Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ
Untitled
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ

Αθήνα 24 – 6 -2021

Αρ. Πρωτ.:135

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ

ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ MEGA ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Πριν στεγνώσει το μελάνι του αντεργατικού νομοσχεδίου της ΝΔ, ο Περιφερειάρχης Αττικής τσακίζει την Κυριακή αργία, αφού όπως εξήγγειλε θα διενεργούνται θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών και τις Κυριακές!!!

Με πρόσχημα ότι στόχος είναι η «καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών» βρήκε τη λύση… να εφαρμόσει τις διατάξεις «Χατζηδάκη», ότι επιτρέπεται η εργασία τις Κυριακές «σε περιπτώσεις διενέργειας εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίων και διπλωμάτων εν γένει».

Σπέρνει δε φρούδες ελπίδες στους εμπλεκόμενους υποψήφιους οδηγούς και εκπαιδευτές οδήγησης, ότι έτσι θα αποσυμφορήσει την κατάσταση μετά την πολύμηνη αναστολή των εξετάσεων, λόγω της πανδημίας!!!

Υποκριτικό ενδιαφέρον…, αφού δεν προέκυψαν τώρα οι χιλιάδες αναμονές, κι αφού εδώ και δύο χρόνια ακολουθώντας την ίδια πορεία σε επίπεδο κυβερνητικής πολιτικής δεν έκαναν τίποτα ουσιαστικό και το σύστημα παραμένει διάτρητο.

Η λύση για να εξυπηρετούνται μόνιμα και αποτελεσματικά οι υποψήφιοι οδηγοί δεν είναι να γίνονται οι θεωρητικές εξετάσεις τους και τις Κυριακές, γιατί το πολύ – πολύ να εξυπηρετηθούν με τα σημερινά δεδομένα και τις συγκεκριμένες αίθουσες εξετάσεων 80-100 πολίτες επιπλέον!!!, μεταφέροντας τις Κυριακές μια εργασία που μπορεί και πρέπει να γίνεται τις καθημερινές. Πότε άραγε θα φτάσει η ώρα να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες υποψήφιοι οδηγοί που περιμένουν να δώσουν θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης;

Λύση είναι να φτιαχτεί επιτέλους έστω και μία μόνιμη MEGA Aίθουσα Εξετάσεων με 200-300 θέσεις εξέτασης/ηλεκτρονικών υπολογιστών, που θα λειτουργεί σε σταθερή βάση, εξοπλισμένη με όλα τα τεχνολογικά συστήματα, που θα την καθιστούν «άτρωτη» σε παρεμβάσεις, ώστε οι θεωρητικές εξετάσεις να είναι αδιάβλητες.

Λύση είναι να έχει η κάθε Σχολή Εκπαίδευσης και ο κάθε υποψήφιος οδηγός ισότιμη μεταχείριση σε όλες τις φάσεις των εξετάσεων.

Λύση είναι να μπορεί να εξυπηρετείται σταθερά και άμεσα κάθε εκπαιδευτής οδήγησης, κάθε υποψήφιος οδηγός.

Για αυτά όμως κουβέντα κυβέρνηση και Περιφερειάρχης…. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι λύση στα προβλήματα και τα αδιέξοδα που οι πολιτικές τους επιλογές δημιουργούν, είναι το τσάκισμα εργασιακών δικαιωμάτων, η ισοπέδωση όλων, μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων κλπ, είναι η διαιώνιση διάτρητων μεθόδων και εξυπηρετήσεων παντός τύπου.

Είναι όμως μακριά νυχτωμένοι…

Οι εργαζόμενοι απαιτούν λύσεις που και τους πολίτες θα εξυπηρετούν και τις εργασιακές σχέσεις όλων δεν θα τσακίζουν.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *