Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Κάλεσμα απόσυρσης υποψηφιοτήτων από τις Εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής
Untitled
Κάλεσμα απόσυρσης υποψηφιοτήτων από τις Εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής

Αθήνα 28- 5 -2021

Αρ. Πρωτ.: 95

Κάλεσμα απόσυρσης υποψηφιοτήτων από τις Εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής

Συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας απεύθυνε κάλεσμα απόσυρσης υποψηφιοτήτων σε όλους τους υποψηφίους συνδυασμούς όλων των ψηφοδελτίων, από τις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής, υλοποιώντας τις σχετικές ομόφωνες αποφάσεις όλων των συνδικαλιστικών οργάνων (ΣΥΠΑ, ΟΣΥΑΠΕ, ΑΔΕΔΥ).

Όλα τα συνδικαλιστικά όργανα με έγγραφά τους έχουν ενημερώσει τους αρμόδιους ότι τάσσονται κατά της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ότι στέκονται απέναντι στην προσπάθεια επιβολής σκοπιμοτήτων, διαβλητών διαδικασιών και αντιδημοκρατικών πρακτικών, ενίσχυσης μειοψηφικών απόψεων και ζητούν να εκφραστούν οι πραγματικές διαθέσεις των εργαζομένων, με «ζωντανές» εκλογικές διαδικασίες. Η ζωντανή συζήτηση, η επαφή, η αντιπαράθεση και κριτική μεταξύ των εργαζομένων, η απαίτηση για ανεπηρέαστη έκφραση της βούλησης των εργαζομένων αποτελούν βασικά στοιχεία της δημοκρατικής λειτουργίας. Η «πολλαπλή» ψήφος που προβλέπεται από την σχετική ΚΥΑ, η δυνατότητα παρέμβασης και υποβολής «ξένων» διαθέσεων δείχνουν το μέγεθος της υποκρισίας όσων θέλουν να επιβάλλουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Για όλους αυτούς τους λόγους και δεδομένου ότι οι υποψηφιότητες είχαν κατατεθεί τον Ιούλιο του 2020 για να ακολουθηθούν δια ζώσης διαδικασίες, όπου έγινε προσπάθεια επιβολής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (πχ. εκπαιδευτικοί) όλοι οι υποψήφιοι και οι συνδυασμοί κατέθεσαν τις δηλώσεις απόσυρσης των υποψηφιοτήτων τους και απεύθυναν καλέσματα αποχής από τις ηλεκτρονικές διαδικασίες σε ένδειξη της αντίθεσής τους (εκπαιδευτικοί αποχή 95%).

Ο Σύλλογός μας εκτός των άλλων με το 73.10-5-21 έγγραφό του είχε ζητήσει τον Προγραμματισμό & την Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη αιρετών ΥΣ με άμεση, αυτοπρόσωπη, καθολική και μυστική ψηφοφορία στις 30 Ιουνίου, με την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.

Αντ’ αυτού όμως η Περιφερειακή Αττική προκήρυξε εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 15/6/2021. Εργαλειοποιώντας την πανδημία την ώρα που ανοίξανε όλες σχεδόν οι δραστηριότητες και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις θέλουν να μας πείσουν ότι ο εργαζόμενος θα κινδυνεύσει εάν πάει μέχρι την κάλπη!!!

Μετά απ’ όλα αυτά θεωρούμε ότι αποτελεί μονόδρομο όλων να σταθούμε απέναντι από την απόφαση αυτή. Οι υποψήφιοι να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους, οι εκλογείς να απέχουν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Να μην δεχτεί κανείς να παίξει το ρόλο του «δοτού» και του «διασπαστή». Να μην αποδεχτεί κανείς να εκλεγεί στο ΥΣ με διάτρητες διαδικασίες.

Η δύναμη των εργαζομένων είναι η ενότητα και η συσπείρωση στο σωματείο τους.

Στην κατεύθυνση αυτή αποστείλαμε στους υποψήφιους συνδυασμούς σχετικές δηλώσεις απόσυρσης υποψηφιοτήτων και τους καλέσαμε να τις αποστείλουν συμπληρωμένες στην Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού (dad@patt.gov.gr) και στο Σύλλογο (syllogos.patt@gmail.com).

Η κίνηση αυτή αποτελεί απάντηση στην αδιάλλακτη και αδιέξοδη τακτική της Περιφερειακής Αρχής η οποία παραμένει αμετακίνητη στην αντιδημοκρατική της μεθόδευση, για επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των.

Δηλώνουμε ότι δεν θα συναινέσουμε σε καμία προσπάθεια παρέμβασης στο συνδικαλιστικό κίνημα. Απαντάμε ενωτικά και αποφασιστικά. Προασπίζουμε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις συλλογικές μας διαδικασίες.

Αποσύρουμε τις υποψηφιότητες – Απέχουμε από την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για Κάλεσμα απόσυρσης υποψηφιοτήτων από τις Εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στο ΥΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *