Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΦΕΣΗ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Untitled
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΦΕΣΗ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

                                               Αθήνα  10- 2 -2022

                                        Αρ. Πρωτ.: 46

 

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΦΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΠΕΜΠΤΗ 10-2-2022 στις 13.00

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής στις 9-2-22, μετά από 2 αναβληθείσες συνεδριάσεις, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ασκήσει έφεση στην απόφαση 688/2021 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία εργατικών διαφορών), με την οποία κρίθηκε ότι, οι ενάγοντες συμβασιούχοι συνάδελφοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και κατά συνέπεια συνδέονται με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου με την Περιφέρεια Αττικής.

Κι ας «χτυπούσε την πλάτη» των συμβασιούχων συναδέλφων ο Περιφερειάρχης όλο το προηγούμενο διάστημα, ότι «είσαστε απαραίτητοι στη μεγάλη οικογένεια της Περιφέρειας Αττικής»!

Κατά την παρέμβαση του Συλλόγου μας, δια της Προέδρου του,  στη συνεδρίαση της Ο.Ε. απαιτήθηκε να μην προχωρήσει σε έφεση η Περιφερειακή Αρχή, να κάνει πράξη την ουσία του σχετικού ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου, να κρατήσει θετική στάση παντού και απέναντι σε όλους τους ΙΔΟΧ συμβασιούχους. Καταγγέλθηκε η στάση κομμάτων, Περιφερειαρχών και Δημάρχων, που από την μια «χτυπούν στη πλάτη τους συμβασιούχους» κι απ’ την άλλη διατηρούν όλο το αντεργατικό πλαίσιο και τις Συνταγματικές ρυθμίσεις, που τσαλαπατώντας το δικαίωμα στη δουλειά, τους θέλουν όμηρους, αναλώσιμους, με μειωμένα δικαιώματα.

Με τη φράση «είναι ανάγκη να τηρηθεί η νομιμότητα», ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής για λογαριασμό της Περιφερειακής Αρχής, συνεμορφώθη με τις κυβερνητικές υποδείξεις, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο «κατά παραγγελία» έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών, που έφτασε «στο παραπέντε» της συνεδρίασης!!! , στο οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε : «Να εξετάσετε την δυνατότητα άσκησης έφεσης κατά της 688/2021 απόφασης του Μονομελούς Πρωτ. Αθηνών, με σκοπό ιδίως την διαφύλαξη των οικονομικών συμφερόντων της υπηρεσίας και του Δημοσίου (εν γένει), την αποτροπή αύξησης πλεονάζοντος προσωπικού, (το οποίο προσλήφθηκε αποκλειστικώς για την αντιμετώπιση εκτάκτων και όχι πάγιων αναγκών), αλλά και για αποτροπή δημιουργίας νομολογιακών δεδομένων, καθόσον οι υποθέσεις αυτές (μείζονος σημασίας για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και με ανυπολόγιστες δημοσιονομικές και άλλες συνέπειες) είναι βέβαιο ότι θα κριθούν από το Εφετείο και τον Άρειο Πάγο.»!!!

Έτσι μετράνε την ανάγκη των εργαζομένων στη δουλειά, έτσι μετράνε το συμφέρον των υπηρεσιών και γενικότερα το δημόσιο συμφέρον!!!

Καλούμε τους συναδέλφους συμβασιούχους να μη φοβηθούν!

Να δώσουν δυναμικό παρόν στην παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο Περιφερειάρχη την Πέμπτη 10-2-2022 στις 13.00 μαζί με το Δ.Σ. του Συλλόγου, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ:

  • Να ανακληθεί η απόφαση της Ο.Ε. και να μην ασκηθεί έφεση στη θετική απόφαση όπως και σε κάθε άλλη τέτοια μελλοντική.
  • Να κρατήσει θετική στάση τόσο στις δικαστικές αγωγές όλων των συναδέλφων που θα προσφύγουν, συνομολογώντας για την παραμονή τους, όσο και αποδεχόμενη το αίτημα παραμονής τους, προχωρώντας σε όλες τις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *