Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΩΣΑΝΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ
ΓΣ (2)
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΩΣΑΝΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ

Αθήνα 10 – 6 -2021

Αρ. Πρωτ.:120

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΩΣΑΝΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ –ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΓΣ (2)

Κόντρα στον αυταρχισμό και τις απαγορεύσεις, κυβέρνησης και Περιφερειακής Αρχής, κόντρα στα παπαγαλάκια που εργαλειοποιούν την πανδημία για να φιμώσουν τους εργαζομένους και να παρεμποδίσουν την οργανωμένη συλλογική τους δράση, οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησαν τη Γενική Συνέλευση, που είχαν εξαγγείλει. Πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων τους σκόπιμους περιορισμούς και αποδείξανε ότι μπορούν να πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις με υποδειγματικές διαδικασίες, να συζητάνε και να αποφασίζουν πως θα οργανώσουν τη δράση τους.

ΓΣ2 (2)

ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Απαιτούν εκλογική ψηφοφορία δια ζώσης, άμεση, αυτοπρόσωπη, καθολική και μυστική, με όσες κάλπες απαιτούνται και με όλα τα μέσα προστασίας και ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

 Αναλυτικά η Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης έχει ως εξής:

Η Γενική μας Συνέλευση καταγγέλλει τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης που συνεχώς εντείνονται με το χτύπημα του 8ωρου και τη δουλειά 10 έως 13 ώρες την ημέρα, την διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την παραπέρα κατάργηση της Κυριακής αργίας, την απελευθέρωση των απολύσεων. Μέτρα που συνοδεύονται στο ίδιο νομοσχέδιο με την κατάργηση επί της ουσίας της Επιθεώρησης Εργασίας, με τα νέα εμπόδια στη συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων, με ενίσχυση του αυταρχισμού και της καταστολής.

Θεωρούμε ότι το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί εχθρική πράξη προς όλους τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, προς εμάς και τα παιδιά μας, προς τους εργαζόμενους όλων των προηγούμενων γενιών, που αγωνίστηκαν για τα δικαιώματά μας.

Δεν αποδεχόμαστε κανένα αντεργατικό μέτρο, κανένα ξέπλυμα αντεργατικών επιλογών προηγούμενων κυβερνήσεων, γιατί δεν δεχόμαστε να πηγαίνει η ζωή μας από το κακό στο λιγότερο κακό ή από το κακό στο χειρότερο… Γιατί αν σε κάτι λέει αλήθεια η κυβέρνηση, η ΕΕ και οι καπιταλιστές, αυτό είναι ότι το 8ωρο είναι πλέον ξεπερασμένο. Έχει ωριμάσει εδώ και καιρό το αίτημα για 7ωρη, 5ήμερη, 35ωρη εργασία με δυνατότητες ποιοτικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου. Για να ζήσουμε επιτέλους όπως αρμόζει στον 21ο αιώνα και όχι να γυρίσουμε στον 19ο.

Γι αυτό συναισθανόμενοι την δικιά μας ευθύνη θα αγωνιστούμε για να μην ψηφιστεί και για να καταργηθεί. Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας και θα σταθούμε απέναντι από τις «ανατροπές του αιώνα», που προωθούν προκειμένου να βγάζουν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και όλοι οι κεφαλαιούχοι περισσότερα κέρδη, να ξεζουμίζουν ανενόχλητοι τους εργαζόμενους.

Από την σημερινή μας Συνέλευση βροντοφωνάζουμε ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ –ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ.

Γυρίζουμε την πλάτη στα παπαγαλάκια κυβέρνησης, ΕΕ και επιχειρηματικών ομίλων, που μας παρουσιάζουν σαν σύγχρονο να δουλεύουμε όλο και περισσότερο, χωρίς δικαιώματα, να ζούμε μέσα στην ανασφάλεια για το αύριο, για τα παιδιά μας.

Δεν μένουμε άπραγοι…. Αύριο Πέμπτη απεργούμε μαζικά. Κατεβαίνουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.00 πμ στα Προπύλαια, ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες απεργούς εργάτες, υπαλλήλους, άνεργους, νέους  και νέες και διεκδικούμε:

  • Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, με μείωση του εργάσιμου χρόνου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Μαζικούς – μόνιμους διορισμούς. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας,με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων.
  • Μέτρα για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Μέτρα αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα και δημόσιο σύγχρονο σύστημα υγείας.
  • Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των Συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα συνολικά στην κρατική, εργοδοτική παρέμβαση και καταστολή.

Με την σημερινή μας Γενική Συνέλευση απαιτούμε από την Περιφερειακή Αρχή να ανακαλέσει την απόφαση Προκήρυξης Εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, να ακούσει και να σεβαστεί τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων (ΣΥΠΑ, ΟΣΥΑΠΕ, ΑΔΕΔΥ) και να προκηρύξει εκλογές δια ζώσης με όσες κάλπες απαιτούνται και όλα τα μέτρα προστασίας.

Χαιρετίζουμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου τομέα που στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα μας και με τα ψηφίσματά τους ενισχύουν το αίτημά μας.

Δεν δεχόμαστε να συμβάλουμε με την στάση μας στην υλοποίηση της σχεδιασμένης προσπάθειας κυβέρνησης και εργοδοτών να χτυπηθούν οι συλλογικές διαδικασίες, η ζωντανή επαφή και ο διάλογος, να επιβληθούν αντεργατικές σκοπιμότητες, διαβλητές διαδικασίες, αντιδημοκρατικές πρακτικές, δεν δεχόμαστε να γίνεται η εκλογική διαδικασία πεδίο άσκησης εκβιασμών και πιέσεων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, που δεν έχουν μέχρι στιγμής αποσύρει τις υποψηφιότητές τους να το κάνουν, αναλογιζόμενοι, ότι έχει ήδη παραιτηθεί το 71% των υποψηφίων.

Καλούμε και τους συναδέλφους των εφορευτικών επιτροπών να πράξουν ανάλογα και να παραιτηθούν, συμβάλλοντας και με αυτό τον τρόπο στην απαίτησή μας για ανάκληση της Απόφασης του Περιφερειάρχη.

Απέχουμε όλοι από την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Δεν μπαίνουμε στο πρόγραμμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Δεν χρησιμοποιούμε τους κωδικούς που θα στείλουν στα mails μας για να ψηφίσουμε.

Κανείς εργαζόμενος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα επειδή θα απέχει από την ψηφοφορία. Η αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία αποτελεί υποχρέωση κάθε εργαζόμενου, που σέβεται την ψήφο του και τους αγώνες που την καθιέρωσαν, που σέβεται τις συλλογικές αποφάσεις των συνδικαλιστικών του οργάνων, που δεν δέχεται να γίνεται «γλάστρα» και να «στολίζει» αυταρχικές, αντιδημοκρατικές και διαβλητές εκλογικές διαδικασίες.

Απαιτούμε εκλογική ψηφοφορία δια ζώσης, άμεση, αυτοπρόσωπη, καθολική και μυστική, με όσες κάλπες απαιτούνται και με όλα τα μέσα προστασίας.

Δεν θα αναγνωρίσουμε ως εκπροσώπους μας όσους με τις επιλογές τους στρέφονται ενάντια στις συλλογικές μας αποφάσεις. Εκπρόσωποι που δεν σέβονται τα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα δεν έχουν θέση σε αυτά.

Θα εντείνουμε τον αγώνα μας για να ικανοποιούνται τα αιτήματα των συναδέλφων, με διαφανείς διαδικασίες κι όχι να αξιοποιούνται για πιέσεις, εξαρτήσεις και εν τέλει για να δημιουργείται εργοδοτικός μηχανισμός.

Προχωράμε δυναμικά, ενωτικά, αγωνιστικά.

ΓΣ3 (2)

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΩΣΑΝΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *