Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Προκήρυξη ΑΠΟΧΗΣ από τα καθήκοντα των Εφορευτικών Επιτροπών – ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΔΕΔΥ
Untitled
Προκήρυξη ΑΠΟΧΗΣ από τα καθήκοντα των Εφορευτικών Επιτροπών - ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΔΕΔΥ

Αθήνα  11- 6 -2021

Αρ. Πρωτ.: 121

Προς

Τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη

των Εφορευτικών Επιτροπών

Προκήρυξη ΑΠΟΧΗΣ

από τα καθήκοντα των Εφορευτικών Επιτροπών

Να σταματήσουν οι απειλές και οι εκβιασμοί

Κάλεσμα παραίτησης προς τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών

από τις Εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Σε συνέχεια του καλέσματος που απεύθυνε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας για παραίτηση από την Εφορευτική Επιτροπή που ορίστηκες για τις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής, σε ενημερώνουμε για τα παρακάτω ζητήματα, χωρίς να επαναλάβουμε την θέση μας για την ηλεκτρονική ψηφοφορία και την σχετική επιχειρηματολογία, για τα οποία θεωρούμε ότι είσαι ενήμερος:

  1. Στις πιέσεις και τις τρομοκρατικές απειλές περί υποχρεωτικής άσκησης των καθηκόντων από τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών απαντάμε ως συνδικαλιστικό κίνημα όχι μόνο καταγγέλλοντας αυτές τις πρακτικές που βγάλανε από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και προσπαθούν να αξιοποιήσουν, αλλά και με:
  • Προκήρυξη από την ΑΔΕΔΥ ΑΠΟΧΗΣ από τα καθήκοντα των Εφορευτικών Επιτροπών, για όλους τους συναδέλφους που έχουν οριστεί ή οριστούν ως μέλη τους, η οποία επιδίδεται αρμοδίως και θα σας σταλεί.
  • Γνωστοποίηση νομικής Γνωμοδότησης όπου προκύπτει ότι τα πειθαρχικής ευθύνης και υποχρεωτικότητας είναι αίολα νομικά σύμφωνα με τον υπαλληλικό κώδικα και το γενικότερο νομοθετικό πλαίσιο, η οποία θα κοινοποιηθεί και σε εσάς.
  • Κατάθεση Αίτησης Ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας.
  1. Σου αποδίδονται ως μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής ευθύνες, τις οποίες θεωρούμε ότι δεν επιθυμείς να αναλάβεις, αφού χωρίς να ερωτηθείς καλείσαι να διαχειριστείς ζητήματα, που δεν μπορείς να ελέγξεις, να έχεις σαφή εικόνα και γνώση. Ανάμεσα σε αυτά είναι σοβαρό ζήτημα η ανάληψη από κάθε μέλος Εφορευτικής Επιτροπής του ρόλου του υπόχρεου επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα καθ’ όλη την διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Συγκεκριμένα σε ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ. 3 της ΚΥΑ με αριθμό ΔΙΔΑΔ/Φ.37.21/1296/οικ.3731 (ΦΕΚ 944/10-3-2021) τα μέλη της «Εφορευτικής Επιτροπής είναι αρμόδια για τη συλλογή, τήρηση και οποιαδήποτε μορφή επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σχετίζονται με την ψηφοφορία σύμφωνα με το Γ.Κ.Π.Δ., τον ν. 4624/2019…», ευθύνη η οποία αποτυπώνεται και σε κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που αποστέλλει η «Zeus Elections <elections@zeus.grnet.gr> :Γνωστοποίηση / Αποποίηση Ευθύνης. …. Η υπηρεσία Ζευς αναλαμβάνει μόνο τη διαχείριση του συστήματος και δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για τον τρόπο οργάνωσης, τη χρήση των αποτελεσμάτων, και τον σκοπό της κάθε ψηφοφορίας, ούτε για την οποιαδήποτε μορφή επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από την πλευρά της διεξάγουσας αρχής. Για όλα τα παραπάνω αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η εν λόγω διεξάγουσα αρχή και ο διαχειριστής της ψηφοφορίας. Για οποιοδήποτε ερώτημά/αίτημά σας σχετικά με ζητήματα προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, απευθύνεστε στην εκάστοτε διεξάγουσα αρχή.», δηλαδή στην Εφορευτική Επιτροπή, που είναι η διεξάγουσα αρχή.

  1. Η αιτιολόγηση της Απόφασης Περιφερειάρχη για την ηλεκτρονική ψηφοφορία ότι συνδέεται με την προστασία από τον κορονοϊό είναι άκρως προσχηματική ενισχύθηκε και από το γεγονός ότι ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία με την οποία δόθηκε παράταση στη θητεία των μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων μέχρι 31 Οκτώβρη 2021.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Τα συνδικαλιστικά σου όργανα με τις ομόφωνες αποφάσεις τους (ΣΥΠΑ, ΟΣΥΑΠΕ, ΑΔΕΔΥ), σου έχουν «απλώσει το χέρι» για να ταχθείς μαζί τους.

Δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς, τίποτα να χάσεις….

Ζητάμε να συνταχθείς με την πλειοψηφία, να συνταχθείς με τους συναδέλφους σου που έχουν ήδη καταθέσει την παραίτησή τους από τις Εφορευτικές Επιτροπές.

Να μην δεχτεί κανείς με τη στάση και την πρακτική του να διευκολύνει διαβλητές ψηφοφορίες και να εκλεγούν οι εκπρόσωποί του στο ΥΣ με διάτρητες διαδικασίες.

Να μην δεχτεί κανείς να παίξει το ρόλο του «δοτού» και του «διασπαστή».

Η δύναμη των εργαζομένων είναι η ενότητα και η συσπείρωση στο σωματείο τους.

Σε καλούμε να υπογράψεις την παρακάτω δήλωση παραίτησης και να την αποστείλεις στην Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού (dad@patt.gov.gr) και στο Σύλλογο (syllogos.patt@gmail.com).

Η κίνηση αυτή αποτελεί απάντηση στην αδιάλλακτη και αδιέξοδη τακτική της Περιφερειακής Αρχής η οποία παραμένει αμετακίνητη στην αντιδημοκρατική της μεθόδευση, για επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των.

Δηλώνουμε ότι δεν θα συναινέσουμε σε καμία προσπάθεια παρέμβασης στο συνδικαλιστικό κίνημα. Απαντάμε ενωτικά και αποφασιστικά.

Προασπίζουμε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις συλλογικές μας διαδικασίες.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΜΕΛΟΥΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ο/Η υπογράφ… ………………………………………………………………………………….. υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής, υλοποιώντας τις σχετικές ομόφωνες αποφάσεις όλων των συνδικαλιστικών οργάνων (ΣΥΠΑ, ΟΣΥΑΠΕ, ΑΔΕΔΥ) και την προκήρυξη αποχής από την εκτέλεση των σχετικών καθηκόντων από την ΑΔΕΔΥ, δηλώνω ότι παραιτούμαι από μέλος της εφορευτικής επιτροπής από τις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής που προωθείτε, με ηλεκτρονική ψηφοφορία, για τις 15-6-2021.

Αθήνα…………….                                                                                            Ο Δηλών

ΠΔ:

Τακτικά και αναπληρωματικά μέλη

των Εφορευτικών Επιτροπών:

ΚΑΟΥΝΗ ΕΛΕΝΗ

ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΑΡΚΟΤΣΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ

ΜΠΙΝΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑ

ΜΠΑΡΚΟΥΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΛΟΥΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΛΑΟΥΤΑΡΗ ΕΙΡΗΝΗ

ΜΑΖΑΡΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΒΗΧΑ ΕΛΠΙΔΑ

ΤΣΙΓΑΡΙΔΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΤΕΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΓΚΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΟΝΤΟΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΝΔΗΛΑ ΕΥΔΟΚΙΑ

ΧΑΛΑΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΔΑΛΙΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΑΛΑΣΙΑΔΗ ΚΟΡΝΗΛΙΑ

ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΚΟΥΜΠΟΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΑΡΤΣΩΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Της Ανώτατης Διοικήσεως Ενώσεως Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), όπως εκπροσωπείται νόμιμα από την Εκτελεστική Επιτροπή αυτής, με έδρα στην Αθήνα, οδός Ψύλλα αρ.2 και Φιλελλήνων.

ΠΡΟΣ ΤΟ

  1. Ελληνικό Δημόσιο, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον:

α] Υπουργό Οικονομικών,

β) Υπουργό Εσωτερικών,

γ) Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου,

  1. Την Περιφέρεια Αττικής, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
  2. Την Προεδρία της Κυβέρνησης (άρθρο 21 ν.4622/2019).

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στις 11/06/2021 αντιδρώντας:

α) αφ’ενός στις νομοθετικές και κανονιστικές ρυθμίσεις περί ηλεκτρονικής διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ και ιδίως στις διατάξεις της ΚΥΑ με αρ.ΔΙΔΑΔ/Φ.37.21/1296/οικ.3731 (ΦΕΚ B’ 944/10.03.2021) «Εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια των δημοσίων υπηρεσιών, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των Ο.Τ.Α. με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» και των εφαρμοστικών τούτης εγκυκλίων,

β) στην εσπευσμένη εν μέσω πανδημίας ηλεκτρονική προκήρυξη εκλογών που έχει αποφασισθεί από τα αρμόδια όργανα του Δημοσίου, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ δυνάμει του άρθρου 8 παρ.2 της ανωτέρω ΚΥΑ που ορίζει τα εξής:

«2. Το αρμόδιο όργανο εκδίδει απόφαση για την ημερομηνία διεξαγωγής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, η οποία θα πρέπει να προσδιοριστεί το αργότερο έως και τις 30/6/2021. Βάσει της καθορισθείσας ημερομηνίας διεξαγωγής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας προσδιορίζονται αντιστοίχως και οι σχετικές προθεσμίες για ενέργεια, όπως προβλέπονται στις διατάξεις της παρούσας», τη στιγμή που δεν προβλέπεται παρόμοια υποχρέωση από τον κοινό νομοθέτη (βλ. άρθρο 75 παρ.2 ν.4745/2020 και τις αλλεπάλληλες νομοθετικές παρατάσεις της θητείας των υφιστάμενων αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2021),

γ) αφ’ετέρου στο γεγονός ότι τα αρμόδια όργανα του Δημοσίου, των ΟΤΑ και ΝΠΔΔ που έχουν προκηρύξει ηλεκτρονικές εκλογές προχωρούν ή θα προχωρήσουν σε συγκρότηση των οικείων εφορευτικών επιτροπών με τακτικά και αναπληρωματικά μέλη από εργαζόμενους που καλύπτονται συνδικαλιστικά από την ΑΔΕΔΥ,

σύστημα ρυθμίσεων και ενεργειών που θίγουν την συνδικαλιστική ελευθερία των μελών μας, με δεδομένες τις ληφθείσες αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ, αλλά και των αρμοδίων πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων των μόνιμων και με σχέση ΙΔΑΧ υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ οι οποίες εναντιώνονται στο να διεξάγονται ηλεκτρονικά οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια του Δημοσίου, των ΟΤΑ και ΝΠΔΔ και όχι με φυσική παρουσία των εκλογέων, προς διασφάλιση της αρχής της καθολικότητας της ψηφοφορίας, του αδιάβλητου και δημοκρατικού τρόπου διεξαγωγής τους, 

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

Μετά το πέρας τεσσάρων ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας μέχρι και την λήξη κάθε ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που έχει προκηρυχθεί να διεξαχθεί μέσω του πληροφοριακού συστήματος που προβλέπει η ΚΥΑ με αρ.ΔΙΔΑΔ/Φ.37.21/1296/οικ.3731/2.3.2021 (ΦΕΚ Β΄ 944/10.03.2021) για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων σε υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, κηρύσσεται απεργία-αποχή όλων των υπαλλήλων, μόνιμων και ΙΔΑΧ, που καλύπτονται συνδικαλιστικά από την ΑΔΕΔΥ από την εκτέλεση οιασδήποτε ενέργειας ή καθήκοντος συνδέεται με την εφαρμογή της ΚΥΑ με αρ.αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.37.21/1296/οικ.3731 (ΦΕΚ B’ 944/10.03.2021) και των εφαρμοστικών τούτης εγκυκλίων και ειδικώς με την εκτέλεση των καθηκόντων τακτικού ή αναπληρωματικού μέλους σε Εφορευτική Επιτροπή για ηλεκτρονική διεξαγωγή των εκλογών αναδείξεως των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ.

Σημειώνεται ότι, η ως άνω αποχή των υπαλλήλων που εκπροσωπούμε από συγκεκριμένα καθήκοντα, προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευθεί από τα αρμόδια δικαστήρια (βλ. ΔΕφΑθ 559/2020, 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη μορφή συνδικαλιστικής δράσεως, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Σας γνωστοποιούμε, ότι από την παρέλευση τεσσάρων ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας και μέχρι το πέρας της διαδικασίας διεξαγωγής οιασδήποτε ηλεκτρονικής ψηφοφορίας έχει προκηρυχθεί να διεξαχθεί στο Δημόσιο, σε ΟΤΑ ή σε ΝΠΔΔ περί αναδείξεως των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια, όποτε και εάν αυτή λάβει χώρα, κηρύσσουμε απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία ή ενέργεια, που συνδέεται με  την εφαρμογή της ΚΥΑ με αρ.αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.37.21/1296/οικ.3731 (ΦΕΚ B’ 944/10.03.2021) και των εφαρμοστικών τούτης εγκυκλίων και ειδικώς με την εκτέλεση των καθηκόντων τακτικού ή αναπληρωματικού μέλους σε Εφορευτική Επιτροπή για ηλεκτρονική διεξαγωγή των εκλογών αναδείξεως των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, παρέχοντας με τον τρόπο αυτό πλήρη κάλυψη στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου, τους οποίους εκπροσωπούμε.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς ον απευθύνεται, όπως νομίμως εκπροσωπείται προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα στην έκθεση επιδόσεώς του.

Αθήνα, 11.06.2019

Η πληρεξούσια Δικηγόρος

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΑΜ ΔΣΑ 33498

ΗΡΟΔΟΤΟΥ 17-ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΤΚ 10674

Τ: 210-7228055, Ε: m.panagopoulou@mplawoffice.gr

ΣΥΠΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΟΧΗΣ για τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών-ΚΑΛΕΣΜΑ παραίτησης

ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΙΕ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *