Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
pexels-mohammad-danish-891059
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Αθήνα 28 /8/2021

Αριθμ. Πρωτ.: 101

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Δεν είναι ούτε μία – ούτε δύο οι αυθαίρετες μετακινήσεις και τοποθετήσεις που έκανε η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου.

Μετά τις αυθαίρετες μετακινήσεις – τοποθετήσεις Εποπτών Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας σε άσχετες από άποψη αρμοδιοτήτων υπηρεσίες, ήρθαν στο φως οι καταγγελίες και για άλλες αυθαιρεσίες στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας.

Η «αυτοκρατορική» λογική της Περιφερειακής Αρχής της ΝΔ απαξιώνει επιστημονικό δυναμικό, τσαλαπατά βασικά δικαιώματα των εργαζομένων, ακόμα και τις ελάχιστες προβλεπόμενες από τον υπαλληλικό κώδικα δικλίδες.

Αυτά εκτός των άλλων αποτυπώνονται στην υπ’ αριθμ. 187038/18-06-2021 Απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την «Επανατοποθέτηση προϊσταμένων και κατανομής προσωπικού στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Συγκεκριμένα:

  • Μετακίνησε υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής με πτυχίο Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής από το Τμήμα Πληροφορικής της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας στο Τμήμα Οικονομικής Υποστήριξης, Προσόδων και Περιουσίας της Διεύθυνσης Διοικητικού – Οικονομικού!!!
  • Ανάθεσε στην προϊσταμένη του Τμήματος Πληροφορικής της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, που είναι υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής με πτυχίο και μεταπτυχιακό στα πληροφοριακά συστήματα, παράλληλα και καθήκοντα Αναπλήρωσης της Προϊσταμένης του Τμήματος Ταμειακής Υπηρεσίας της Διεύθυνσης Διοικητικού – Οικονομικού!!

Είναι προφανείς οι στοχεύσεις της Περιφερειακής Αρχής, μιας και ποτέ μέχρι τώρα δεν υπήρξε η ελάχιστη διαμαρτυρία από μεριάς της για την μη κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, ούτε της ΠΕ Λακωνίας, που έχει κενές πάνω από το 50% των θέσεων, ούτε γενικότερα της Περιφέρειας, αποδεχόμενη την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης για μείωση της μισθολογικής δαπάνης του δημοσίου, για δημοσιονομικές δυσχέρειες κλπ. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το 2020 κατέθεσε αίτημα για κάλυψη 6 θέσεων!!! στην ΠΕ Λακωνίας και από αυτές εγκρίθηκαν 5!!! κι ακόμα κι αυτές είναι στα χαρτιά!!!

Και επειδή κανείς δεν μπορεί να θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο θα μπαλώσει τη χρόνια υποστελέχωση των υπηρεσιών, είναι προφανές ότι με τις αυθαίρετες μετακινήσεις, με τα «παράλληλα» καθήκοντα, με την προσπάθεια απαξίωσης των υπαλλήλων στρώνει το έδαφος για να προχωρήσει περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων, εν προκειμένω της Δ/νσης Πληροφορικής, σε συνέχεια των εργολαβιών και των αναθέσεων μελετών σε ιδιώτες, των Αναπτυξιακών Οργανισμών, Εταιρειών κλπ.

Καταγγέλλουμε και αυτές τις αυθαίρετες μετακινήσεις – τοποθετήσεις, που υπηρετούν σκοπιμότητες και έρχονται σε αντίθεση με τα επαγγελματικά δικαιώματα που έχουν οι συνάδελφοι αλλά και ρυθμίσεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα.

Οι αποφάσεις αυτές φέρνουν στην επιφάνεια:

  • Την ανάγκη αντιμετώπισης του αυταρχισμού και της αυθαιρεσίας
  • Του σεβασμού των επαγγελματικών δικαιωμάτων των εργαζομένων
  • Την ανάγκη νομοθέτησης υποχρεωτικού καθορισμού σε κάθε Οργανισμό και της κατανομής σε κάθε οργανική μονάδα των οργανικών θέσεων κατά κατηγορίες, κλάδους, και ειδικότητες του μόνιμου και ΙΔΑΧ προσωπικού.

Απαιτούμε: 

  • Από την Περιφερειακή Αρχή την ανάκληση όλων των αυθαίρετων μετακινήσεων – τοποθετήσεων των υπαλλήλων.
  • Από το Υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει σε ρύθμιση ώστε να προβλέπεται σε κάθε Οργανισμό και η κατανομή των οργανικών θέσεων κατά κατηγορίες, κλάδους, και ειδικότητες του μόνιμου και ΙΔΑΧ προσωπικού σε κάθε οργανική μονάδα, ως ελάχιστο μέτρο ύπαρξης διαφάνειας και αντιμετώπισης του αυταρχισμού και της αυθαιρεσίας των Περιφερειακών Αρχών.

Π.Δ.

1. Περιφέρεια Πελοποννήσου

   -κ. Περιφερειάρχη

   -κ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας

   -Παρατάξεις Π.Σ.

2. Υπουργείο Εσωτερικών

   -κ. Υπουργό

   -Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

3. ΕΝΠΕ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *