την ακρίβεια και την πανδημία, αλλά τα πολλαπλασιάζει.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες! Δε θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς τους εξοπλισμούς και τους πολέμους τους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *