Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
Untitled
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

                                               Αθήνα  4- 2 -2022

   Αρ. Πρωτ.: 38

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΣΤΟ NOVOTEL ΣΤΙΣ 31-1-2022

Ένα περαιτέρω βήμα για το συντονισμό και τον ενιαίο αγώνα μόνιμων και συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους αποτέλεσε η σύσκεψη των συμβασιούχων συναδέλφων η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα μετά την αναβολή εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Από μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου αναδείχτηκαν:

 • Το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο μπαίνουν φραγμοί στο δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, έτσι όπως έχουν μεθοδευτεί από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και έχουν αξιοποιηθεί από την πλειοψηφία των Δημάρχων και Περιφερειαρχών.
 • Ότι οι ελαστικές σχέσεις εργασίας κάθε μορφής ήταν απαίτηση για να μειωθεί το λεγόμενο «εργατικό κόστος», για να αφαιρεθούν κατακτημένα δικαιώματα.
 • Η διαχρονική υποκρισία των αιρετών που στα λόγια υποστηρίζουν τους συμβασιούχους και την ώρα των πολιτικών αποφάσεων «συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις» του νόμου.
 • Καταγγέλθηκε η στάση της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής που από τη μια «χτυπάει την πλάτη» στους συμβασιούχους συναδέλφους, ότι τους στηρίζει και από την άλλη δηλώνει στις δικαστικές αγωγές των συναδέλφων ότι «δεν τους χρειάζεται, δεν καλύπτουν πάγιες ανάγκες».
 • Καταγγέλθηκε η στάση συνδικαλιστικών παρατάξεων που θέλουν τους συμβασιούχους εργαζόμενους μακριά από τη συλλογική δράση και τα Σωματεία τους, φτάνοντας μάλιστα να τους καλούν να μην μετέχουν στη σύσκεψη αυτή!!! αν και στην συνεδρίαση του Δ.Σ. η απόφαση για την πραγματοποίηση της σύσκεψης ήταν ομόφωνη.

Ξεκαθαρίστηκε ότι ο ΣΥΠΑ κάνει δεκτούς όλους τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια με κάθε σχέση εργασίας σύμφωνα και με το καταστατικό του και  ότι  οι συγκεκριμένες παρατάξεις τους αποκλείουν από τις συλλογικές διαδικασίες και τις αρχαιρεσίες σύμφωνα με την τελευταία απόφαση της Ομοσπονδίας, που λήφθηκε κατά πλειοψηφία, ανεξάρτητα εάν θέλουν να εμφανίζονται ότι τους αγκαλιάζουν!!!

 • Ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η ομηρία και ότι για να προσλαμβάνουν συνέχεια συμβασιούχους, αυτό σημαίνει ότι καλύπτουν υπαρκτά κενά, αλλιώς δε θα υπήρχε η ανάγκη πρόσληψης τους.

Το πλαίσιο αιτημάτων που κατατέθηκε και υιοθετήθηκε ήταν ξεκάθαρο:

 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να κρατήσει θετική στάση με όλα τα μέσα και σε όλους τους φορείς και στις αγωγές όλων των συμβασιούχων που θα προσφύγουν δικαστικά και να μην ασκήσει έφεση στις θετικές αποφάσεις των δικαστηρίων.
 • Μαζικές προσλήψεις στην Περιφέρεια Αττικής καλύπτοντας όλα τα κενά.
 • Ένταξη όλων των συμβασιούχων συναδέλφων στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΟΣΥΑΠΕ, όπου δεν έχει γίνει και χορήγηση όλων των απαιτούμενων ΜΑΠ.

Αποφασίστηκε η συμμετοχή σε κινητοποιήσεις με αιχμή το ζήτημα αυτό, όπως:

 • Στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσει το κλαδικό Συνδικάτο των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού Αττικής μαζί με τους εργαζόμενους στους Δήμους,
 • Να οργανώσει το Δ.Σ. του ΣΥΠΑ παρέμβαση – κινητοποίηση στον Περιφερειάρχη Αττικής απαιτώντας να δοθούν οι παραπάνω δεσμεύσεις, καθώς και στο Υπουργείο Εσωτερικών.
 • Να παρέμβουν οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Συλλόγου στη συνεδρίαση (μέσω τηλεδιάσκεψης) της Οικονομικής Επιτροπής της 1ης-2-2022, που θα εξέταζε την έγκριση ή όχι της άσκησης του ένδικου μέσου της έφεσης κατά της θετικής απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών για ομάδα συμβασιούχων που είχαν προσφύγει, απαιτώντας να μην ασκηθεί έφεση. Σημειώνουμε ότι κατά την συνεδρίαση αυτή η Περιφερειακή Αρχή απέσυρε το θέμα και το επαναπροσδιόρισε για τις 8-02-2022.

Κατά τη λήξη της σύσκεψης συγκροτήθηκε Επιτροπή αγώνα συμβασιούχων της Περιφέρειας Αττικής στο πλάι του Συλλόγου, ώστε να ενημερώνονται άμεσα όλοι οι συμβασιούχοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες για τις περαιτέρω ενέργειες και να επιτευχθεί ο συντονισμός τους με το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Η Επιτροπή αποτελείται από:

 • Κυριακού Βασούλα Β.Τ. Αθηνών
 • Μαϊόβης Γιώργος Κ.Τ. Αθηνών
 • Σοφαντζή Ανδριάννα Δ.Τ. Αθηνών
 • Τασιόπουλος Άλκης Κ.Τ. Αθηνών
 • Ψύλλου Μαρία Ν.Τ. Αθηνών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα αιτήματά μας. Η συσπείρωση όλων των εργαζόμενων στο Σωματείο  και η κινητοποίηση μας μπορεί να τους ασκήσει πίεση!

Οι εργαζόμενοι έχουμε χορτάσει από λόγια, δεν ξεγελιόμαστε από τις υποσχέσεις των αιρετών στους ΟΤΑ,  που στα λόγια στηρίζουν τους εργαζομένους, αλλά στην πράξη εφαρμόζουν τις πολιτικές κατευθύνσεις των κυβερνήσεών τους και της Ε.Ε. για ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών.

Ο αγώνας για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων αφορά όλους, μόνιμους και συμβασιούχους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Είναι αγώνας κοινός.

Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλους, με αξιοπρεπή μισθό και συγκροτημένα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και τον πλούτο που παράγουν.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *