Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Αίτημα χορήγησης «ειδικής» άδειας στους εργαζόμενους γονείς
Untitled
Αίτημα χορήγησης «ειδικής» άδειας στους εργαζόμενους γονείς

Αθήνα, 18/10/2021

Αρ. Πρωτ.: 218

Προς

                       Περιφερειάρχη Αττικής

ΘΕΜΑ: Αίτημα χορήγησης «ειδικής» άδειας στους εργαζόμενους γονείς, κατόπιν της απόφασης σας περί κλεισίματος των σχολείων, λόγω της κακοκαιρίας.

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, με απόφασή σας, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Αττική παρέμειναν κλειστά για προληπτικούς λόγους, καθώς αναμενόταν έντονη κακοκαιρία.

Παράλληλα και σε αντίθεση με το υπόλοιπο Δημόσιο, οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, ακόμη και αυτές που δεν είχαν σχέση με τη διαχείριση του φαινομένου, λειτούργησαν κανονικά, χωρίς να υπάρχει μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς, παρά την σχετική έγκαιρη παρέμβασή μας.

Αναγκαζόμαστε λοιπόν να επανέλθουμε, θεωρώντας αυτονόητη την υποχρέωσή σας να ρυθμίσετε το ζήτημα, καθώς, την ημέρα που έμειναν κλειστά τα σχολεία, η απουσία από την εργασία των γονέων ανήλικων τέκνων ήταν αναγκαστική και απολύτως δικαιολογημένη, προκειμένου να φροντίσουν τα παιδιά τους.

Αναμένουμε τις ενέργειές σας, ώστε να μην φορτωθούν στους εργαζόμενους γονείς της Περιφέρειας Αττικής, ημέρες γονικής ή κανονικής άδειας, να μην υπάρξει άνιση μεταχείριση σε σχέση με τους συναδέλφους μας στο υπόλοιπο Δημόσιο.

Κοιν/ση

1. Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *