Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021
Untitled
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Αθήνα 18 -4-2021

Αρ. Πρωτ.: 63

Προς

                             Όλα τα μέλη του Συλλόγου

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 με παρόντα 20 μέλη και συγκεκριμένα: Βέτα Πανουτσάκου, Άλκη Ζαβερδινό, Κυριάκο Κοντούδη, Καζάκο Βαγγέλη, Κοκοβιάδου Σωτηρία, Αγάκου Βάντα, Γιάννη Ανδρεαδέλλη, Παγανέλη Αριάδνη, Παναγιώτη Ντόντο, Σωτήρη Δοξακίδη, Κορκίδου Σωτηρία, Σαραντοπούλου Κάκια, Σπιθάκη Ρένα, Κυριακόπουλο Γιώργο, Πνακά Χάρη, Φωτεινό Σταύρο, Στασινοπούλου Ιωάννα, Κοκμοτό Ευθύμιο, Ιωακειμίδου Νικολέτα και Μπουκουβάλα Αχιλλέα, αφού συζήτησε για όλες τις εξελίξεις, και τα θέματα που περιέχονταν στην ημερήσια διάταξη έλαβε μεταξύ άλλων, τις παρακάτω αποφάσεις:

1. Οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Στις 6 Μάη απεργούμε κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των στηριγμάτων της σε ΓΣΕΕ κ.α. να μετατρέψουν την Πρωτομαγιά σε «αργία» την Τρίτη μέρα του Πάσχα, ώστε να υπονομευθεί η αγωνιστική ταξική απάντηση στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της απλήρωτης 10ωρης δουλειάς. Απεργούμε με όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που τιμούν τους αγώνες της τάξης τους και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να καταφέρουν να σταθούν όρθιοι απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα, τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Δίνουμε το αγωνιστικό μας παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.00 πμ στο Σύνταγμα.

Καταθέτουμε στεφάνι το Μ. Σάββατο 1η Μάη 2021, στις 11π.μ., στο σκοπευτήριο της Καισαριανής τιμώντας τους νεκρούς της τάξης μας, τους νεκρούς του Σικάγου, της πρώτης πρωτομαγιάς το 1924, του Μάη του 36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής.

Θα πραγματοποιήσουμε εκδήλωση για την Πρωτομαγιά σε μέρα, που θα προσδιοριστεί στη συνέχεια.

2. Καταγγέλλει τις νέες αναθέσεις ημετέρων σε θέσεις ευθύνης και τις αυθαίρετες τιμωρητικές μετακινήσεις, που προχώρησε η Περιφερειακή Αρχή αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τον αυταρχισμό της και την προσπάθειά της να στείλει «σήμα» στους εργαζόμενους ότι εγώ κάνω ότι θέλω και δεν υπολογίζω τίποτα…

Στη κατεύθυνση αυτή θα στηρίξει με κάθε τρόπο τους συναδέλφους που ήρθαν αντιμέτωποι με την αυθαιρεσία και θα αξιοποιήσει κάθε μέσο και κινηματική μορφή για να καταγγείλει πλατιά στο λαό και τους αρμοδίους τις τιμωρητικές, αντιδημοκρατικές επιλογές και τον αυταρχισμό της Περιφερειακής Αρχής.

3. Να προχωρήσει τις διαδικασίες για την απαίτηση χορήγησης των ΜΑΠ και άλλων μέσων προστασίας και αποτίμησης σε χρήμα όσων δεν χορηγήθηκαν, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο πλέγμα λήψης των μέτρων υγείας και ασφάλειας.

4. Να καταδικαστούν για άλλη μια φορά οι σκοπιμότητες των αποφάσεων της Περιφερειακής Αρχής, που αντιμετωπίζει τη λειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και τις αποφάσεις του στην κατεύθυνση της ανισοτιμίας και των διακρίσεων, που ακυρώνει θετικές γνωμοδοτήσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, που βάζει εμπόδια στην μεταπτυχιακή εκπαίδευση εργαζομένων και στη μετακίνησή τους σε υπηρεσία, που επιθυμούν.

5. Συνέχιση των παρεμβάσεων απέναντι στην πολιτική και τις επιλογές κυβέρνησης και Περιφερειακής Αρχής, που αξιοποιώντας την πανδημία παίρνουν συνεχώς αντεργατικά μέτρα, τσαλαπατώντας τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων και των συλλογικών τους οργάνων για την προστασία της υγείας τους. Κάλεσμα συμμετοχής των εργαζομένων στην Περιφέρεια, σε σχετικές κινητοποιήσεις σωματείων και φορέων.

6. Να καταδικάσει την πολιτική επιλογή της Περιφερειακής Αρχής, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να αναγάγει σε επίσημο συνομιλητή της το εργοδοτικό ψηφοδέλτιο (ΔΑΚΕ και μερικοί συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ) που φτιάχτηκε με τις «ευλογίες» της και το αποκαλεί «σύνδεσμο Αναγέννηση-Δημοκρατική Συνεργασία Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής», όπως φαίνεται στην υπ’ αρθμ. 17 κατά πλειοψηφία απόφαση της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού στην οποία παρουσιάζονται σκόπιμα ως εκπρόσωποι των εργαζομένων να ζητούν την πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης για τα παιδιά των εργαζομένων!!!

7. Κατάθεση αιτήματος για δωρεάν επικύρωση τίτλων σπουδών αγγλικής γλώσσας κλπ των συναδέλφων.

8. Εγκρίθηκαν απολογιστικά τα οικονομικά της περιόδου από 23-3-2021 έως 15-4-2021, καθώς και η έκφραση αλληλεγγύης στην οικογένεια συναδέλφου που «έφυγε» από κοντά μας.

Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.-

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ 16-4-2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *