Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Αναπάντητα Ερωτήματα για την χορήγηση συσκευών κινητής τηλεφωνίας
Untitled
Αναπάντητα Ερωτήματα για την χορήγηση συσκευών κινητής τηλεφωνίας

Αθήνα 9 – 12 -2021

Αρ. Πρωτ.: 270

Προς

                                     Περιφερειάρχη Αττικής

Θέμα: Αναπάντητα Ερωτήματα για την χορήγηση συσκευών κινητής τηλεφωνίας με προπληρωμένο χρόνο ομιλίας σε εργαζόμενους, που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία.

Με το αριθμό 258/30-11-2021 έγγραφό μας, σας απευθύναμε συγκεκριμένα ερωτήματα που τίθενται από εργαζόμενους της Περιφέρειας και αφορούν τους όρους διάθεσης και χρήσης κινητών τηλεφώνων, με προπληρωμένο χρόνο ομιλίας και δεδομένα διαδικτύου.

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει απάντηση από εσάς, παρά μόνο από την Δ/νση Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών, η οποία με το αριθμό 1028203/2-12-2021 έγγραφό της (α’ σχετ.) έδωσε απαντήσεις σε κάποιες πλευρές, για τις οποίες αντικειμενικά έχει αρμοδιότητα και γνώση.

Παραμένουν λοιπόν αναπάντητα δύο βασικά ερωτήματα, τα οποία άπτονται των όρων χρήσης των τηλεφώνων εντός των υπηρεσιών, τα οποία θεωρούμε ότι πρέπει να απαντηθούν από εσάς, ως «όργανο» Διοίκησης όλων των υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα τα ζητήματα για τα οποία εμμένουμε προκειμένου να απαντηθούν υπεύθυνα είναι τα εξής:

  • Στο α΄ σχετ. αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «η Περιφέρεια Αττικής, είναι αποκλειστικά αρμόδια και υπεύθυνη για την τήρηση της ονομαστικοποίησης των συνδέσεων που απορρέει από το υφιστάμενο θεσμικό και ρυθμιστικό / κανονιστικό πλαίσιο», καθώς και ότι «σύμφωνα με τον Ο.Ε.Υ. της Περιφέρειας Αττικής αρμόδια υπηρεσία για τη δημοσιοποίηση των πρόσφορων στοιχείων επικοινωνίας στον κεντρικό διαδικτυακό τόπο του Φορέα είναι η Αυτοτελής Διεύθυνση Διαδικτυακής Ενημέρωσης και Ψηφιακής Εξυπηρέτησης». Ζητάμε να μας απαντήσετε εάν ο αριθμός του κινητού υπηρεσιακού τηλεφώνου θα δίνεται στους πολίτες ή σε άλλες υπηρεσίες από την Υπηρεσία που υπηρετούν ή θα αναρτάται στον τηλεφωνικό κατάλογο της Περιφέρειας Αττικής για απευθείας επικοινωνία με τους υπαλλήλους, όταν αυτοί θα είναι σε εξωτερική υπηρεσία.
  • Όπως γνωρίζετε το ζήτημα της απενεργοποίησης του τηλεφώνου μετά τη λήξη του ωραρίου εργασίας, όπως γενικότερα και το το ζήτημα της «αποσύνδεσης» αποτελούν σοβαρά εργασιακά θέματα, τα οποία πολύ συχνά καταστρατηγούνται με διάφορα προσχήματα, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν συνδέονται με κάποια έκτακτη ανάγκη, ενώ συχνά βαφτίζονται έκτακτες ανάγκες, συνήθεις καθημερινές υπηρεσιακές διαδικασίες. Για τους λόγους αυτούς στο ερώτημα εάν «ο υπάλληλος θα έχει δικαίωμα απενεργοποίησης του τηλεφώνου μετά τη λήξη του ωραρίου του;» περιμένουμε μια σαφή απάντηση.

Κοιν/ση

Προϊσταμένους Γενικών Δ/νσεων

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *