Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα
Untitled
Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα

Αθήνα 16- 11 -2021

Αρ. Πρωτ.: 242

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα

Τιμούμε τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, την κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης του λαού μας ενάντια στη φασιστική, αμερικανοΝΑΤΟϊκη χούντα των συνταγματαρχών.

Τιμούμε και εμπνεόμαστε από τους αγώνες και τις θυσίες όσων ύψωσαν το ανάστημά τους στο φασιστικό καθεστώς, όσους θυσιάστηκαν, όσους βασανίσθηκαν, φυλακίσθηκαν και εξορίστηκαν στα 7 μαύρα χρόνια της Χούντας.

Τιμούμε όσους αγωνίστηκαν κόντρα στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό εκείνης της περιόδου, στην προσπάθεια να φιμωθεί κάθε φωνή που διεκδικούσε ελευθερίες, δικαιώματα και δουλειά με αξιοπρεπείς όρους.

Ο αντιιμπεριαλιστικός του χαρακτήρας ενοχλεί την κυβέρνηση και το κεφάλαιο. Την ίδια ώρα που δεν βρίσκει ούτε ένα ευρώ για τη προστασία του λαού από φυσικές καταστροφές αλλά και για να καλύψει τις ανάγκες του δημόσιου συστήματος υγείας των σχολείων και των πανεπιστημίων, του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, για μισθούς, συντάξεις και υποδομές, την ίδια ώρα ξεθάβει 13 δις για όπλα που καλύπτουν τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και όχι την άμυνα της χώρας. Ταυτόχρονα υπογράφει νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ για επέκταση των βάσεων στην Ελλάδα που τη μετατρέπει σε ορμητήριο απέναντι στους λαούς αλλά και στόχο, ψηφίζει αντιδραστικούς νόμους, όπως το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη θέλοντας να επεκτείνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων και να βάλει ταφόπλακα στις αγωνιστικές διεκδικήσεις των εργαζομένων, προκειμένου να στηρίξει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Πριν 48 χρόνια φάνταζε ανίκητος και πανίσχυρος εχθρός η χούντα και ο φασισμός αλλά φάνηκε πως όταν ο λαός αποφασίζει να παλέψει με όσες θυσίες και αν χρειάζονται, ισχυροί και ανίκητοι εχθροί ξεπερνιούνται, στον ίδιο δρόμο προχωρούν σήμερα και όλοι οι εργαζόμενοι που είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για τη ζωή και τα δικαιώματα τους.

Αντλούμε γνώση, έμπνευση και δύναμη από τον μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου 48 χρόνια πριν…

Στις 17 Νοέμβρη το μήνυμα του Πολυτεχνείου θα είναι ακόμα πιο δυνατό. Θα ακουστεί με την αντιιμπεριαλιστική πορεία, με την κατάθεση στεφανιών, θα ακουστεί έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία και σε κάθε πόλη από φοιτητές, εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος, που συνεχίζουν να αγωνίζονται.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *