Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ
Untitled
ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Αθήνα  6- 2 -2022

                                          Αρ. Πρωτ.: 41

Κυριακή 13-2-2022

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

(Χώρος Συγκέντρωσης: Στύλοι Ολυμπίου Διός)

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Το Δ.Σ. και η Πολιτιστική Ομάδα του Συλλόγου διοργανώνουν περίπατο στις γειτονιές της Αθήνας πριν τον μεγάλο ξεσηκωμό του 1821, την Κυριακή 13-2-2022, ώρα συγκέντρωσης 11:00 στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και ώρα ξενάγησης 11:15.

Σας προσκαλούμε σ’ ένα γοητευτικό ταξίδι στο χρόνο σε μια πόλη ολοζώντανη, χτισμένη κάτω από το Κάστρο της Ακρόπολης, με το «τείχος του Χασεκή» να περιβάλλει τους 32 μαχαλάδες της με τα χαμηλά σπιτάκια αλλά και τα κονάκια των Οθωμανών αξιωματούχων και του ελληνικού αρχοντολογιού.. 

Θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας από την «Καμαρόπορτα» και διασχίζοντας νοερά μια ακόμα από τις 7 πύλες του τείχους, θα τρυπώσουμε στην πόλη όπου – κάποτε – περίτεχνες βρύσες και τζαμιά στέκονταν δίπλα σε εκκλησίες-βυζαντινά αριστουργήματα ή μοναστήρια ορθόδοξα αλλά και Καπουτσίνων μοναχών. 

Αφού ανηφορίσουμε προς τις «Μαύρες Πέτρες», τα «Αράπικα», θα συνεχίσουμε στους κάτω μαχαλάδες για να βρεθούμε, νοερά, σε πολύβουα παζάρια γεμάτα χρώματα και κάθε “λογής ηδονικά μυρωδικά”, σε καφενέδες όπου αγάδες έπιναν καφέ και κάπνιζαν το ναργιλέ τους καθισμένοι σταυροπόδι και ατμοσφαιρικά χαμάμ που συγκέντρωναν την κοινωνική ζωή ανδρών και γυναικών, Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

Θα ταξιδέψουμε σε μια Αθήνα με λιγοστά χάνια για τη φιλοξενία των ξένων που επισκέπτονταν την πόλη, τεκέδες με λευκοντυμένους δερβίσηδες να στροβιλίζονται στους εκστατικούς χορούς τους, σε ένα σκηνικό ανατολίτικο με στριφογυριστά σοκάκια κάτω από κληματαριές, με μιναρέδες, καμήλες, χουρμαδιές, αλλά και με αρχαία ερείπια να ξεπροβάλλουν από παντού και να θυμίζουν την δόξα του παρελθόντος, με επιστέγασμα την Ακρόπολη!

Βαθμός δυσκολίας του περιπάτου:2.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα αποστέλλονται αποκλειστικά και μόνο στο email του Συλλόγου: syllogos.patt@gmail.com με τα στοιχεία των συναδέλφων, μέχρι την Πέμπτη, 10-2-2022.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, η οποία θα προκύπτει από την ημερομηνία και ώρα αποστολής του e-mail, γιατί λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος και συγκεκριμένος.

Οι συνάδελφοι που σύμφωνα με τη σειρά προτεραιότητας θα συμμετέχουν θα ενημερωθούν τηλεφωνικά.

Η ξενάγηση θα γίνει με φορητό σύστημα ξενάγησης (θα ακούμε με ακουστικά), για να μπορούμε να διατηρούμε τις μεταξύ μας αποστάσεις.

Παρακαλούμε να είμαστε “σίγουροι” για την προσέλευση όσων δηλώνουμε ότι θα συμμετέχουν, γιατί λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι εξαιρετικά περιορισμένος.

Την ξενάγηση την καλύπτει ο Σύλλογος.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *