Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022
Untitled
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Αθήνα 20 – 1 -2022

                                       Αρ. Πρωτ.: 10

Προς

Όλα τα μέλη του Συλλόγου

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

     Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Τετάρτη 19-1-2022 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 23 από τα 25 μέλη (Πανουτσάκου Βέτα, Παγανέλη Αριάδνη, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Δοξακίδη Σωτήρη, Ζαβερδινό Άλκη, Καζάκο Βαγγέλη, Κοντούδη Κυριάκο, Κορκίδου Σωτηρία, Μαντσιώκα Αλεξάνδρα, Ντόντο Παναγιώτη, Ποριάζογλου Βενετία, Σαραντοπούλου Κυριακή, Στεβή Ειρήνη, Δεγαίτη Βασιλική, Γυπαράκη Γεώργιο, Ζερβάκη Χρήστο, Μπακογιώργο Ευάγγελο, Πασβαντίδη Χαράλαμπο,  Πέππα Θωμά, Πολυζώη Ευαγγελία, Τσιλογεώργη Γεώργιο, Κυριακόπουλο Γεώργιο και Ιωακειμίδου Νικολέτα) και αφού συζήτησε και εκφράστηκαν οι διαφορετικές απόψεις επί των εξελίξεων (πανδημία, ακρίβεια, καθηλωμένοι μισθοί, ενεργειακή φτώχεια, αυταρχισμός, καταστολή, υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες κλπ) και των ιδιαίτερων θεμάτων, κατέληξε στα εξής:

  1. Να εκδοθεί ανακοίνωση – διαμαρτυρία για τη δραματική κατάσταση  που διαμορφώνεται στο θέμα της υγείας και των εγκληματικών ελλείψεων στα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ιδιαίτερα με την εξέλιξη της πανδημίας.
  1. Να καλέσει σε συγκέντρωση ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους με ελαστικές σχέσεις εργασίας στις 25-01-2022 στο ξενοδοχείο Novotel  στις 11.00πμ, για ενημέρωση – συζήτηση σε σχέση με τις εξελίξεις που υπάρχουν και τις επόμενες ενέργειες.
  1. Καταδίκασε τις αυθαίρετες μετακινήσεις συναδέλφων, καθώς και την απόφαση (κατά πλειοψηφία) του Υπηρεσιακού Συμβουλίου για την μετάθεση του συναδέλφου Ντόντου Παναγιώτη σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα ως παράτυπη και αυθαίρετη και θα στηρίξει την προσφυγή του στο Διοικητικό Εφετείο καλύπτοντας τα έξοδα, καθώς σηματοδοτεί  ένταση του αυταρχισμού και της αυθαιρεσίας, όπως άλλωστε θα κάνει σε κάθε συνάδελφο – μέλος του Συλλόγου, που θα θελήσει να ακολουθήσει ανάλογες διαδικασίες.
  1. Κατήγγειλε την συνέχιση της απαράδεκτης επιλογής των Περιφερειακών Αρχών μη προκήρυξης των θέσεων ευθύνης και τις διαδικασίες των αυθαίρετων αναπληρώσεων προϊσταμένων στις υπηρεσίες.
  1. Να εκδώσει ανακοίνωση για τις αναπομπές αποφάσεων του Υπηρεσιακού Συμβουλίου για την αναγνώριση προϋπηρεσίας.
  1. Να απαιτηθεί η χορήγηση και η αποτίμηση άμεσα όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας που δεν έχουν αποδοθεί.
  1. Να απαιτηθεί η εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε όσες υπηρεσίες δεν εφαρμόζεται, εκδίδοντας τις σχετικές αποφάσεις.
  1. Να τυπωθεί αφίσα με τα πάγια αιτήματα του Συλλόγου, η οποία θα αναρτηθεί σε όλους τους πίνακες ανακοινώσεων σε όλες τις Υπηρεσίες.
  1. Για όλα τα παραπάνω θα γίνει παρέμβαση στην Περιφερειακή Αρχή και θα ζητηθεί συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής.
  1. Εγκρίθηκαν οι αιτήσεις εγγραφής στο ΣΥΠΑ 9 υπαλλήλων.
  2. Εγκρίθηκαν απολογιστικές δαπάνες για το διάστημα από 29/11/2021 έως 18/1/2022.
  3. Να οργανώσουμε την συμμετοχή των συναδέλφων σε δυο πολιτιστικά δρώμενα α) Ιστορική έκθεση «ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ – Από την προϊστορία, στην Ελλάδα του σήμερα» και β) Ξενάγηση: «Η ΑΘΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ».

Ευελπιστούμε επίσης πως το επόμενο διάστημα ανάλογα με τις υγειονομικές συνθήκες θα μας δοθεί δυνατότητα να οργανώσουμε για τα παιδιά εκδήλωση ή να προχωρήσουμε σε κάτι ανάλογο.

  1. Τέλος, έγινε ενημέρωση για το Συνέδριο της ΟΣΥΑΠΕ που θα πραγματοποιηθεί 15-17/3/2022 στην Αθήνα καθώς και για την επόμενη «αιμοδοσία», που έχει προσδιοριστεί για τις 18 Φεβρουαρίου.

 Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.-

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

                                             

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *