Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
Untitled

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2

105 57 ΑΘΗΝΑ

Τηλ 213.16.16.900

Fax 2103246165

Email: adedy@adedy.gr,             adedy1@adedy.gr

Αθήνα, 14.06.2021

Αριθμ. Πρωτ.: 164

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι απειλές και η «τρομοκρατία» στους εργαζόμενους, που δηλώνουν ότι θα απέχουν από τις Εφορευτικές Επιτροπές και τις Εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν θα περάσουν

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την Περιφερειακή Αρχή Αττικής που, καταπατώντας στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες, προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, που δηλώνουν ότι θα απέχουν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τους αιρετούς εκπροσώπους για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και ιδιαίτερα τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, που «παραιτούνται», εφαρμόζοντας τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων (ΣΥΠΑ, ΟΣΥΑΠΕ και ΑΔΕΔΥ)  και μετέχουν στην προκηρυγμένη από την ΑΔΕΔΥ «ΑΠΟΧΗ» από τις διαδικασίες της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Είναι απαράδεκτο η Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού της Περιφέρειας Αττικής να κάνει πως δεν ξέρει τίποτα για την ΑΠΟΧΗ που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών και να τους στέλνει εκβιαστικές επιστολές.

Οφείλουν όλοι να σέβονται τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων και την προκηρυγμένη απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και να σταματήσουν αμέσως τις απειλές και την τρομοκρατία.

Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι η αποχή από συγκεκριμένα καθήκοντα, που προκηρύξαμε προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευθεί από τα αρμόδια δικαστήρια (βλ. ΔΕφΑθ 559/2020, 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη μορφή συνδικαλιστικής δράσης.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *