Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
Untitled
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Αθήνα 4 – 12 -2021

Αρ. Πρωτ.: 267

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 6 μμ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Προσυγκέντρωση στις 5.15μμ στη Πλατεία Κάνιγγος με τα Σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Το Δ.Σ. αποφάσισε να συμπορευτεί με αγωνιστικούς Συλλόγους Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα και να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο Συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη, στις 6 μμ στο Σύνταγμα, ενάντια στο βάρβαρο κι αντιλαϊκό προϋπολογισμό.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες και με τον νέο προϋπολογισμό θα ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι θα κληθούμε να πληρώσουμε και πάλι το 95% των φόρων για να βγούνε τα «σπασμένα» από τις φοροαπαλλαγές και τις επιδοτήσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις που αύξησαν περαιτέρω τα ελλείμματα και το χρέος, την ίδια στιγμή μάλιστα που μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές των επιχειρηματικών κερδών στο 22% από το 24%.

Ο κρατικός προϋπολογισμός για άλλη μια χρονιά είναι αντιλαϊκός και βαθιά ταξικός, όπως γινόταν και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Επιβεβαιώνει ότι είτε σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης είτε σε συνθήκες κρίσης, οι εργαζόμενοι θα συνεχίζουμε να ματώνουμε. Για άλλη μια φορά το μόνο που φέρνει είναι θυσίες δίχως τέλος, περισσότερη φτώχεια και φόρους για το λαό. Απαράδεκτες συνθήκες για τη μόρφωση των παιδιών μας, το δημόσιο σύστημα υγείας να συνεχίζει να υποχρηματοδοτείται στις κρίσιμες συνθήκες της πανδημίας. Δεν προβλέπεται κανένας σχεδιασμός για έργα υποδομών για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, καμιά αύξηση των δαπανών για κάλυψη των «μισθολογικών» και των «μη μισθολογικών» αιτημάτων μας.

Το μόνο που μεγαλώνει είναι τις πολεμικές δαπάνες για την εμπλοκή της Ελλάδας στους επικινδύνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – Ε.Ε., οι επιδοτήσεις και η χρηματοδότηση στο μεγάλο κεφάλαιο.

Από τις προβλέψεις ότι η ανάπτυξη φέτος θα φτάσει στο 6,9% και του χρόνου στο 4,5%, καλό δεν θα δούμε. Το μόνο που θα βλέπουμε για μια ακόμα χρονιά, είναι η τσέπη μας να αδειάζει για να γεμίζουν τα ταμεία των επιχειρηματικών ομίλων.

ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ

Είναι πρόκληση την ώρα που μετράμε χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία, εκατοντάδες διασωληνωμένους, η κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία να μειώνεται κατά 450 εκατ.ευρώ. Αντίθετα, τα «δωράκια» στους φαρμακοβιομηχάνους και γενικότερα τους επιχειρηματικούς ομίλους θα φτάσουν τα 1,2 δισ. ευρώ.

Τα επιδόματα για τους ανέργους κόβονται κατά 199 εκατ. ευρώ ενώ δεν υπάρχει καμία ουσιαστική πρόβλεψη για αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα, για σχολικές υποδομές. Αντίθετα αυξάνονται οι δαπάνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα κατά 530 εκατ. ευρώ, φτάνοντας στα 3,5 δις και συνολικά στα 7,5 δις. με τα 4 δισ. ευρώ που δίνει η Ελλάδα κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΑΣ

Οι αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα έδωσαν θάρρος σε πολλούς εργαζομένους. Απέτρεψαν την επιδείνωση της θέσης τους σε μια σειρά χώρους, ανάγκασαν την εργοδοσία να πάρει ορισμένα μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης εργασίας, για την ασφάλεια και την υγεία σε χώρους δουλειάς.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά την πάλη για:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, τις εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων και τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς. Μόνιμη δουλειά για όλους. Σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης με αντικειμενικά κριτήρια.

Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού. Χορήγηση «ελεγκτικού» επιδόματος στο σύνολο των ελεγκτικών μηχανισμών και των υποστηρικτικών δομών όλων των υπηρεσιών.

Χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων και αποζημιώσεων στους εργαζόμενους στους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Πλήρης νομική κάλυψη σε όλους. Χορήγηση των απαιτούμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας & του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες.

Μέτρα προστασίας της Υγείας των εργαζομένων κι όλου του λαού. Γενναία αύξηση των δαπανών για το δημόσιο σύστημα υγείας, πρόνοιας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Δωρεάν επαναλαμβανόμενα προληπτικά τεστ για τον κορονοϊό σε όλο το λαό.

Κατάργηση του ν. Χατζηδάκη. Ελεύθερη και ανεμπόδιστη δράση των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα στην κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού.

Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet και των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.

Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000€ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε παιδί. Επιδότηση ενοικίου για λαϊκές οικογένειες και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και πολύτεκνες οικογένειες. Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300 ευρώ, σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ,

ΣΤΙΣ 6 μμ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *