Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Untitled
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

                                               Αθήνα  11- 2 -2022

                                       Αρ. Πρωτ.: 48

             

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ   

 

Με το σύνθημα «ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΦΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ» αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, της Επιτροπής των συμβασιούχων και άλλοι συμβασιούχοι συνάδελφοι απαίτησαν από την Περιφερειακή Αρχή, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, έστω και την ύστατη ώρα και να τηρήσει τις υποσχέσεις, που έδινε συνεχώς ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να παραμείνουν στη δουλειά.

Αυτό εξέφρασαν στην συνάντηση, που είχαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Πέππα και τον Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Σελίμη.

Επανέλαβαν τις θέσεις του Συλλόγου για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για σταμάτημα της ομηρίας, της ανακύκλωσης της ανεργίας και την άμεση αντιμετώπιση της τραγικής υποστελέχωσης με μόνιμο προσωπικό.

Απάντησαν στις ανέξοδες υποκριτικές υποσχέσεις που συνεχίζει να μοιράζει η Περιφερειακή Αρχή, προσπαθώντας να κρύψει τις επιλογές της να συνταχθεί με το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, που πρόβαλε και ο υπουργός Εσωτερικών με την σχετική επιστολή του. Κατήγγειλαν την επιλογή της να πετάξει «στο καλάθι των αχρήστων» την θετική δικαστική απόφαση, αντί να την αξιοποιήσει και να «ανοίξει» δρόμο στη διεκδίκηση μόνιμης δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους και παρέδωσαν το παρακάτω υπόμνημα, με αποδέκτη τον Περιφερειάρχη κ. Γ. Πατούλη :

«Όπως γνωρίζετε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής στις 9-2-22, μετά από 2 αναβληθείσες συνεδριάσεις, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ασκήσει έφεση στην απόφαση 688/2021 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία εργατικών διαφορών), με την οποία κρίθηκε ότι, οι ενάγοντες συμβασιούχοι συνάδελφοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και κατά συνέπεια συνδέονται με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου με την Περιφέρεια Αττικής.

Κι ας «χτυπούσατε την πλάτη» των συμβασιούχων συναδέλφων όλο το προηγούμενο διάστημα και ας τους λέγατε ότι «είσαστε απαραίτητοι στη μεγάλη οικογένεια της Περιφέρειας Αττικής»!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας και κατά την συνεδρίαση της Ο.Ε. απαίτησε να μην προχωρήσετε σε έφεση, να κάνετε πράξη την ουσία του σχετικού ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου, να κρατήσετε θετική στάση παντού και απέναντι σε όλους τους ΙΔΟΧ συμβασιούχους.

Με τη φράση «είναι ανάγκη να τηρηθεί η νομιμότητα», ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής για λογαριασμό σας, συνεμορφώθη με τις κυβερνητικές υποδείξεις, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο «κατά παραγγελία» έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών, που έφτασε «στο παραπέντε» της συνεδρίασης!!!

Καταγγέλλουμε την στάση της κυβέρνησης, που δια μέσου του υπουργού Εσωτερικών, με την επιστολή του συνεπής στις κυβερνητικές προτεραιότητες, επιλέγει να «μπλοκάρει» την θετική δικαστική απόφαση και εντάσσει την ανάγκη των εργαζομένων για μόνιμη δουλειά στα «δημοσιονομικά» δεδομένα, μιλώντας για «ανυπολόγιστες δημοσιονομικές και άλλες συνέπειες»!!!

Καταγγέλλουμε την στάση κομμάτων, Περιφερειαρχών και Δημάρχων, που από την μια «χτυπούν στη πλάτη τους συμβασιούχους» κι απ’ την άλλη διατηρούν όλο το αντεργατικό πλαίσιο και τις Συνταγματικές ρυθμίσεις, που τσαλαπατώντας το δικαίωμα στη δουλειά, τους θέλουν όμηρους, αναλώσιμους, με μειωμένα δικαιώματα.

Καταγγέλλουμε την στάση σας ως Περιφερειακή Αρχή Αττικής, που αντί να συμβάλετε στο αίτημα για σταθερή δουλειά και κάλυψη των τραγικών κενών στις υπηρεσίες, αντί να διεκδικήσετε κάλυψη της μισθοδοσίας τους από το υπουργείο Εσωτερικών, επιλέξατε να εφαρμόσετε το αντεργατικό πλαίσιο των απολύσεων και της ανακύκλωσης της ανεργίας.

Και με την σημερινή μας παράσταση διαμαρτυρίας ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να ανακαλέστε την απόφαση της Ο.Ε. και να μην ασκήσετε έφεση στη θετική απόφαση όπως και σε κάθε άλλη τέτοια μελλοντική.
  • Να κρατήσετε θετική στάση τόσο στις δικαστικές αγωγές όλων των συναδέλφων που θα προσφύγουν, συνομολογώντας για την παραμονή τους, όσο και αποδεχόμενη το αίτημα παραμονής τους, προχωρώντας σε όλες τις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες.»

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες ξέρουμε πως ο αγώνας και η διεκδίκηση της μόνιμης δουλειάς είναι μονόδρομος για όλους μας. Γι’ αυτό και θα τον συνεχίσουμε με όλα τα μέσα και τις μορφές.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *