Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Στήριξη διωκόμενων συνδικαλιστικών στελεχών από τη Δημοτική Αρχή Αλίμου
Untitled
Στήριξη διωκόμενων συνδικαλιστικών στελεχών από τη Δημοτική Αρχή Αλίμου

Αθήνα 13- 12 -2021

Αρ. Πρωτ.: 272

Στήριξη διωκόμενων συνδικαλιστικών στελεχών

από τη Δημοτική Αρχή Αλίμου

Το Δ.Σ. του ΣΥΠΑ εκφράζει τη στήριξη και αλληλεγγύη της στα συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, Κατερίνα Γιαννούλια, Βασίλη Γκιτάκο, Μάριο Κατσουρό και Γιάννη Καπράλο, που διώκονται ποινικά από τη Δημοτική Αρχή Αλίμου, γιατί τόλμησαν να ασκήσουν τα νόμιμα και συνταγματικά κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, προκειμένου να υπερασπιστούν εργαζόμενη του Δήμου Αλίμου, όπως όφειλαν.

Στις 17 Δεκεμβρίου 2021, η Δημοτική Αρχή Αλίμου, που έχει επιδείξει μία αυταρχική συμπεριφορά στέλνοντας μάλιστα και εξώδικα σε σειρά Σωματείων εργαζομένων, οδηγεί στα δικαστήρια τα ανωτέρω συνδικαλιστικά στελέχη, γιατί τον Ιούλιο του 2017 τόλμησαν μαζί με πλήθος εργαζόμενων, δημοτών και εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων, να υπερασπιστούν την τότε Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου.

Η έκφραση της αλληλεγγύης και η απαλλαγή των συναδέλφων από τις παραπάνω κατηγορίες έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα, που η κυβέρνηση με το αντεργατικό Νόμο Χατζηδάκη (Ν.4808/2021), ποινικοποιεί ακόμη περισσότερο τη συνδικαλιστική δράση, την περιφρούρηση των αγώνων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων.

Είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίζουμε και να στεκόμαστε στο πλευρό κάθε εργαζόμενου που μάχεται ενάντια στην κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, στον αυταρχισμό και στην καταπάτηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.

Καταγγέλλουμε την τακτική της Δημοτικής Αρχής Αλίμου που πάει χέρι-χέρι με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και απαιτούμε την απαλλαγή όλων των συνδικαλιστικών στελεχών που διώκονται με στόχο την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, την τρομοκράτηση και τη φίμωση των εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *