Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Untitled
ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας την Τρίτη 20 Ιούλη στις 7 μ.μ.

ΑΘΗΝΑ 16/7/2021

ΑΡ. ΠΡΩΤ 046

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 20 ΤΟΥ ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ!!

Αυτούς τους 15 μήνες πανδημίας και μεταλλάξεων μια διαπίστωση είναι κοινή. Η κυβέρνηση και το αστικό κράτος με τους μηχανισμούς του, κάνοντας τα επιστημονικά πρωτόκολλα λάστιχο και υπακούοντας το κεφάλαιο, αγνοούν την επιστήμη και έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τους χιλιάδες νεκρούς και κρούσματα καθώς και για τη νέα έξαρση. Όλο αυτό το διάστημα όχι μόνο δεν θωράκισαν το υγειονομικό σύστημα, αλλά τολμούν εν μέσω νέας έξαρσης να μιλούν για εξορθολογισμό και κλείσιμο νοσοκομείων. Είναι εγκληματική η κρατική αδιαφορία για την υγεία του λαού, αφού εδώ και μήνες δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και συνολικά της προστασίας του λαού.

Καμία ατομική ευθύνη δεν έχουν οι εργαζόμενοι για τις ελλείψεις εμβολίων, για την έλλειψη κρεββατιών ΜΕΘ, για τις αντικρουόμενες οδηγίες της κυβέρνησης, τις παλινωδίες γύρω από τα αναγκαία μέτρα προστασίας, τις αντιφατικές ανακοινώσεις σχετικά με τον εμβολιασμό.

Η κατάσταση παραμένει τραγική με τα νοσοκομεία να δουλεύουν στο κόκκινο, αποψιλωμένα από προσωπικό την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση σχεδιάζει συγχωνεύσεις και κλείσιμο δομών.

Για δυο χρόνια, σχεδόν, τα σχολεία ανοιγοκλείνουν. Το καθεστώς της τηλεκπαίδευσης έχει δημιουργήσει σοβαρά μαθησιακά και άλλα προβλήματα στους μαθητές. Η κυβέρνηση το μόνο μέτρο που πήρε ήταν η θέσπιση πανεπιστημιακής αστυνομίας, ενώ πέρνα με κλειστά τα σχολεία νομοσχέδιο για σχολεία πολλών ταχυτήτων.

Στους χώρους εργασίας με πρόφαση όσους εργαζόμενους δεν εμβολιάζονται τα φαινόμενα λεκτικού τραμπουκισμού και απειλών έχουν πολλαπλασιαστεί. Η εργοδοσία κυριολεκτικά έχει ξεσαλώσει. Δε φτάνει δηλαδή που δεν παίρνουν κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους εργασίας, που αρνήθηκαν να παρέχουν self test στους εργαζόμενους για να μην επιβαρυνθούν το κόστος, τώρα ζητούν και τα ρέστα. Με τις πλάτες της κυβέρνησης φυσικά που αντί να ενισχύσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας με μόνιμο προσωπικό, το μετέτρεψε σε ανεξάρτητη αρχή.

Οι αγώνες και το κίνημα αντιμετωπίζονται με καταστολή. Ο νέος συνδικαλιστικός νόμος δείχνει ότι φοβούνται τους οργανωμένους εργαζόμενους.

Οι Δήμοι και η Περιφέρεια αντιμετώπισαν βασικές αδυναμίες στη λειτουργία τους στηριζόμενοι σε εργαζόμενους κοινωφελούς εργασίας, ενώ δημιουργήθηκε νέα ομάδα ελαστικά εργαζόμενων συναδέλφων οι επονομαζόμενοι COVID-19. Οι εργαζόμενοι αυτοί εργάζονταν στη συντριπτική πλειοψηφία χωρίς τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας, υπό αντίξοες συνθήκες και με μισθούς πείνας.

Τώρα το κράτος συνολικά (κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμοι) τους πετάνε στην ανεργία θεωρώντας ότι δεν υπάρχουν πλέον οι υγειονομικές ανάγκες, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε. Εργαζόμενοι στα προγράμματα όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΔΑΠ, Οικογενειακή Εναρμόνιση, οι σχολικές καθαρίστριες κ.λ.π. αντί να μονιμοποιούνται, διατηρούνται στη χρόνια εργασιακή ανασφάλεια.

Σε αυτή την πραγματικότητα που ακόμα βιώνουμε, το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ Ο.Τ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας πήρε δεκάδες πρωτοβουλίες ενημέρωσης για την πανδημία, διεκδίκησε αυξημένα μετρά προστασίας από τον κορονοιό στους χώρους δουλειάς, παλεύει να ανοίξει ο δρόμος στην κάλυψη των κενών σε όλες τις δομές με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και στην κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Η κουβέντα που έχει ανοίξει για απολύσεις και εξορθολογισμό δομών μέσα στην πανδημία είναι ξεκάθαρο μήνυμα ότι η επόμενη μέρα θα τσακίσει όλους τους εργαζόμενους, χωρίς να διαχωρίζει εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Ο διαχωρισμός αυτός σκοπό έχει να απογειώσει την ένταση του κυβερνητικού αυταρχισμού και της εργοδοτικής τρομοκρατίας. Φανερώνει σχεδιασμό μαζικών απολύσεων, απολύσεις που καμία σχέση δεν θα έχουν με την πανδημία, αλλά με τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου για ένα ευέλικτο και επιτελικό κράτος. Μορφή του σχεδιασμού που εν μέσω πανδημίας εκδηλώθηκε με τους δεκάδες Αναπτυξιακούς Οργανισμούς που ξεφύτρωσαν και ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια.

Διεκδικούμε:

Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας

Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων, στα πλαίσια ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.

Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζομένους με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών

Άμεσα μέτρα προστασίας στις αστικές συγκοινωνίες και στις μεταφορές εν γένει, με πύκνωση δρομολογίων και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων

Μέτρα για την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς, τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 20 ΤΟΥ ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ!!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *