Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!
Untitled
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!

Αθήνα  25- 2 -2022

                                                                                  Αρ. Πρωτ.: 57

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς και τον ελληνικό λαό ενάντια στην πολεμική αναμέτρηση στην Ουκρανία! Απαιτούμε κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα, κανένας Έλληνας φαντάρος να μην σταλεί στην Ουκρανία! Να κλείσουν άμεσα οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις! Καμία διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών!

Τα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για περικύκλωση της Ρωσίας, η απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει τις αποσχισθείσες περιοχές, η συγκέντρωση μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων αποτέλεσαν όλα στοιχεία στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Καλλιεργείται παράλληλα το εθνικιστικό μίσος ανάμεσα στους λαούς για να κρυφτούν οι πραγματικές αιτίες της σύγκρουσης και να στρατευτούν οι λαοί κάτω από τα συμφέροντα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από τη μία και Ρωσίας από την άλλη! Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν!

Το δίλημμα δεν είναι ΗΠΑ ή Ρωσία, ΝΑΤΟ ή Ρωσία!

Η απάντηση μας δεν πρέπει να είναι με ποιον θα ταχτούμε! Και ο ένας πόλος και ο άλλος είναι εχθρικός για τους λαούς όλου του κόσμου! Ο λαός μας πρέπει να χαράξει το δικό του δρόμο για την ικανοποίηση των αναγκών του και να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις που τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες, έχουν τεράστιες ευθύνες για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι εξελίξεις αυτές για το λαό μας. Σπαταλούν κάθε χρόνο 4 δις ευρώ στο ΝΑΤΟ που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας μας και πρόσδεσαν τη χώρα μας στους σχεδιασμούς του. Μετέτρεψαν τη χώρα μας σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικο «στρατόπεδο» με βάσεις σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα η βάση της Αλεξανδρούπολης θεωρείται «απαραίτητο» ορμητήριο έναντι του πολεμικού ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία, ενώ και οι απειλές από την πλευρά της Ρωσίας για αντίποινα σε όποιον συμμετέχει, δείχνουν το μέγεθος του κινδύνου για όλους τους λαούς της περιοχής.

Απαιτούμε τώρα:

  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!
  • Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές και να μη χρησιμοποιηθούν για επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές! Απαιτούμε την επιστροφή όλων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.
  • Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Έχουμε τη δύναμη να βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις και να συμβάλλουμε, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλους λαούς!

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ «ΠΑΡΩΝ» ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ,

ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *