Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΛΥΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ
Untitled
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΛΥΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

                                               Αθήνα 23 – 3 -2022

                                       Αρ. Πρωτ.: 68

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΛΥΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

 Άλλη μια τροπολογία κατέθεσε και ψήφισε στα μουλωχτά η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία βάζει ταφόπλακα στη ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ χιλιάδων συμβασιούχων.

Συγκεκριμένα καθιστά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ την άσκηση ένδικων μέσων από τις Περιφέρειες και τους Δήμους μέσω της Οικονομικής Επιτροπής, σε περίπτωση που ένα δικαστήριο δικαιώσει εργαζόμενους που είχαν προσφύγει διεκδικώντας την μονιμοποίησή τους.           

Η τροπολογία αυτή αποτελεί την συνέχεια στην επιστολή Βορίδη προς την Περιφερειακή Αρχή Αττικής, όταν η Ο.Ε. συζητούσε εάν θα ασκήσει ή όχι έφεση στην απόφαση 688/2021 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία εργατικών διαφορών), με την οποία κρίθηκε ότι, οι ενάγοντες συμβασιούχοι συνάδελφοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και κατά συνέπεια συνδέονται με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου με την Περιφέρεια Αττικής.

Η τροπολογία δίνει απάντηση σε όσους προσπαθούσαν να κρύψουν τις «πομπές» τους ισχυριζόμενοι τότε, αυτό που έλεγε η Περιφερειακή Αρχή Αττικής, ότι ήταν υποχρεωμένη να εξαντλήσει τα ένδικα μέσα…

Η κυβέρνηση κλείνει κάθε χαραμάδα και δίνει άλλο ένα «εργαλείο» στα χέρια των Περιφερειαρχών  και των Δημάρχων ώστε να τσακίσει το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά. Παράλληλα, με την ίδια τροπολογία, θα απολύεται όποιος συνάδελφος κλείνει 24 μήνες εργασίας.

Δεν μας έφταναν οι συνταγματικές απαγορεύσεις και η νομοθετικές ρυθμίσεις που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, την ώρα που η ακρίβεια τσακίζει το εισόδημά μας και η πανδημία είναι ξανά σε έξαρση, η κυβέρνηση βρίσκει και νέους τρόπους για να οδηγήσει τους πιο ευάλωτους συναδέλφους στην εξαθλίωση.

Αυτή είναι η «νομιμότητα» που προωθούν, που ψηφίζουν, που εφαρμόζουν.

Ένα πλέγμα αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων, που βάζει στο απόσπασμα κάθε δικαίωμα, που σε «στύβει» και μετά σε πετάει σα λεμονόκουπα στους ουρές της ανεργίας, που θέλει τους εργαζόμενους «σκυφτούς» και όμηρους.

Για άλλη μια φορά φαίνονται καθαρά οι ευθύνες των Περιφερειαρχών και της πλειοψηφίας των Δημάρχων που με τη στάση τους βάζουν πλάτη στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις, εργολαβίες, που αποδέχονται τις μετρημένες στα δάχτυλα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που δεν απαιτούν την μετατροπή των συμβάσεων χιλιάδων εργαζόμενων σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.   

Απέναντι σε όλα αυτά μία είναι η απάντηση.

Διεκδικούμε δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Μετατροπή των συμβάσεων ΟΛΩΝ των συμβασιούχων σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Στις 6 Απρίλη να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!! και  Συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των Συνδικάτων  στις 11.00 στο Σύνταγμα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *