Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Η υποκρισία στο μεγαλείο της!!!
Untitled
Η υποκρισία στο μεγαλείο της!!!

Αθήνα 20- 7 -2021

Αρ. Πρωτ.: 147

Σύμφωνο Συνεργασίας Περιφέρειας Αττικής – Εθνικής Αρχής Διαφάνειας – Υπ. Εσωτερικών για την ενίσχυση και βελτίωση της αποδοτικότητας των μηχανισμών εσωτερικού ελέγχου

Η υποκρισία στο μεγαλείο της!!!

Αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους το υποκριτικό ενδιαφέρον της Περιφερειακής Αρχής, του Υπουργού Εσωτερικών και του επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) για την δήθεν «ενίσχυση και βελτίωση της αποδοτικότητας των μηχανισμών εσωτερικού ελέγχου της Περιφέρειας», μέσα από Σύμφωνα Συνεργασίας.

Οι εργαζόμενοι ζούμε καθημερινά τις «κρυστάλλινες διαδικασίες» των αναθέσεων, των φωτογραφικών συμβάσεων, των «εντέλλεσθε» των αναθέσεων σε ημέτερους εργολάβους της Πολιτικής Προστασίας, του πακτωλού των χρημάτων που ρέει…, των αυθαίρετων αναθέσεων σε θέσεις ευθύνης, των αυθαίρετων «μετακινήσεων» υπαλλήλων, που δεν σκύβουν το κεφάλι, των επιβραβεύσεων των δικών σας «παιδιών», των φωτογραφικών προσλήψεων με λίστες «ημετέρων» χωρίς κριτήρια, των ιδιωτικοποιήσεων και των εργολαβιών, του αυταρχισμού και των παρεμβάσεων του μηχανισμού σας.

Ζούμε καθημερινά τις παρεμβάσεις αντιπεριφερειαρχών στις υπηρεσίες, που φτάνει στο σημείο να χρειάζονται πέντε!!!! υπογραφές για να «βγει» ένα έγγραφο, προκειμένου να φαίνεται το όνομα του πολιτικού της ΝΔ – αντιπεριφερειάρχη στο έγγραφο προς τον πολίτη κλπ. Τόση απλούστευση διαδικασιών!!!

Αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους η ΕΑΔ να αναφέρεται σε «απόδοση λογοδοσίας στους πολίτες», όταν σε συγκεκριμένες καταγγελίες μας απαντά, ότι δεν «αξιολογούνται ως σημαντικές» και γι αυτό αρχειοθετούνται απευθείας χωρίς να διερευνηθούν….

Αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους της Περιφέρειας να φέρεται ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, που έχει πετάξει «στο καλάθι των αχρήστων» δεκάδες ομόφωνες αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, που ζητάει από εργαζόμενους να βάλουν «μέσον» για να υπογραφούν αιτήματά τους να «έχει το γενικό συντονισμό για την εφαρμογή των επιμέρους δράσεων του Συμφώνου Συνεργασίας»!!!

Για τους εργαζόμενους διαφάνεια δεν συνάδει με αυταρχισμό, τρομοκρατία, αυθαιρεσία.

«Νομιμότητα» δεν συνάδει με αντεργατικό – αντιλαϊκό πλαίσιο λειτουργίας, γιατί ο πιο παράνομος νόμος είναι η κλοπή από τους καπιταλιστές του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι. «Εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολιτών» δεν συνάδει με πολιτική που τσαλαπατάει τη ζωή, το μισθό, τη σύνταξη και τα δικαιώματα των εργαζομένων και όλων των λαϊκών στρωμάτων.

Και έχετε πολλά «γαλόνια» σε όλα αυτά…

Τέτοια Σύμφωνα Συνεργασίας για «τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ» είναι για τα μάτια του κόσμου και τις φωτογραφίες…. Είναι η χρυσόσκονη όλων των αστικών κυβερνήσεων και των μηχανισμών τους που σε ρόλο τιμητών για ζητήματα «διαφθοράς» και «διαφάνειας », προσπαθούν να συγκαλύψουν ότι αυτά είναι σύμφυτα με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, που ιδιωτικός και δημόσιος τομέας διαπλέκονται μεταξύ τους, αφού το κράτος είναι των πολυεθνικών και δουλεύει για τα δικά τους συμφέροντα.

Υ.Σ. Και πριν «αναβαθμίσετε» το σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου της Περιφέρειας, στελεχώστε επιτέλους το τραγικά υποστελεχωμένο αρμόδιο Τμήμα και ψάξτε στα συρτάρια σας… και αξιοποιείστε τις Εκθέσεις που έχουν κάνει…

Π.Α.

1. Υπουργείο Εσωτερικών

2. Περιφερειάρχη Αττικής

3. Παρατάξεις Π.Σ.

4.ΕΑΔ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *