Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ – ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!-ΠΕΜΠΤΗ 13 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Untitled
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ - ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!-ΠΕΜΠΤΗ 13 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Αθήνα 12- 5 -2021

Αρ. Πρωτ.: 75

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ!

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ – ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

Η κυβέρνηση της ΝΔ παρουσίασε σήμερα διαδικτυακά το νέο αντεργατικό έκτρωμα που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή, το οποίο φέρει κατ’ ευφημισμό τον τίτλο: «Για την προστασία της Εργασίας», όταν οι αντιδραστικές αλλαγές που φέρνει, όχι μόνο δε προστατεύουν τους εργαζόμενους, αλλά πραγματικά κάνει τη βαρβαρότητα στην εργασία ακόμα πιο εφιαλτική.

Ενδεικτικά βασικοί άξονες του νομοσχεδίου είναι:

Η άρση εμποδίων στην επιβολή της 10ωρης και 12ωρης εργασίας και μάλιστα χωρίς επιπλέον αμοιβή ως υπερωρία.

Η αύξηση του αριθμού των υπερωριών ανά έτος (από 96 στη βιομηχανία και 120 στους άλλους κλάδους σε 150 για όλους), τις οποίες μπορεί να επιβάλλει στον εργαζόμενο ο εργοδότης, ως μια ακόμα επιλογή ένταση της εκμετάλλευσης.

Το παραπέρα ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας με τη διεύρυνση των κλάδων που θα μπορούν να δουλεύουν τις Κυριακές.

Η παραπέρα νομική θωράκιση και εδραίωση της τηλεργασίας.

Η καθιέρωση της ψηφιακής κάρτας εργασίας που, μεταξύ άλλων, θα επιτρέπει στον εργοδότη να μεγιστοποιεί την εκμετάλλευση σε κάθε δευτερόλεπτο του χρόνου εργασίας.

Τα βάρβαρα αυτά μέτρα συνοδεύονται από το παραπέρα χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης με το φακέλωμα των συνδικάτων, την δημιουργία μηχανισμών αποτροπής της περιφρούρησης της απεργίας, τη αύξηση του προσωπικού ασφαλείας σε ποσοστό που πρακτικά ακυρώνει την ίδια την απεργία.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο!

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο υπουργός και άλλα κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου, ότι φέρνουν την κοσμογονία ότι το σταθερό ωράριο, το 8ωρο, εμποδίζει την ελευθερία του εργαζόμενου, την «ελεύθερη» επιλογή του να καθορίζει αυτός το δικό του «ατομικό ωράριο» εργασίας.

Άραγε ο εργαζόμενος θα μπορεί να δουλεύει 10ωρο και 11ωρο όταν δεν υπάρχει πολλή δουλειά και 6ωρο όταν είναι διπλάσιος ο φόρτος εργασίας; Θα του δίνει τη δυνατότητα να δουλεύει 4 μέρες τη βδομάδα, όταν ο φόρτος της δουλειάς είναι μεγαλύτερος και ο εργοδότης έχει ανάγκη από περισσότερη απλήρωτη εργασία, αντί να κάνει προσλήψεις ή να πληρώσει κανονικά την υπερωρία;

Η εργοδοτική αυθαιρεσία «ανθεί» πάνω στους δεκάδες αντεργατικούς νόμους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ. Αξιοποιείται μάλιστα από τις κυβερνήσεις για να νομοθετήσουν σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση, στο όνομα της «προστασίας» των εργαζομένων.

Όσο για τις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» που διαφημίζουν τα στελέχη της κυβέρνησης, τις επικαλείται όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει τάχα αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, ότι τις ενσωματώνει με λάθος τρόπο στο νομοσχέδιο, αυτές είναι «βέλτιστες» μόνο για τους εργοδότες. Είναι ενδεικτικά τα αποτελέσματα που έχουν οδηγήσει η Ευρωπαϊκή Οδηγία για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού.

Χρειάζεται να βγάλουμε συμπεράσματα απο την ίδια μας την πείρα!

Πόσο «ευεργετική» ήταν για μας και τα παιδιά μας η εμπειρία της τηλεργασίας και στο χώρο μας; Με το ν/σ εδραιώνεται και πέρα από τις ανάγκες λόγω της πανδημίας.

Πως αξιοποιήθηκε η εργασία υπαλλήλων της Περιφέρειας το Σαββατοκύριακο, για να διεκπεραιωθεί ένας μεγάλος όγκος διπλωμάτων οδήγησης, που είχαν συσσωρευτεί λόγω υποστελέχωσης!

Τέρμα λοιπόν στα παραμύθια της κυβέρνησης ότι το νομοσχέδιο είναι για το καλό των εργαζομένων, αλλά και σ’ αυτά του ΣΥΡΙΖΑ, ότι αυτός γνωρίζει τάχα τη συνταγή να διασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιώματα και ταυτόχρονα να θωρακίζεται η κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ Της 6ης ΜΑΗ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 13-5 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *