Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 24 ΜΑΡΤΗ 2021
Untitled
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 24 ΜΑΡΤΗ 2021

Αθήνα 28 -3-2021

Αρ. Πρωτ.: 46

Προς

                              Όλα τα μέλη του Συλλόγου

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 24 ΜΑΡΤΗ 2021

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Μάρτη 2021 με παρόντα 19 μέλη και συγκεκριμένα: Βέτα Πανουτσάκου, Άλκη Ζαβερδινό, Κυριάκο Κοντούδη, Καζάκο Βαγγέλη, Κοκοβιάδου Σωτηρία, Αγάκου Βάντα, Γιάννη Ανδρεαδέλλη, Παγανέλη Αριάδνη, Στεβή Ειρήνη, Παναγιώτη Ντόντο, Σωτήρη Δοξακίδη, Κορκίδου Σωτηρία, Σαραντοπούλου Κάκια, Κυριακόπουλο Γιώργο, Πνακά Χάρη, Φωτεινό Σταύρο, Στασινοπούλου Ιωάννα, Ιωακειμίδου Νικολέτα και Μπουκουβάλα Αχιλλέα, αφού συζήτησε για όλες τις εξελίξεις, και τα θέματα που περιέχονταν στην ημερήσια διάταξη έλαβε μεταξύ άλλων, τις παρακάτω αποφάσεις:

1. Συνέχιση των παρεμβάσεων απέναντι στην πολιτική και τις επιλογές κυβέρνησης και Περιφερειακής Αρχής, που αξιοποιώντας την πανδημία παίρνουν συνεχώς αντεργατικά μέτρα, τσαλαπατώντας τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων και των συλλογικών τους οργάνων για την προστασία της υγείας τους. Κάλεσμα συμμετοχής των εργαζομένων στην Περιφέρεια, σε κινητοποιήσεις σωματείων και φορέων που πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της Αττικής διεκδικώντας:

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, με άμεση προτεραιότητα τις κλίνες ΜΕΘ, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.

Κεντρικός καταμερισμός και αξιοποίηση του συνόλου των δομών υγείας της χώρας ώστε να μην μετατραπεί το σύστημα δημόσιας υγείας της χώρας σε σύστημα μιας νόσου.

Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Μέτρα Υγείας και Ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους.

2. Συνέχιση των παρεμβάσεων με όλες τις μορφές για διεκδίκηση μόνιμης δουλειά για όλους, ενάντια στην ομηρία και τους ρουσφετολογικούς μηχανισμούς, που στήνουν κυβέρνηση, Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι, ενάντια στις απολύσεις και τα διαφόρων ειδών κακοπληρωμένα προγράμματα, περιορισμένης διάρκειας (κοινωφελής κλπ). Για να γίνουν εδώ και τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, για να καλυφθούν όλα τα κενά στις υπηρεσίες, με ένα αδιάβλητο σύστημα διορισμών μόνο με μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια, για σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, των εκχωρήσεων, των ΣΔΙΤ και της λειτουργίας των υπηρεσιών μας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Τα στοιχεία, που δημοσιοποιήσαμε για τον προγραμματισμό προσλήψεων φανερώνουν τις στοχεύσεις τους σε όλους τους τομείς, πως με την επιλογή συνέχισης της υποστελέχωσης κυβέρνηση και Περιφερειάρχες προωθούν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας με εκατοντάδες συμβασιούχους, εργολαβικά συνεργεία, εργαζόμενους με προγράμματα ΕΣΠΑ, πως με λυμένα τα χέρια προωθούν Αναπτυξιακές Εταιρείες, ΣΔΙΤ και εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων. Είναι χαρακτηριστικό πως με τα μηδενικά αιτήματα που κατέθεσαν για αρκετούς κλάδους και ειδικότητες οδηγούν τα ΚΤΕΟ σε κλείσιμο, τη πλήρη λειτουργία υπηρεσιών και εργασιών μόνο με εργολαβίες (πχ Πολιτική Προστασία, ΔΙΔΙΜΥ, Δ/νση Πάρκων & Αλσών, καθαριότητα, φύλαξη) κλπ.

3. Να ζητηθούν στοιχεία για την «κινητικότητα» στην Περιφέρεια, τα οποία εκτός των άλλων είναι ενδεικτικά και επιβεβαιώνουν τη σύνδεσή τους με την χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας στο φορέα, με την αυθαιρεσία, τον αυταρχισμό και την ημετεροκρατία που περισσεύουν…

4. Πραγματοποίηση Εκδήλωσης για τον Οργανισμό της Περιφέρειας, τις αρμοδιότητες, τη στελέχωση, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.

5. Συμμετοχή του Συλλόγου μας στις κινητοποιήσεις, που εξελίσσονται ενάντια στο έγκλημα της Περιφερειακής Αρχής σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, με τη δημιουργία 3ου ΧΥΤΑ στη Φυλή και την κατασκευή περιμετρικού αναχώματος μήκους 1.535 μέτρων και ύψους 20 μέτρων καθώς και την εγκατάσταση εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στη Δυτική Αττική. Ήδη έχουν εξαγγελθεί κινητοποιήσεις για:

Τη Δευτέρα 29 Μάρτη, στις 5.30 μ.μ. στο πάρκινγκ του Θεάτρου Πέτρας μεγάλη αυτοκινητοπομπή Πετρούπολη – Καματερό – Άνω Λιόσια – Ασπρόπυργος.

Τη Δευτέρα 5 Απρίλη στις 5.30 μ.μ. συμβολικός αποκλεισμός του υπουργείου Περιβάλλοντος.

6. Να γίνουν παρεμβάσεις και να αναδειχτούν οι σκοπιμότητες των αποφάσεων της Περιφερειακής Αρχής, που αντιμετωπίζει τη λειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και τις αποφάσεις του στη κατεύθυνση της ανισοτιμίας και των διακρίσεων, που χρησιμοποιεί άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά για ίδιες ή ανάλογες υποθέσεις εργαζομένων, που ακυρώνει θετικές γνωμοδοτήσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, για να μπουν εμπόδια στην μεταπτυχιακή εκπαίδευση εργαζομένων και στη μετακίνησή τους σε υπηρεσία, που επιθυμούν.

Στη κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η προσπάθειά της να παρέμβει κατά το δοκούν στη σύνθεση του Υ.Σ., τόσο των τριών Δ/ντών όσο και των δύο αιρετών, ώστε να το αξιοποιούν ως εργαλείο προώθησης των ημετέρων και των σκοπιμοτήτων τους, ως εργαλείο στήριξης εργοδοτικού μηχανισμού.

7. Εγκρίθηκαν απολογιστικά τα οικονομικά της περιόδου από 28-1-2021 έως 22-3-2021, καθώς και η αγορά υλικών εξοπλισμού.

8. Τέλος συζητήθηκαν ζητήματα, που τέθηκαν και αφορούν το σχέδιο νόμου για τις Λαϊκές Αγορές, τη στήριξη διωκόμενων συνδικαλιστικών υγειονομικών κ.α., τη διοργάνωση τιμητικής εκδήλωσης για τον συνάδελφο Ηλιόπουλο Γιώργο, που συνταξιοδοτήθηκε κ.α.

Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.-

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ 24-3-2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *