Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Οι 7 που καταψήφισαν τον οικονομικό απολογισμό προσπαθούν να κάνουν πολύ ντόρο
Untitled
Οι 7 που καταψήφισαν τον οικονομικό απολογισμό προσπαθούν να κάνουν πολύ ντόρο

Αθήνα  4- 11 -2021

Αρ. Πρωτ.: 234

Οι 7 που καταψήφισαν τον οικονομικό απολογισμό προσπαθούν να κάνουν πολύ ντόρο

Δεν μας εκπλήσσουν η λάσπη, η συκοφαντία και τα ψέματα της ηγεσίας του εργοδοτικού/Δακίτικου ψηφοδελτίου της Αναγέννησης, γιατί με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις της έχει αποδείξει πως έτσι πορεύεται…, με εχθρό της το Σύλλογο και το προεδρείο του κι όχι με τα προβλήματα των εργαζομένων, τις αιτίες και τους υπεύθυνους γι αυτά.

Εάν μετείχαν στις διαδικασίες του Συλλόγου εδώ και χρόνια θα ήξεραν πως από τον Μάη 2017 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, υφίσταται και εφαρμόζεται συγκεκριμένο Πλαίσιο που προβλέπει την υλική και ηθική στήριξη των μελών του Συλλόγου μας, την έκφραση αλληλεγγύης κλπ.

Με αυτό το πλαίσιο όλα τα ζητήματα τα εξετάζουμε και αποφασίζουμε.

Τι να κάνουμε, που η μια εκλεγμένη του ψηφοδελτίου τους από τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου τον 11/2018 και οι δυο μετέπειτα προσχωρήσαντες σε αυτό δεν μετείχαν ούτε στα Διοικητικά Συμβούλια, ούτε πουθενά;

Τι να κάνουμε, αφού όπως προκύπτει από τα γεγονότα, τις θέσεις στο Δ.Σ. τις θέλουν και τις χρησιμοποιούν μόνο ως αντάλλαγμα για να το αξιοποιούν στην κατάληψη θέσεων ευθύνης και μετά μας «χαιρετούν»;

Τι θέλουν να πουν με την ανακοίνωσή τους;

Θεωρούν σκόπιμο να βγάλουμε «φόρα παρτίδα» τα ονόματα των συναδέλφων, που χρειάστηκε να στηρίξει ο Σύλλογος; Το Διοικητικό Συμβούλιο και όσοι χρειάζεται ξέρουν πολύ καλά όλα τα στοιχεία…

Ή μήπως βγαίνουν «παραπονούμενοι» γιατί αρνηθήκαμε να δανειοδοτήσουμε από το ταμείο του Συλλόγου με 15.000 ευρώ υποψήφιο του συνδυασμού τους για θέμα, που «οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν… Ας μην ξύνονται λοιπόν…, όπως λέει και η λαϊκή παροιμία. Εκτός εάν θέλουν να ενημερώσουμε αναλυτικά και γι αυτό ονομαστικά…

Είναι σε όλους τους συναδέλφους γνωστό πλέον ότι η ηγεσία του εργοδοτικού/ΔΑΚίτικου ψηφοδελτίου ως μόνιμοι χειροκροτητές του Περιφερειάρχη θα θέλανε να μην έχουμε ως Σύλλογος νομική εκπροσώπηση όταν ο Πατούλης προσέφυγε στα δικαστήρια και έβγαλε παράνομη την αποχή των Εποπτών Δημόσιας Υγείας από την εξωτερική εργασία, ούτε να καταθέσουμε Έφεση, ούτε να στηρίξουμε νομικά συναδέλφους, ούτε να προσφύγουμε στο Διοικητικό Εφετείο κατά παράνομης και αυθαίρετης απόφασης μετακίνησης, ούτε βέβαια κατά της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας κλπ.

Φαίνεται πως η αλλεργία τους για τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, τους κάνει να φέρονται σαν να τους είναι άγνωστη λέξη, η λέξη «αλληλεγγύη», η έμπρακτη στήριξη σε αγωνιζόμενα σωματεία, η συμμετοχή στα έξοδα διοργάνωσης μιας κινητοποίησης.

Τους κάνει να φέρονται απάνθρωπα όταν κριτικάρουν με πολλά μάλιστα θαυμαστικά την απόφαση του Συλλόγου να συνεισφέρει στο πολύπαθο λαό του Λιβάνου με αγορά φαρμακευτικού υλικού. Αγνοούν πως εμείς δεν μπορούσαμε να παρακολουθούμε αμέτοχοι την τεράστια καταστροφή στην γειτονική μας Βυρηττό, που μετά τις φονικές εκρήξεις της Τρίτης 4 Αυγούστου 2020 είχαν μείνει άστεγοι πάνω από 300.000 και ήταν χιλιάδες οι τραυματίες.

Αντί να κάνουν κριτική στην Απόφαση Πατούλη να μην μας χορηγηθεί ο χώρος στο Πεδίον του Άρεως για πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης τον Ιούνιο κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και κάνουν κριτική για τα χρήματα που αναγκάστηκε να δώσει ο Σύλλογος για τέντες και όλα όσα χρειάστηκαν για να πραγματοποιηθεί.

Θα θέλανε ο Σύλλογος να μετατραπεί σε «Πολιτιστικό» Σύλλογο, γι αυτό εξάλλου στη Γενική Συνέλευση επικροτήσανε μόνο τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του!! Μόνο που δεν είπανε κουβέντα για το θράσος τους να απαιτούν στην εκδήλωση επιβράβευσης των παιδιών να παραλάβουν τα «δώρα» του Συλλόγου, χωρίς να έχουν καν στείλει με mail τα στοιχεία των παιδιών τους!!!

Και επειδή νομίζουν πως ο Σύλλογος είναι κόμμα και μάλιστα αστικό και προσωποκεντρικό, τους ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο, αυτό είναι συλλογικό όργανο, που λειτουργεί και αποφασίζει για όλα τα ζητήματα και για την διαχείριση των εισφορών των συναδέλφων. Ο Σύλλογος δεν είναι ούτε ΝΔ, ούτε Περιφερειακή Αρχή, που το αποφασίζον όργανο είναι το μονομελές όργανο, δηλαδή ο Περιφερειάρχης.

Οι 7 λοιπόν που καταψήφισαν τον οικονομικό απολογισμό του Συλλόγου στην Γενική Συνέλευση της 21ης Οκτώβρη ας το πάρουν χαμπάρι ότι η διαχείριση των οικονομικών του Συλλόγου, η διαχείριση των 2,5 ευρώ της μηνιαίας συνδρομής κάθε μέλους γίνεται με σύνεση και με διαφάνεια και πάνω απ’ όλα σύμφωνα με το καταστατικό και τις αποφάσεις των οργάνων. Γι αυτό εξάλλου στις 2 θητείες που είμαστε στο τιμόνι του Συλλόγου, διπλασιάστηκε ο αριθμός των συναδέλφων, που έχουν παρακράτηση της μηνιαίας εισφοράς τους.

Βέβαια είναι αναμενόμενο σε όσους δεν αρέσουν οι αποφάσεις των οργάνων να προσπαθούν να σηκώσουν σκόνη γύρω και από τα οικονομικά, να αγανακτούν γιατί φτιάξαμε και τοποθετήσαμε στους χώρους δουλειάς πίνακες ανακοινώσεων του Συλλόγου!!!

Οι συνάδελφοι που μετέχουν στις συλλογικές διαδικασίες γνωρίζουν πως έχουν το δικαίωμα να έρθουν στα γραφεία του Συλλόγου και να ζητήσουν οποιοδήποτε στοιχείο θέλουν.

Ας φροντίσουν κι αυτοί να παρευρίσκονται στις συλλογικές διαδικασίες και δράσεις, για να μην έχουν απορίες…

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *